Нетранспарентно трошење предсједничког буџета (ВИДЕО)

Објелодањено је да је Служба предсједника Републике Српске у 2013. години из буџета Предсједника за санацију и реконструкцију школских објеката у Српској издвојила 723 хиљаде марака.

Република Српска 25.04.2012 | 09:38
Нетранспарентно трошење предсједничког буџета (ВИДЕО)

У Министарству просвјете обавјештавају да их је кабинет предсједника консултовао око улагања у одредјене школе.

Сазнање да је Кабинет предсједника потрошио готово милион марака на санацију школских објеката фрапирало је поједине опозиционе посланике.
Не због чињенице да је новац уложен у школе већ због тога што се на овај начин брутално омаловажава институција Министарства просвјете и због тога што се предсједник бави стварима које нису прописане уставом.

Амандмани који су требало да смање буџет Предјседника и доведу га приближно у исти положај са претходним предсједницима нису прошли у Скупштини. У Кабинету Предсједника тврде да све раде у складу са донешеним Правилником.

Служба предсједника Републике Српске средства за санацију, реконструкцију и опремање школа, одобрила је у складу са Правилником о условима и начину за додјелу новчане помоћи за подршку пројектима хуманитарним и радним акцијама и подршка пројектима за изградњу објеката за дјецу и омладину.

Са правилником или без њега недопустиво је да предсједник Републике игра врховног поглавара Српске и да одређује како ће новац из буџета да буде потрошен, а то није случај само у санацији школа упорна је опозиција.

Званичних података о утрошку средстава из буџета предсједника за текућу годину нема. Подаци за прошлу нису, иако смо их тражили, достављени на увид БН телевизији из Кабинета предсједника. Испливали су на површину мимо редовних процедура. Као да су тајна.

(БН ТВ)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Сотир Српско Сарајево

23.04.2014 22:18

Па ако му смање буџет како ће онда кружити прича, дао Миле паре за ово или оно. Као да их даје из свог џепа, а не народне паре, уствари он их и посматра као да су његове.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градиска РС

24.04.2014 04:29

Није проблем сто то Миле као предсједник даје,поента је сто се ти рацуни надувају,па онда иде пола пола...Кад се радила реконструкција касарне Врбас давале су се паре да би се добио посао.Микеревиц био премијер.Дали му људи из Градиске 25 хиљада.Он сконта да мозе јос и посаље свог цовјека казе треба јос 25 хиљада.Тако и сад функционисе.Цијене се надувају на папиру а онда иде пола пола.

ОДГОВОРИТЕ