Ратном инвалиду не признају ратне ране!?

Да актуелна власт нема слуха за обичне, мале људе, најбоље показује случај РВИ инвалида Мирослава Миловановића из Брчког.

Република Српска 03.05.2014 | 08:15
Ратном инвалиду не признају ратне ране!?

Он се саминицијативно одрекао једног  рањавања у корист другог. Одриче се рањавања у руку, јер власт призна само то рањавање, а не и рањавање у лијеви бок, због кога је, овај инвалид посљедње
три године у колицима. Зато је симболично  исцјепао увјерење о рањавању у руку.

У ресорном министарству тврде да ће испоштовати све одредбе раније обећане ревизије инвалидитета.

Мирослав Миловановић се одриче рањавања у руку у корист рањавања  у лијеви бок. Одриче се руке, којом гура инвалидска колица. Љекари  су утврдили да та рука има већи степен инвалидности од рањавања у десни бок и дијела распраскавајућег метка који се још увијек налази у Миловановићу, због кога је посљедње три године у колицима.

Из ресорног министарства, премда је нерадни дан одговарају да све што је договорено, то ће бити и испоштовано.  Посљедице оба рањавања ће се испитати, као и треће које се десило много касније након што су престала ратна дејства у БиХ и под сумњивим околностима.

Миловановић  каже да је његово пуштање кући из Клиничког центра одгођено, али не зна зашто. Не зна ни зашто му, како тврди, упорно одбијају признати рањавање у лијеви бок, док га љекари у Тузли признају. Ни он, а ни бивши саборци не знају зашто, иако, како наводи, сви знају како је рањен.

Једина мјесечна примања трочлана породица Миловановића има од надокнаде за туђу његу и помоћ у износу од 60 марака. Живи од помоћи родбине и пријатеља. Ако  надлежни и даље буду инсистирали на инвалидитету кога се Миловановић добровољно одрекао, не преостаје му ништа друго него да се након изласка из болнице врати у парк  „Младен Стојановић“ и настави са протестом.


БН ТВ



Коментари / 5

Оставите коментар
Name

РЕАЛАН

02.05.2014 19:25

Какав парк? С Р А М О Т А! То је доказ додикодиктатуре. Нема више смисла чекати изборе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

перун

02.05.2014 20:12

Јел реални , ти се као разумијеш у медицину?

ОДГОВОРИТЕ
Name

реалан

02.05.2014 20:34

Не могу да вјерујем да и овде има Додикова контра обавјештајна служба. Мора да му је обећао посао или ради за мрвице(узалуд идете доле на изборима). БН напјед и од скоро да је видимо као Државну ТВ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ђода

02.05.2014 21:39

Које понижавање РВИ од стране државе и ресорних министарстава,па ово је да плачеш! Имају ли трунке образа и савјести ови на Власти?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мира

03.05.2014 05:16

Како их није стид, да на борцима и инвалидима устеде оно сто су покрали.Нека себи уведу ревизију, да виде колико их је неспособних на радним мјестима на која су странацки досли а млиади,способни и сколовани сједе на бироима, вјероватно дјеца људи којима врсе ревизију.

ОДГОВОРИТЕ