Српска да остане чврсто привржена својим циљевима

Директор Руског института за стратешка истраживања /РИСИ/ Леонид Решетњиков изјавио је данас да Република Српска треба да остане чврсто привржена својим ставовима, циљевима, погледима и традицији.

Република Српска 02.05.2014 | 16:48
Српска да остане чврсто привржена својим циљевима

Решетњиков рекао је да на територији бивше Југославије нема политичара попут предсједника Републике Српске Милорада Додика, који је човјек чврстих принципа и ставова и који чврсто заступа интерес свог народа.

"Додик је постао чврст вођа који издржава велике притиске из САД, ЕУ и бивших земаља Југославије. Видимо да Додик врло одговорно одржава ту линију пријатељства између Републике Српске и Русије, и Москва ће
подржавати његову политику", изјавио је Решетњиков новинарима данас у Андрићграду.

На питање да ли Република Српска има право на отцјепљење, он је одговорио да не зна за право, али да воли Републику Српску.

"Могу само да кажем да сваки народ који је вјештачки подијељен, може опет да се обједини. Руски народ је, такође, подијељен и 25 милиона Руса живи ван граница Русије. Сада је на сцени процес поновног спајања Русије. Припојио се Крим и сада даље иде процес поновног спајања источне Украјине. Сигуран сам да ће се објединити и српски народ, јер није природно да буде у различитим државама", рекао је Решетњиков.

Он је истакао да српски народ подијељен у БиХ и Србији јесте план Брисела да учини слабијим ове државе, православље и словенство.

"Морамо да схватимо да је народ јединствени организам. Не можемо раздвајати руку, ногу... јер они желе да буду спојени у јединствено тијело", рекао је Решетњиков.

Говорећи о све већим притисцима на Русију у вези са Украјином, он је рекао да се Русија сада налази пред избором хоће ли да се развија као земља отворена према свијету, какву улоги и има тренутно, што се не допада САД, која ће са својим савезницима покушати да прекине такву улогу Русије.

"Они у томе неће успјети, јер ће Русија остати окренута према свијету, као што је и сада", оцијенио је Решетњиков, који је и бивши начелник аналитике руске Спољне обавјештајне службе.

Леонид Решетњиков посјетио је данас Андрићград, за који је рекао да је у њему први пут и да је лијепо "што је једна оваква идеја заживјела", те додао да ће га сигурно поново посјетити.

Решетњиков је у уторак, 29. априла, у Београду промовисао српско издање своје књиге "Вратити се Русији".

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

РЕАЛАН

02.05.2014 15:06

Само нам ви још требате, увјек иста прича братство, ово, оно а кад загрми само окренете леђа, САМО ЈЕЗИКОМ ПОМОЋ, Додик је продао све фирме вашим КРИМИНАЛЦИМА. Увјек гањате само геостратешки ИНТЕРЕС ДА ПРЕКО НАС ТРГУЈЕТЕ СА ЕВРОПОМ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

баја

02.05.2014 17:56

Реално ниси у праву, многи Руси су дали зивоте за РС, а ти тако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

једном ногом у нашој привреди

02.05.2014 19:48

баја! Реално нама су помагали православци, а ово за геостратешки положај и као они нас воле 100% реалан је у праву. Де наведи и један примјер да су нам Русија као држава до краја помогли а да нису имали корист.

ОДГОВОРИТЕ