Дјевојчица попила доместос уместо сока

Девојчица Е. Д. (16) грешком попила доместос уместо сока. Срећом, прошла само с лакшом повредом желуца.

Србија 29.04.2014 | 12:58
Дјевојчица попила доместос уместо сока

- Отац девојчице изјавио је да је ово средство за чишћење површина у домаћинству било пресипано из оригиналне амбалаже у флашу од сока и да га је она наводно грешком попила мислећи да је сок. Вероватно је у питању била мања количина ове хемикалије јер јој није оштећен једњак - каже за наш лист извор близак истрази.

Др Симонида Шешкар Стојанчев, начелница Одељења за токсикологију на Клиници за ендокринологију у КЦ Ниш, каже да је девојчица отпуштена из болнице на захтев оца.

- Она је у петак примљена на нашу клинику. Одмах је подвргнута гастроскопском прегледу којим је утврђен само мањи степен оштећења дуж дигестивног тракта.

На Ендокринолошку клинику у Нишу од почетка године, укључујући и овај последњи случај, примљено је на лечење деветоро пацијената који су се отровали разним хемикалијама.

Колико то може бити опасно, најбоље илуструје податак да је четворо њих преминуло.

- Детоксикација код оваквих тровања је дуга и траје 15 до 30 дана због тежине клиничке слике. Тровања корозивним материјама најчешће прате и оштећења унутрашњих органа: бубрега, јетре, желуца - додаје Шешкар Стојанчев.

До тровања често долази због замењивања оригиналне амбалаже.

Коментари / 0

Оставите коментар