Континуирано кршење права српске дјеце

Руководство Основне школе "Дрвар" у овом граду континуирано крши права српске дјеце и намеће хрватску образовну политику, изјавио је Срни делегат у Дому народа Парламента Федерације БиХ Славиша Михајловић.

Република Српска 12.11.2013 | 16:31
Континуирано кршење права српске дјеце
Руководство Основне школе "Дрвар" у овом граду континуирано крши права српске дјеце и намеће хрватску образовну политику, изјавио је Срни делегат у Дому народа Парламента Федерације БиХ Славиша Михајловић.Михајловић је рекао да помоћник директора ове школе Јадранка Ловриновић, која је, како је навео, координатор политике хрватског лобија, није дозволила ученицима да присуствују обиљежавању погибије српског полицајца Ратка Сопића, чији син похађа школу, из безбједносних разлога. Он је додао да је полиција уредно обавијестила директора школе и дјеци гарантовала безбједност. "То је нонсенс, јер дјеца нису учествовала ни у каквим протестима, већ на свечаном догађају", рекао је Михајловић, наводећи да су дјеца након забране самовољно напустила школу како би се солидарисала са својим школским другом, по чијем је оцу добила име дрварска улица. Он тврди да се на зидовима школе још налазе хрватска обиљежја са шаховницом, упркос чињеници да су проглашени неуставним, као и да су натписи искључиво на хрватском језику и да се у школи славе сви хрватски празници. Начелник општине Дрвар Стевица Лукач упозорава да се права српске повратничке дјеце у овој школи систематски крше годинама. Он тврди да су уџбеници за ученике искључиво на хрватском језику, као и да су поједини просвјетни радници изложени притисцима, јер годинама добијају уговоре о раду на одређено вријеме. "Такође, у школи се налазе и обиљежја кантона која су неуставна, али се преко тога прелази ћутке", рекао је Лукач. Он је додао да је по питању извођења наставе на матерњем језику локални парламент у више наврата упућивао ресорним министарствима захтјев да се ученицима српске националности омогући максимално кориштење њихових конститутивних права, али да до сада није било никаквог одговора. "Сви акти које смо упућивали завршавали су једноставно у фиокама и никад нису ни разматрани", рекао је Лукач. Осврнувши се на обиљежавање погибије српског полицајца Ратка Супића, Лукач је рекао да је забрана ученицима да присуствују том догађају изазвала велики револт. Наставник у Основној школи "Дрвар", који је молио да му се не помиње име, каже да се у овој школи наставницима редовно прекидају уговори на одређено вријеме, како не би испунили услов да добију стално запослење, као и да су суочени са мобингом који проводи директор Јелка Данић и помоћник директора Ловриновић. "Што се тиче просвјетног инспектора у кантону, у питању је човјек који ради искључиво за Хрвате, дође кад год треба да се нешто заташка хрватској страни, али од њега немамо никакву помоћ", каже саговорник Срне, додајући да је на мјесту наставника физичког васпитања у овој школи чак радио и Хрват са средњом стручном спремом и, иначе, инвалид. Руководство Основне школе "Дрвар" из Дрвара демантовало је данас наводе делегата у Дому народа федералног парламента Славише Михајловића да је спријечило основце да присуствују чину именовања улице по оцу њиховог ученика, тврдећи да нису нарушена права дјеце.

Коментари / 286

Оставите коментар
Name

008

15.11.2013 16:13

Али како се по граду шушка да ће ускоро бити ''чешљање'' просвјете у Дрвару, па ћемо сигурно знати ко нам то учи дјецу и гдје је до сад учио и колико стажа има као просвјетни радинк. Равнатељ средње школе Медаревић многе нас је изненадио кад смо сазнални да је он директор средње школе ''Марија Бурсаћ'' јер он је проф. француског језика и то што је мало предавао у ШУП-у није никакво мјерило знања. Зна се како је он постављен за директора и који су му били услови, прогањао је тај своје земљакиње и земљаке који су радили часно и поштено у средњој школи, а не знам за кога се бори и зашто му све то треба кад ионако нема ништа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

