У тешкој несрећи шесторо повријеђених

Девојка старости око 25 година повређена у тешкој саобраћајној несрећи у 4.30 сати у Патријарха Павла (бивши Раковачки пут) превезена је без свести и са, како се сумња, преломом базе лобање, на Војно-медицинску академију (ВМА) у Београду, изјавила је Тањугу јутрос портпарол Хитне помоћи Нада Мацура.

Србија 01.05.2014 | 09:41
У тешкој несрећи шесторо повријеђених

У тој несрећи повређено је још пет особа које су збринуле и превезле на ВМА екипе Хитне помоћи - девојка од око 21 годину задобила је тупу повреду вратног дела кичме и раменог појаса, девојка од око 20 година задобила је тупу повреду носа.

Затим, мушка особа од 21 годину са, како се сумња, потресом мозга, девојка од 20 година са тупом повредом доњег дела кичме и младић од 19 година који је задобио тупу повреду левог рамена, рекла је Мацура.

У несрећи која се догодила у 20.30 на Зрењанинском путу оборен је мотоциклиста, који је задобио тупу повреду главе, левог лакта и колена и који је, после указане помоћи лекара, одбио даљи третман, рекла је Мацура.

Дете од 11 година је јуче тешко повређено на пешачком прелазу у улици Гоце Делчева, рекла је Мацура, прецизирајући да је дете губило свест и да је задобило тупу повреду главе и раздеротину изнад левог ока.

Хитна помоћ је током ноћи обавила 105 интервенција, од којих је 20 било на јавном месту, а суграђани су се најчешће жалили на бол у грудима који су осећали срчани болесници, било је и аритмија, хипертензија и психијатријски болесници, рекла је Мацура.

Она је саветовала хроничне болеснике да узимају редовну терапију као и да сви воде рачуна о безбедности у саобраћају.

 

Коментари / 0

Оставите коментар