Реал у Минхен са 1:0

Фудбалери Реал Мадрида савладали су минималним резултатом Бајерн Минхен у првом мечу полуфинала УЕФА Лиге шампиона.

Фудбал 25.04.2012 | 09:38
Реал у Минхен са 1:0

Бајерн је доминирао на Сантјаго Бернабеу пас игром, имао 300 додавања више од Реала, али су Мадриђани једини стигли до гола преко Карима Бенземе из контре у 19. минуту.

Реал је контрама одговарао на јалову тики-така тактику Бајерна, који је био немоћан у другом полувремену. Роналдо и Ди Марија су промашили зицере за 2:0, а Касиљас спречио Геце да изједначи у финишу меча. Реванш је у Минхену у уторак.

Прво полувреме обележила је теренста доминација Бајерна, али Баварци нису створили ниједну гол шансу. С друге стране, Реал је већ из прве акције, из сјајне контре комбинацијом Роналдо-Коентрао-Бензема стигао до гола који му је донео победу.

У другом полувремену Реал је још лакше излазио на крај са кацијама Бајерна, Рибери и Швајнштајгер су били невидљиви, а Робен често изолован па није могао сам да конкретније угрози Касиљаса.

С друге стране, Реал је претио из полуконтри, а Роналдо и Ди Марија су пропустили зицере за 2:0. У самом финишу меча Бајерн је имао сјајну шансу да се непоражен уз гол у гостима врати у Минхен, али је Касиљас фантастично интервнисао на снажан шут Гецеа са десетак метара.

Два тима заједно имају 14 титула шампиона Европе, а Бајерн се нада да ће постати први који је одбранио титулу у Лиги шампиона. Ово је њихов шести дуел у полуфиналу, Бајерн је био бољи 1976, 1987, 2001. и 2012, а Реал само 2000. године.

Коментари / 0

Оставите коментар