008

15.11.2013 16:09

Тачно је да дјеца са оваквим знањем које носе из основне у средњу школу, а послије завршене средње, која упишу факултет на пријемним испитима и не треба биографија, јер већ се зна гдје су завршили школу са јако слабим знањем. Нема нам ко учити дјецу, уливати им знање, а све то захвајујући нашим просвјетним радницимаод којих неки немају ни завршену педагошку школу, валидне или никакве дипломе за предмет који предају. Што се тиче Медаревића и Јелке, познато је да они не раде, односно, само слушају наредбе и упутства са виших инстанци, а то се одражава на само стање у школама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрвар

14.11.2013 22:13

Оно што је 100 % тачно, и ПРОВЈЕРЕНО, а звучи невјероватно, је то да је у допису који је у полицију дошао из ОШ, наведено како ће школа на основу полицијског дописа, односно молбе да се омогући разреду ВИИИ ц, присуство на наведеној манифестацији, послати Ратка Сопића! То је син покојног полицајца Ратка Сопића, који је у то вријеме био на гробу свог оца заједно са својом породицом. Такође, мислим да је ово вјеродостојна информација, директорица Данић је у телефонском разговору са једним полицајцем навела како нема потребе да долази цијели разред, на свечаност, јер Ратко уз себе има мајку и брата. Свака част дјеци на доласку, и њиховом разреднику, који је је како сам чуо стао у њихову заштиту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ливно н.н

14.11.2013 21:33

како вас није срам и стид треба да сви зиве а није да угадјате своме дупету..... српско ово хрватско оно засто се препуцавате око глупости људи су сви требају да зиве заједно... а то за физицко јесте ли упознати с тим да је дотицна господјиа која предаје физицко у основној сколи рекла директорици јелки даниц да је запосли милом или це је запослит силом како вас није срамота да једне људе изгоните од посла да би неко други досао радити,..... а ви само будите натројени ХРВАТСКО ОНО БОСЊАЦКО ОВО СРПСКО ТО и далеко цете догурати!!поздрав и пробудите се вријеме је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола Штрбац

14.11.2013 20:37

Окружен је медиокритетима и људима којима је главна особина додворавање и дупеулизиштво и који не би могли положити елемнтарни тест опште културе, а за неке „професоре“ сам сигуран да би пали на психо-тесту. Такође и поред тога што немају адекватну стручну спрему појединци су заштићени попут личких међеда, а резултати њиховог рада се виде на пријемном испиту за факултете у Бањалуци, гдје ученици ове школе постижу углавном најлошије резултате. То, како каже сам директор или како он више воли чути равнатељ, није проблем саме школе. Као награду за очигледни нерад и дугогодишње гурање проблема под тепих и Јелка Данић и Милорад Медаревић су награђени продужењем директорског мандата иако су обоје напунили прије 2 мјесеца 65 година и стекли основни услов за одлазак у пензију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола Штрбац

14.11.2013 20:37

Иако се у самом тексту ради о проблемима у Основној школи, не треба их никако гледати одвојено од оних у Средњој школи у којој сам радио 4 године. Као и на челу Основне и на челу Средње школе се налази пензионер, Милорад Медаревић, који већ 10 година врло неуспјешно обавља ту функцију. Од Средње школе је створио приватно предузеће, које конкурсе за попуну радних мјеста не обајављује у средствима јавног информисања, а резултати „назови“ конкурса се знају мјесецима унапријед. Такође по сопственом нахођењу даје уговоре на неодређено појединцима док остале држи под уговорима, који се прекидају након 2 године да се не би могли ти професори примити за стално.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:32

Што се тиче наших доктора треба бити реалан и знати да Михајловић и Шобот бораве на специјализацији у Бањој Луци и долазе викендом у Дрвар, а не могу у Дрвару живјети,а у БЛ имати специјализацију. Апотека у Дому здравља не треба бити повод препуцавања, већ простор испред некадашње банке, гдје је започета градња објекта и иста стопирана,а зна се тројац који је то започео и зна се који је био циљ тога, и ко је ту требао имати амбуланте и апотеке, тако да не треба дизати на ниво рад и постављање апотеке у Дому здравља, нека ради и треба да ради. Ништа више......................

