ДСС и Медојевић "клијенти" земунског клана

У Специјалном суду у Београду и данас су преслушавани пресретнути разговори припадника групе Дарка Шарића, оптужених за кријумчарење укупно 5,7 тона кокаина из Латинске Америке у Западну Европу, а суђење се наставља 26. маја.

Србија 30.04.2014 | 16:47
ДСС и Медојевић "клијенти" земунског клана

Након преслушавања одређених снимака за реч се јавио оптужени Бобан Стојиљковић који је желео да прича о томе како су поједини политичари из Демократске странке Србије узимали новац од "земунског
клана" ради финансирања странке и рушења власти у Црној Гори, али га је судија прекинуо нагласивши да се држи теме суђења.

Стојиљковић је међутим стигао да каже како је он продавао кола припадницима "земунског клана" чији су пак "клијенти", како је навео, били поједини политичари из ДС С-а, као и црногорски опозициони политичар Небојша Медојевић који је финансирао своју кампању.Такође је навео да је пре шест-седам година приватним путем дошао до неких извештаја БИА о томе, и да их је својевремено доставио суду.

Судија Синиша Петровић прекинуо је то излагање, наводећи да Стојиљковић може да прича о доказима који се тичу поступка, односно да се изјасни о прислушкиваним разговорима.

Стојиљковић је, такође, тражио да му се укине притвор али је судско веће то одбило. Он је иначе један од оптужених за шверц дроге из Бразила у оквиру Шарићеве групе.

Шарић је ухапшен 18. марта, након четири и по године скривања, пошто је одлучио да се преда.

Приликом првог појављивања пред судом 24. марта рекао је да се не осећа кривим ни по једној оптужници, нити по једној тачки и да дрога која је заплењена није његова.

Иако је по шест спојених оптужница оптужено укупно 36 чланова Шарићеве групе, на оптуженичкој клупи Специјалног суда у Београду су, осим Шарића, још девет оптужених, пошто је још њих 14 у бекству, девет је признало кривицу, а тројица су добила статус сведока сарадника.

На оптуженичкој клупи су Шарић, Никола Димитријевић, Жељко Вујановић, Милош Цајић , Борислав Туњић, Живко Сибински, Бобан Станојковић, Марко Дабовић и Мишић Александра.

У другом поступку, који се наставља 14. маја, Шарићу се суди за прање 22 милиона евра у Србији, куповином предузећа, парцела, хотела...

 




Коментари / 0

Оставите коментар