Нема организоване прославе 1. маја у Зворнику

У Зворнику данас неће бити организованог обиљежавања 1. маја - Међународног празника рада.

Међународни празник рада Зворничани проводе код куће или у природи, чему у прилог иде и јутрошње лијепо вријеме у том граду.

Република Српска 01.05.2014 | 12:07
Нема организоване прославе 1. маја у Зворнику

Милена Вимић, представник Регионалног синдикалног центра Зворник, рекла је Срни поводом празника рада да доста тешкоћа има у предузећима из области металске индустрије, водопривреде и прехрамбене индустрије, док је позитиван примјер рада, гдје се иде узлазном путањом, компанија "Алумина".

"Након стечаја у 'Бирачу' ниједан радник није остао без посла, а такође се и повећава број запослених, плате се исплаћују редовно, као и регрес. Имамо обећање од менаџмента предузећа да ће се у наредном периоду повећавати плате и ми смо у том погледу задовољни", рекла је Вимићева.

Она је додала да је жеља синдиката да сва предузећа раде, да се повећава запосленост и да људи могу да живе од свог рада.

Вимићева је оцијенила да је у односу на прије годину дана стање непромијењено.

"Имамо исти број запослених, на подручју зворничке општине то је око 8.700, а у регији око 18.000 радника. Тако је било и прије годину дана. То не мора да значи да није било отпуштања радника, али је било и пријема, па је тај број на истом нивоу", рекла је Вимићева.

Коментари / 0

Оставите коментар