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:00

Читајући ове претходне коментаре, има ту и истине, али има и не знања стања у Дрвару. Као прво око доласка дјеце из ОШ Дрвар на свечаност додјеле имена улици 13. мај у име кукавички убијеног српског полицајца Ратка Сопића, полиција је као организатор свега покушала усмено добити одобрење од равнатељице школе (директорице) Јелке Данић која није била у школи тај дан јер је ишла код неког Православца на славу, па је њена замјеница тражила писмени акт од станице полиције Дрвар, поступајући по упутсву равнатељице, полиција је упутила писмени акт да се одобри дјеци долазак, али нажалост акт полиције није ни стигао у школу, а већ је у полицију дошао акт од школе да се дјеци не дозвољава присуство једном малом чину и дјелу у част покојног полицајца Сопића који је заслужио много више, из безбједносних разлога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мика

14.11.2013 17:46

Доктори брините се о пацијентима, да грађани не умиру од обичних повреда, немојте гледати лични интерес. Дрвар је на рубу исељавања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

14.11.2013 17:16

Управо зато је тај наставник 'молио да му се не помиње име', да би задржао посао, јер директорица запошљава кога она хоће, а даје отказе исто по својој вољи.То је свакодневица просвјетних радника у ОШ Дрвар. Погледајте само који наставници одлазе из основне школе у задњих ево 2 године, а који долазе.Да не помињем оно 'испод жита' што уђе у џеп поштоване директорице. Док год битне установе држе хрватски полтрони,тзв Срби, биће нам овако.Хрвати су паметнији од нас, раде за њихово добро у цјелини, а ови наши идиоти само да свако у свој џеп што више стрпа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

14.11.2013 17:15

Ситуација у школи је позната,али нико не ради ништа, тј не смије рећи ништа,а камоли урадити. У школи је мега императорка Јелка која има подршку од власти, јер је у пензији, а још увијек ради,као директор, што би она рекла 'равнатељ'.Ученици морају кроз прозоре искакати да би подржали свог друга, па гдје то има? Праву ситуацију знају само наставници основне школе и ученици, да напоменем српски наставници. Уговори на одређено вријеме који се продужавају, одређено шта се не смије рећи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

14.11.2013 17:14

Свака части директорици, благо грађанима са њом, а и основној школи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:21

Овој свечаности требала је и присуствовати прекрижена равнатељица, али изгледа да јој се не свиђа или има забрану, или чак и она из безбједносних разлога није смјела да присуствује. Мало ко зна да је прије око 2-3 мјесеца полупана ћирилична плоча на ош Дрвар и тада је реда ради равнатељица пријавила то полицији, иако то у односу на њезино понашање или став према наставницима и ученицима и није нешто страшно за њу као равнатељицу. Мало се ко сјећа прије 4 године да је иста поломила руку 14. јануара, иако је то за нас Дрварчане празник и нису дјеца требала да иду у школу, а била је велика поледица, крај зимског распуста тј. први дан другог полугодишта, она је својим равнањем донијела одлуку и ето казнио је неко... Није јасно гдје завршава новац и на који рачун се уплаћује, осим њој лично од фискултурне сале у основној школи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:26

Та иста фискултурна сала је напола девастирана, а она је великодушно уступа за рекреацију у вечерњим сатима, гдје од једне екипе мјесечно добије око 300КМ, а не би желио рећи неистину, мислим да има око 4-5 екипа који уплаћују. Тачно је и то да је општинска власт послала допи министарству просвјете у Ливно, да се иста пензионише јер је давно стекла услове за то, али она ће остати на том мјесту док год одговара својима, односно овако се понаша. Није ни чудо што је довела назови наставнике појединих предмета који не би могли предавати ни у Бобари, а камоли нашој дјеци која се уче и труде да стекну што боље знањ, али кад виде ко их испитује и оцјењује иста губе морал и забораве и оно што су и научили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

14.11.2013 13:55

5.Запошљавање- то је већ катастрофа. Слично горњем, само поред наведених критеријума услов је да им породица живи у Бања Луки или Србији. Вјеровали или не то је истина. 6. Наша реалност. Ближи се изборна година. Побједник се поново мање више зна. Углавном из разлога што превагу донесу људи који не живе у Дрвару а на гласачким су списковима. Биће поново вече крајишке пјесме, дренијада и остали крканлуци . Организоваће се превоз из Србије и РС-а и то је то. Брига неког ко није овдје ко ће владати Битно је да се може доћи на дренијаду, Снеки и сл. Ваљда ће на ред доћи и људи који живе овдје и за посао и за гласове и обнове кућа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

