Могуће поплаве – опрез у Семберији (ВИДЕО)

С обзиром на тренутно високе водостаје и прогнозе да ће обилне падавине на сјеверу и западу Републике Српске достићи и до 80 литара по метру квадратном, очекује се изливање ријека.

Република Српска 03.05.2014 | 21:13
Могуће поплаве – опрез у Семберији (ВИДЕО)

Посебна упозорења упућена су становницима Семберије с обзиром да су се Сава дјелимично већ излила у атару Мјесне заједнице Нови.

Водостаји су у знатном порасту, посебно када су у питању ријеке Сава и Дрина, потврдили су  у Одсјеку за цивилну заштиту града Бијељина.

“Константно водостај ријеке Дрине расте, кретао је се проток између 800 и 1000 кубних метара у секунди. Када је у питању водостај ријеке Саве и он је у константном порасту. Тренутни водостај на мјерној јединици Рача износи плус 622 центиметра”, изјавио је Драго Ристић из  Одсјека цивилне заштите.

Према прогнозма Хидрометеоролошког завода очекују нас обилне падавине у Семберији и до 60 литара по метру квадратном. Из Штаба за ванредне ситуације Града Бијељина позивају на стање “максималне будности” и сугеришу на предузимање превентивних мјера, као што је склањање материјалних добара која би могла бити заплављена.

Евидентна је тенденција константног постепеног пораста водостаја ријеке Саве и њеног изливања у приобаљу, непосредно уз ријечно корито, саопштено је из Одсјека за цивилну заштиту.

(БН ТВ)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мирослав

03.05.2014 20:24

Не би ме ниста цудило,насип на Сави код Тополовца и након 4 године нико није санирао!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

@Највише лајкова

03.05.2014 21:42

Како није?!? Министарство пољопривреде се прије неки дан хвалило да не само да је средило тај насип, него да је изграђено и неколико километара нових насипа. Ако их не видиш, то су магични невидљиви насипи, коштају бруку пара, а невидиљиви, чудо технике!

ОДГОВОРИТЕ