Рик Аделман у пензији

Тренер Минесота Тимбервулвса Рик Аделман објавио је повлачење, после рекордне 23 сезоне у НБА лиги.

Кошарка 25.04.2012 | 09:38
Рик Аделман у пензији

О Аделмановом повлачењу се спекулисало већ неко време, већ неколико сезона је помишљао да донесе такву одлуку, а разлог за то је лоше здравље његове супруге Мери Кеј, са којом је у браку више од четири деценије.

67-годишњи Аделман је један од најуспешнијих тренера у историји најјаче лиге на свету, а током 23 сезоне његови тимови су остварили 1.042 победе и 749 пораза. Био је тренер Портланд Трејл-Блејзерса, Голден Стејт Вориорса, Сакраменто Кингса и Хјустон Рокитса, пре Минесота Тимбервулвса.

Аделман је један од осам тренера који су остварили више од 1.000 тријумфа у НБА лиги, а ове сезоне је са Вулвсима имао скор 42/40. У Србији је најпознатији по периоду када је водио један од највољенијих тимова – Сакраменто Кингсе, у време када за њих играли Владе Дивац и Предраг Стојаковић.

Према изворима америчких медија, Тимбервулвси су заинтересовани за тренера Ајова стејта Фреда Хојберга, Тома Иза, који тренутно води Мичиган Стејт, бившег тренера Орландо Меџика и Мајами Хита Стена Ван Гандија, односно Лајонела Холинса, који је водио Мемфис Гризлиса.

По многима је, међутим, једна од опција и то да председник Тимбервулвса Флип Саундерс преузме вођење тима. Многи као разлог за ту могућност виде његов одличан однос са првом звездом Вулвса Кевином Лавом, који има опцију у уговору да напусти тим већ овог лета, па ће у клубу учинити све да се то не деси.

Коментари / 0

Оставите коментар