14.11.2013 13:54

Још да надодам и дам приједлог БН да мало испита неке ствари у Дрвару, јер овдје долазе само СНСД режимски медији по којима је овдје екстра живот и благостање, а уједно и да информишем Дрварчане који живе ван Дрвара. 1. Смјена министра Хорвата. Опште је познато да је бит проблема Апотека коју је Михајловић са дотичном госпођом мимо закона отворио у Дому здравља. Хорват им је прво стао на зуб јер им није дао дозволу за рад , а потом јер Апотеци која није радила уз одобрење није дао да могу издавати лијекове на рецепте. Поред тога требало је да и даље не одобри издавање лијекова за другу повратничку Апотеку која је регристрована у складу са законом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

просвета у пензију

14.11.2013 09:55

Овдје су дјеца потпуно и једино у праву. А то за директоре је повратник у праву: Неће у пензију, мало им је пара и донација. Не знам шта раде и Јелка и Мића у школама када се не залажу? Зашто не уступе мјесто младима? Срамота за просвјету, а то важи и за Михајловића и друге. Како људи на власти могу живјети ван Дрвара? Шта је то владајућа странка направила: Раднички дом у којем ништа нема?! Није крива ни странка колико наши људи и власт. Показали су јуче колико им је стало до повратка бораца и омладине која значи живот и опстанак Дрвара. Али, њима боље одговарају стари и неписмени. Борите се за људе који су ту и који неће куповати станове по Бањалуци и Србији! Поздрав и подршка поштеним Дрварчанима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Батистута

14.11.2013 10:22

Дрвар је пун хрватских полтрона, иначе Срба, који не смију ни ушима да мрдну а да не питају Ливно! О СНСД-у је излишно трошити ријечи, гомила необразованих, некултурних и бахатих ликова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

14.11.2013 13:55

2. Дјечији вртић- На интернету се може наћи и видео прилог о злоупотребама и нико не регује на исто. Утрошено цца 140 000 Км, а руши се. 3.Ватрогасна цистерна- мало повратника у граду зна да је општина купила стару ватрогаснуу цистерну и исту платила 130 000 КМ. Радило се о уграђивању па нису водили рачуна да цистерна не испуњава техничке услове да буде регристрована. Сад је крију и не смију нигдје изаћи с њом.Цистерна реално вриједи 10 000 КМ. Чудно је што и опозиција ћути 4. Обнова стамбених јединица- Постоје јасни општински критеријуми да би били уврштени на листу . Први је да сте члан СНСД, други да сте истакнути члан СНСД-а и да имате неког на руци, па да сте добили бар двије до три донације за обнову. Предсједник комисије ( дезертер)вози грађевински материјал на Фрушку гору сасвим легално-више тура, док бивши борци живе у гаражама. Само се код нас може десити да потицај за кафане људи добијају по 100 000 КМ и физерске салоне 20 000 КМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко Грубор

13.11.2013 23:42

Сто посто се слазем са "повратником". Ста висе, ситуација је и гора. Сви само с.р. и лазу једни на друге и скрецу тему са правих проблема у Дрвару. Само ми није јасно докле це овај народ да вјерује у лази... Зар је могуце да се стално понављају исте ствари и докле це то трајати? Доста висе пребацивања лопте са једне стране на другу, мислим да је досло време да неко стане на лопту и поцне да размисља о економији. ПОЦНИТЕ ДА РАЗМИСЉАТЕ СВОЈОМ ГЛАВОМ АКО ЈЕ УОПСТЕ ИМАТЕ... Доста висе национализма, хоцу да ЗИВИМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

13.11.2013 21:46

Тај Ваш делегат Михајловић живи у Бањалуци. Човјек је мјесечно једном у Дрвару и нема представе шта се дешава у граду. Та његова СНСД власт која годинама терорише неистомишљенике у Дрвару и кантону (поготово Србе) је крива за све што наводи. То је једина школа која није ограђена у кантону. Дјецу на одморима нападају и уједају пси луталице већ годинама и ником ништа. То што су паре за ограду стигле више пута од разних нивоа власти се нигдје не спомиње. Уједно и директорица је истакнути члан СНСД-а која је мимо закона директор иако би требала бити у пензији. Дали су Хрвати криви и због дјечијег вртића и осталог у граду. Стидите се како вас није срамота људи који живе доље

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЗ

12.11.2013 18:16

Шта ради влада? Шта ради опозиција? Има ли иђе иког мога?

