Жестока свађа опозиције и СНСД-а

Извјештај о раду Министарства унутрашњих послова Републике Српске за прошлу годину претворио се у скупштински циркус.

Република Српска 25.04.2012 | 09:38
Жестока свађа опозиције и СНСД-а

Расправа о Извјештају остала је у сјени међусобних увреда које су пљуштале на све стране. Од народа изабрани посланици нису бирали ријечи. Почело је довитљивим народним пословицама а завршило се псовкама.
Барем тако, тврди, владајућа већина.

Ситуација је екалирала када су посланице СНСД-а све до једне напустиле скупштинску салу, а због, како тврде, сексистичких увреда које им је упутио Војлисав Глигић. За све је крива фамозна ''Банка хране.''


''То што је рекао господин Глигић је толико дегутантно да ја не могу да изговорим, углавном ради се о сексистичким увредама упећеним лично мени али и осталим посланицама из СНСД-а'' – рекла је Душица Савић.

''Рекао сам да је жаба видјела да се коњи поткивају па и она дигла ногу, али то није било у том смислу у ком је колегиница Душица Савић представила. Све је то било због расправе о ''Банки хране'' - одговорио је НДП-ов Војислав Глигић.

Бранећи углед страначких колегиница, Срђан Мазалица укључио се у читаву причу. Због тога је, каже, и он био на удару увреда и то исто од Војислава Глигића. За говорницом није желио да открије о каквим се псовкама радило али како би се доказало ко је говорио истину Глигића је позвао на детектор лажи..

Након што су се међусобно извријеђали, посланици су се коначно вратили на расправу о раду МУП-а за 2013. годину што је и била тема скупштинске расправе.

Опозиција је наставила у истом, односно, повишеном тону. Посебно им је засметало што министар Радислав Јовичић у уводном излагању није ни споменуо аферу у Фабрици глинице ’’Бирач’’ ни негативне ревизорске
извјештаје, међу којима је и извештај за ’’Жељезнице РС.’’ Детаљно анализирајући оно што је стало на 64 стране опозиционари су закључили да је  и овај као и сваки претходни извјештај рађени по истом моделу а Јовичића су назвали министром партије а не грађана.

Опозиционе критике, очигледно, не брину много министра Радислава Јовичића. Камере је заобишао а изјаву је обећао тек по окончању расправе. Зато је рад полиције бранио Срђан Мазалица. Имао је јасан коментар на тврдње опозиције да се све крупне афере зауставе оног момента кад дођу до оних који су блиски врху власти.

Чињеница је да се политичке тензије не стишавају у Народној скупштини  Републике Српске и да било која тема доводи до жестоких свађа. Чињеница је и да се они који су од народа изабрани тек послије непримјереног рјечника сјете какву поруку али и слику, понајприје о себи шаљу у јавност.

БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Марионета

24.04.2014 19:53

Јовицица ниста не брине,он ради ста му Лаки нареди и боли га уво.Битно је фотељу задрзати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска РС

24.04.2014 20:41

Па битније је колико је неисправних возила и трактора без ротације ухвацено просле године од Бирца.Кога брига за милионе???Ако не платис струју и имас дуг 200 марака ето их да сијеку.Ако си опрао 200 милиона у Бирцу ти си угледан градјанин и ни споменути те министар не смије.Е зато вас треба све растурити...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска РС

24.04.2014 20:45

А за ове постене господје сто су се тако увредиле имам само реци да се нисте требале церекати кад је вас водја вредјао новинарку БН ТВ.Видите ли како је то???Тај нацин комуникације је увео вас газда.А оно сто бих ја рекао за вас неби објавили ови на БН сигурно.И цутите само немојте ви прицати о постењу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Филип Вишњић

24.04.2014 23:16

Само оштро и отјерати све СНСД-ове лопове у затвор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни Ђорђе

30.04.2014 10:51

Тако је Градишка, објасни им

ОДГОВОРИТЕ