Вријеме празника и солидарности

Неколико посљедњх година пред велике празнике, посланик СДС-а у Народној скупштини Републике Српске и директор Дома здравља у Бијељини, Златко Максимовић обилази вишечлане породице слабијег имовинског стања и дарује им новчану помоћ и пакете са храном.

Република Српска 25.04.2012 | 09:38
Вријеме празника и солидарности

Живот у оскудици свакодневно тешко пада, а чини се посебно пред празнике. Због тога ове породице које су добиле помоћ у храни и новцу моћи ће бар Васкрс да дочекају безбрижно.

“Дјеци пуно значи, пакетић, вијдели сте обрадовали су се. И финансијска помоћ нам пуно значи. Јер немамо примања.”, каже Снежана Дарабан из Бијељине.

“Шесторо чланова има у породици. Доктор Златко је ту увијек да помогне. Кад је требало и у поплавама је дошао први. И чизме, храна и новац”, рекао је Зоран Драгојлић.

Једнократна помоћ људима слабог имовинског стања увијек је добродошла. Ипак то је привремно рјешење. За ове људе, каже Максимовић, држава треба да покаже више бриге.

“Међутим, није то довољно овим породицама. Сви ми у овој држави можемо и морамо учинити више за ове породице. За њих се треба наћи системско рјешење. Држава мора наћи новца како би се збринуле овакве породице.”

Већина родитеља из ових породица нема стално запослење и за живот.

 

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

перун

20.04.2014 21:09

Вриеме празника солидарности али и вријеме избора

ОДГОВОРИТЕ