Селектор Србије половином јуна

Председник ФСС Томислав Караџић рекао је да се владајуће тело српског фудбала сигурно неће бавити новим селектором до 15. јуна, преноси "Журнал".

Фудбал 25.04.2012 | 09:38
Селектор Србије половином јуна

Караџић је истакао да је разлог за то што је Љубинко Друловић добио подршку Скупштине ФСС за предстојеће три утакмице, са Јамајком, Панамом и Бразилом.

„Утакмице у Америци и против Бразила дефинитивно ће водити Љубинко Друловић, који има велику подршку ФСС. Нема потребе да се бавимо депласираним причама о другим кандидатима. Да не буде забуне, Друловића као стручњака и човека изузетно ценимо, а дефинитивну одлуку о селектору донећемо 15. јуна“, рекао је Караџић.

На питање да ли је тачно да је рекао да је репрезентација Србије тренутно у рангу са Албанијом и Јерменијом, Караџић је одговорио:

„Имамо тешку групу и еуфорија би била погубна по нас. По квалитету Србија је испред Данске, Јерменије и Албаније, док ћемо се са Португалијом борити за прво место. То би требало доказати на терену. Утакмица са Јерменијом без обзира што је прва уједно је и преломна. Зато морамо да будемо максимално опрезни“.

Србија прву утакмицу у квалификацијама за Европско првенство 2016. године игра са Јерменијом 11. октобра на гостовању. Пре тога, 7. септембра, ’орлове’ очекује пријатељски дуел са Француском.

’Орлови’ су, иначе, игра у групи И квалификација са Португалом, Данском, Јерменијом и Албанијом.

Коментари / 0

Оставите коментар