Полуфинале ЛШ: Атлетико чека Челси

Фудбалери Атлетико Мадрида и Челсија играју у престоници Шпаније у уторак прву полуфиналну утакмицу Лиге шампиона, а тренер лондонске екипе Жозе Мурињо обориће рекорд легендарног Алекса Фергусона, пошто ће осми пут предводити екипу у полуфиналну најелитнијег европског такмичења.

Фудбал 25.04.2012 | 09:38
Полуфинале ЛШ: Атлетико чека Челси

Фудбалери Атлетика и Челсија у уторак од 20.45 на стадиону "Висенте Калдерон" у Мадриду играју прву полуфиналну утакмицу Лиге шампиона.

Мурињо ће осми пут предводити екипу у полуфиналу Лиге шампиона, пети пут узастопно, а трећи пут је међу четири најбоља тима са Челсијем. Он ће тако оборити рекорд легендарног тренера Манчестер јунајтеда Алекса Фергусона, који је седам пута предводио екипу у полуфиналу Лиге шампиона.

Португалац ће ове сезоне покушати да постане први тренер који је са три различита клуба освојио три титуле у Лиги шампиона. Он је у сезони 2003/2004. освојио трофеј с Портом, а у сезони 2009/2010. са Интером.

Челси после пораза од Сандерленда у суботу од 1:2 улази у предстојећи дуел. То је био први пораз Челсија на Стемфорд Бриџу у последњих 77 првенствених утакмица, од када екипу предводи Мурињо.

Атлетико Мадрид је на свом терену у петак победио Елче са 2:0 и остварио осму узастопну победу у Примери, чиме је задржао прво место на табели испред Барселоне и Реал Мадрида и наставио свој чудесни "пут ка сновима" под командном палицом Дијега Симеонеа - који на тренингу ужива са својим најмлађим, а за фудбал врло талентованим сином.

Атлетико ће први пут од 1974. године играти у полуфиналу најелитнијег европског такмичења. Шпански тим је у четвртфиналу избацио Барселону укупним резултатом 2:1, а Челси је био бољи од Пари Сен Жермена захваљујући постигнутом голу у гостима (3:3).

У лондонском тиму неће бити српског репрезентативца Бранислава Ивановића због суспензије, док проблем са повредом има нападач Еден Азар.

Голман Атлетика Тибо Куртоа, који је на позајмици из Челсија у шпанском клубу, браниће у уторак, након што је Европска фудбалска унија (УЕФА) прогласила неважећом клаузулу уговора да Атлетико мора да плати енглеском клубу ако жели да 21-годишњи голман брани у том дуелу.

Млади Белгијанац је један од најзаслужнијих што је Атлетико изгубио само једну од 28 утакмица на "Висенте Калдерону" ове сезоне.

Тренер Атлетика Дијего Симеоне имаће на располагању све играче, пошто се Арда Туран вратио тренинзима после повреде.

У другом полуфиналу, у среду од 20.45, на мадридском "Сантјаго Бернабеу" играју Реал Мадрид и Бајерн из Минхена.

Коментари / 0

Оставите коментар