ОДГОВОРИТЕ
Name

008

15.11.2013 16:13

Али како се по граду шушка да ће ускоро бити ''чешљање'' просвјете у Дрвару, па ћемо сигурно знати ко нам то учи дјецу и гдје је до сад учио и колико стажа има као просвјетни радинк. Равнатељ средње школе Медаревић многе нас је изненадио кад смо сазнални да је он директор средње школе ''Марија Бурсаћ'' јер он је проф. француског језика и то што је мало предавао у ШУП-у није никакво мјерило знања. Зна се како је он постављен за директора и који су му били услови, прогањао је тај своје земљакиње и земљаке који су радили часно и поштено у средњој школи, а не знам за кога се бори и зашто му све то треба кад ионако нема ништа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

008

15.11.2013 16:09

Тачно је да дјеца са оваквим знањем које носе из основне у средњу школу, а послије завршене средње, која упишу факултет на пријемним испитима и не треба биографија, јер већ се зна гдје су завршили школу са јако слабим знањем. Нема нам ко учити дјецу, уливати им знање, а све то захвајујући нашим просвјетним радницимаод којих неки немају ни завршену педагошку школу, валидне или никакве дипломе за предмет који предају. Што се тиче Медаревића и Јелке, познато је да они не раде, односно, само слушају наредбе и упутства са виших инстанци, а то се одражава на само стање у школама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрвар

14.11.2013 22:13

Оно што је 100 % тачно, и ПРОВЈЕРЕНО, а звучи невјероватно, је то да је у допису који је у полицију дошао из ОШ, наведено како ће школа на основу полицијског дописа, односно молбе да се омогући разреду ВИИИ ц, присуство на наведеној манифестацији, послати Ратка Сопића! То је син покојног полицајца Ратка Сопића, који је у то вријеме био на гробу свог оца заједно са својом породицом. Такође, мислим да је ово вјеродостојна информација, директорица Данић је у телефонском разговору са једним полицајцем навела како нема потребе да долази цијели разред, на свечаност, јер Ратко уз себе има мајку и брата. Свака част дјеци на доласку, и њиховом разреднику, који је је како сам чуо стао у њихову заштиту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ливно н.н

14.11.2013 21:33

како вас није срам и стид треба да сви зиве а није да угадјате своме дупету..... српско ово хрватско оно засто се препуцавате око глупости људи су сви требају да зиве заједно... а то за физицко јесте ли упознати с тим да је дотицна господјиа која предаје физицко у основној сколи рекла директорици јелки даниц да је запосли милом или це је запослит силом како вас није срамота да једне људе изгоните од посла да би неко други досао радити,..... а ви само будите натројени ХРВАТСКО ОНО БОСЊАЦКО ОВО СРПСКО ТО и далеко цете догурати!!поздрав и пробудите се вријеме је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола Штрбац

14.11.2013 20:37

Окружен је медиокритетима и људима којима је главна особина додворавање и дупеулизиштво и који не би могли положити елемнтарни тест опште културе, а за неке „професоре“ сам сигуран да би пали на психо-тесту. Такође и поред тога што немају адекватну стручну спрему појединци су заштићени попут личких међеда, а резултати њиховог рада се виде на пријемном испиту за факултете у Бањалуци, гдје ученици ове школе постижу углавном најлошије резултате. То, како каже сам директор или како он више воли чути равнатељ, није проблем саме школе. Као награду за очигледни нерад и дугогодишње гурање проблема под тепих и Јелка Данић и Милорад Медаревић су награђени продужењем директорског мандата иако су обоје напунили прије 2 мјесеца 65 година и стекли основни услов за одлазак у пензију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола Штрбац

