Још једна истрага против Шарића

Специјални суд у Београду води још једну истрагу против нарко-боса Дарка Шарића поводом, како се сумња, фиктивног уговора о позајмици који је 2009. закључио са одбеглим Родољубом Радуловићем, званим Миша Банана, како би у легалне токове убацио 1,8 милиона евра.

Србија 25.04.2012 | 09:38
Још једна истрага против Шарића

Тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић потврдио је за Тањуг да је у току истрага по захтеву тужиластва коју води истражни судија, јер је започета по старим одредбама Законика о кривичном поступку (ЗКП), пре 15. јануара 2012. године, када је тужилачка истрага по новом ЗКП заменила судску.

Радисављевић очекује да ће Шарић, који је након четири и по године скривања 18. априла ухапшен после предаје, ускоро бити салушан у вези са спорним уговором.Уговор о коме је реч је склопљен у августу 2009. године, пре акције „Балкански ратник“ која је почела 15. октобра, након које је расписана потерница за Шарићем.

Према том уговору, Шарић је 1.860.000 евра позајмио од Радуловића, а враћање је гарантовао Шарићевом вилом на Татарском брду.Сумња се, међутим, да је реч о прању новца и да никакве позајмице није било.

Истрагом је обухваћен и Радуловић, али он је у бекству и за њим је расписана међународна потерница.

Радуловић и Шарић се већ налазе на оптужницама тужилаштва за органзовани криминал које се тичу прања новца као и кријумчарења кокаина из Латинске Америке у земље западне Европе.

Против Дарка Шарића до сада је подигнуто укупно седам оптужница због сумње да је опрао 22 милиона евра.

Такође, против њега се води и поступак због шверца више од 5,7 тона кокаина.

Коментари / 0

Оставите коментар