14.11.2013 20:37

Иако се у самом тексту ради о проблемима у Основној школи, не треба их никако гледати одвојено од оних у Средњој школи у којој сам радио 4 године. Као и на челу Основне и на челу Средње школе се налази пензионер, Милорад Медаревић, који већ 10 година врло неуспјешно обавља ту функцију. Од Средње школе је створио приватно предузеће, које конкурсе за попуну радних мјеста не обајављује у средствима јавног информисања, а резултати „назови“ конкурса се знају мјесецима унапријед. Такође по сопственом нахођењу даје уговоре на неодређено појединцима док остале држи под уговорима, који се прекидају након 2 године да се не би могли ти професори примити за стално.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:32

Што се тиче наших доктора треба бити реалан и знати да Михајловић и Шобот бораве на специјализацији у Бањој Луци и долазе викендом у Дрвар, а не могу у Дрвару живјети,а у БЛ имати специјализацију. Апотека у Дому здравља не треба бити повод препуцавања, већ простор испред некадашње банке, гдје је започета градња објекта и иста стопирана,а зна се тројац који је то започео и зна се који је био циљ тога, и ко је ту требао имати амбуланте и апотеке, тако да не треба дизати на ниво рад и постављање апотеке у Дому здравља, нека ради и треба да ради. Ништа више......................

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:00

Читајући ове претходне коментаре, има ту и истине, али има и не знања стања у Дрвару. Као прво око доласка дјеце из ОШ Дрвар на свечаност додјеле имена улици 13. мај у име кукавички убијеног српског полицајца Ратка Сопића, полиција је као организатор свега покушала усмено добити одобрење од равнатељице школе (директорице) Јелке Данић која није била у школи тај дан јер је ишла код неког Православца на славу, па је њена замјеница тражила писмени акт од станице полиције Дрвар, поступајући по упутсву равнатељице, полиција је упутила писмени акт да се одобри дјеци долазак, али нажалост акт полиције није ни стигао у школу, а већ је у полицију дошао акт од школе да се дјеци не дозвољава присуство једном малом чину и дјелу у част покојног полицајца Сопића који је заслужио много више, из безбједносних разлога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мика

14.11.2013 17:46

Доктори брините се о пацијентима, да грађани не умиру од обичних повреда, немојте гледати лични интерес. Дрвар је на рубу исељавања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

14.11.2013 17:16

Управо зато је тај наставник 'молио да му се не помиње име', да би задржао посао, јер директорица запошљава кога она хоће, а даје отказе исто по својој вољи.То је свакодневица просвјетних радника у ОШ Дрвар. Погледајте само који наставници одлазе из основне школе у задњих ево 2 године, а који долазе.Да не помињем оно 'испод жита' што уђе у џеп поштоване директорице. Док год битне установе држе хрватски полтрони,тзв Срби, биће нам овако.Хрвати су паметнији од нас, раде за њихово добро у цјелини, а ови наши идиоти само да свако у свој џеп што више стрпа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

14.11.2013 17:15

Ситуација у школи је позната,али нико не ради ништа, тј не смије рећи ништа,а камоли урадити. У школи је мега императорка Јелка која има подршку од власти, јер је у пензији, а још увијек ради,као директор, што би она рекла 'равнатељ'.Ученици морају кроз прозоре искакати да би подржали свог друга, па гдје то има? Праву ситуацију знају само наставници основне школе и ученици, да напоменем српски наставници. Уговори на одређено вријеме који се продужавају, одређено шта се не смије рећи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

14.11.2013 17:14

Свака части директорици, благо грађанима са њом, а и основној школи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:21

Овој свечаности требала је и присуствовати прекрижена равнатељица, али изгледа да јој се не свиђа или има забрану, или чак и она из безбједносних разлога није смјела да присуствује. Мало ко зна да је прије око 2-3 мјесеца полупана ћирилична плоча на ош Дрвар и тада је реда ради равнатељица пријавила то полицији, иако то у односу на њезино понашање или став према наставницима и ученицима и није нешто страшно за њу као равнатељицу. Мало се ко сјећа прије 4 године да је иста поломила руку 14. јануара, иако је то за нас Дрварчане празник и нису дјеца требала да иду у школу, а била је велика поледица, крај зимског распуста тј. први дан другог полугодишта, она је својим равнањем донијела одлуку и ето казнио је неко... Није јасно гдје завршава новац и на који рачун се уплаћује, осим њој лично од фискултурне сале у основној школи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:26

Та иста фискултурна сала је напола девастирана, а она је великодушно уступа за рекреацију у вечерњим сатима, гдје од једне екипе мјесечно добије око 300КМ, а не би желио рећи неистину, мислим да има око 4-5 екипа који уплаћују. Тачно је и то да је општинска власт послала допи министарству просвјете у Ливно, да се иста пензионише јер је давно стекла услове за то, али она ће остати на том мјесту док год одговара својима, односно овако се понаша. Није ни чудо што је довела назови наставнике појединих предмета који не би могли предавати ни у Бобари, а камоли нашој дјеци која се уче и труде да стекну што боље знањ, али кад виде ко их испитује и оцјењује иста губе морал и забораве и оно што су и научили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

14.11.2013 13:55

5.Запошљавање- то је већ катастрофа. Слично горњем, само поред наведених критеријума услов је да им породица живи у Бања Луки или Србији. Вјеровали или не то је истина. 6. Наша реалност. Ближи се изборна година. Побједник се поново мање више зна. Углавном из разлога што превагу донесу људи који не живе у Дрвару а на гласачким су списковима. Биће поново вече крајишке пјесме, дренијада и остали крканлуци . Организоваће се превоз из Србије и РС-а и то је то. Брига неког ко није овдје ко ће владати Битно је да се може доћи на дренијаду, Снеки и сл. Ваљда ће на ред доћи и људи који живе овдје и за посао и за гласове и обнове кућа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

14.11.2013 13:54

Још да надодам и дам приједлог БН да мало испита неке ствари у Дрвару, јер овдје долазе само СНСД режимски медији по којима је овдје екстра живот и благостање, а уједно и да информишем Дрварчане који живе ван Дрвара. 1. Смјена министра Хорвата. Опште је познато да је бит проблема Апотека коју је Михајловић са дотичном госпођом мимо закона отворио у Дому здравља. Хорват им је прво стао на зуб јер им није дао дозволу за рад , а потом јер Апотеци која није радила уз одобрење није дао да могу издавати лијекове на рецепте. Поред тога требало је да и даље не одобри издавање лијекова за другу повратничку Апотеку која је регристрована у складу са законом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

просвета у пензију

14.11.2013 09:55

Овдје су дјеца потпуно и једино у праву. А то за директоре је повратник у праву: Неће у пензију, мало им је пара и донација. Не знам шта раде и Јелка и Мића у школама када се не залажу? Зашто не уступе мјесто младима? Срамота за просвјету, а то важи и за Михајловића и друге. Како људи на власти могу живјети ван Дрвара? Шта је то владајућа странка направила: Раднички дом у којем ништа нема?! Није крива ни странка колико наши људи и власт. Показали су јуче колико им је стало до повратка бораца и омладине која значи живот и опстанак Дрвара. Али, њима боље одговарају стари и неписмени. Борите се за људе који су ту и који неће куповати станове по Бањалуци и Србији! Поздрав и подршка поштеним Дрварчанима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Батистута

14.11.2013 10:22

Дрвар је пун хрватских полтрона, иначе Срба, који не смију ни ушима да мрдну а да не питају Ливно! О СНСД-у је излишно трошити ријечи, гомила необразованих, некултурних и бахатих ликова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

14.11.2013 13:55

2. Дјечији вртић- На интернету се може наћи и видео прилог о злоупотребама и нико не регује на исто. Утрошено цца 140 000 Км, а руши се. 3.Ватрогасна цистерна- мало повратника у граду зна да је општина купила стару ватрогаснуу цистерну и исту платила 130 000 КМ. Радило се о уграђивању па нису водили рачуна да цистерна не испуњава техничке услове да буде регристрована. Сад је крију и не смију нигдје изаћи с њом.Цистерна реално вриједи 10 000 КМ. Чудно је што и опозиција ћути 4. Обнова стамбених јединица- Постоје јасни општински критеријуми да би били уврштени на листу . Први је да сте члан СНСД, други да сте истакнути члан СНСД-а и да имате неког на руци, па да сте добили бар двије до три донације за обнову. Предсједник комисије ( дезертер)вози грађевински материјал на Фрушку гору сасвим легално-више тура, док бивши борци живе у гаражама. Само се код нас може десити да потицај за кафане људи добијају по 100 000 КМ и физерске салоне 20 000 КМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко Грубор

13.11.2013 23:42

Сто посто се слазем са "повратником". Ста висе, ситуација је и гора. Сви само с.р. и лазу једни на друге и скрецу тему са правих проблема у Дрвару. Само ми није јасно докле це овај народ да вјерује у лази... Зар је могуце да се стално понављају исте ствари и докле це то трајати? Доста висе пребацивања лопте са једне стране на другу, мислим да је досло време да неко стане на лопту и поцне да размисља о економији. ПОЦНИТЕ ДА РАЗМИСЉАТЕ СВОЈОМ ГЛАВОМ АКО ЈЕ УОПСТЕ ИМАТЕ... Доста висе национализма, хоцу да ЗИВИМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

13.11.2013 21:46

Тај Ваш делегат Михајловић живи у Бањалуци. Човјек је мјесечно једном у Дрвару и нема представе шта се дешава у граду. Та његова СНСД власт која годинама терорише неистомишљенике у Дрвару и кантону (поготово Србе) је крива за све што наводи. То је једина школа која није ограђена у кантону. Дјецу на одморима нападају и уједају пси луталице већ годинама и ником ништа. То што су паре за ограду стигле више пута од разних нивоа власти се нигдје не спомиње. Уједно и директорица је истакнути члан СНСД-а која је мимо закона директор иако би требала бити у пензији. Дали су Хрвати криви и због дјечијег вртића и осталог у граду. Стидите се како вас није срамота људи који живе доље

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЗ

12.11.2013 18:16

Шта ради влада? Шта ради опозиција? Има ли иђе иког мога?

ОДГОВОРИТЕ
Name

008

15.11.2013 16:13

Али како се по граду шушка да ће ускоро бити ''чешљање'' просвјете у Дрвару, па ћемо сигурно знати ко нам то учи дјецу и гдје је до сад учио и колико стажа има као просвјетни радинк. Равнатељ средње школе Медаревић многе нас је изненадио кад смо сазнални да је он директор средње школе ''Марија Бурсаћ'' јер он је проф. француског језика и то што је мало предавао у ШУП-у није никакво мјерило знања. Зна се како је он постављен за директора и који су му били услови, прогањао је тај своје земљакиње и земљаке који су радили часно и поштено у средњој школи, а не знам за кога се бори и зашто му све то треба кад ионако нема ништа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

008

15.11.2013 16:09

Тачно је да дјеца са оваквим знањем које носе из основне у средњу школу, а послије завршене средње, која упишу факултет на пријемним испитима и не треба биографија, јер већ се зна гдје су завршили школу са јако слабим знањем. Нема нам ко учити дјецу, уливати им знање, а све то захвајујући нашим просвјетним радницимаод којих неки немају ни завршену педагошку школу, валидне или никакве дипломе за предмет који предају. Што се тиче Медаревића и Јелке, познато је да они не раде, односно, само слушају наредбе и упутства са виших инстанци, а то се одражава на само стање у школама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрвар

14.11.2013 22:13

Оно што је 100 % тачно, и ПРОВЈЕРЕНО, а звучи невјероватно, је то да је у допису који је у полицију дошао из ОШ, наведено како ће школа на основу полицијског дописа, односно молбе да се омогући разреду ВИИИ ц, присуство на наведеној манифестацији, послати Ратка Сопића! То је син покојног полицајца Ратка Сопића, који је у то вријеме био на гробу свог оца заједно са својом породицом. Такође, мислим да је ово вјеродостојна информација, директорица Данић је у телефонском разговору са једним полицајцем навела како нема потребе да долази цијели разред, на свечаност, јер Ратко уз себе има мајку и брата. Свака част дјеци на доласку, и њиховом разреднику, који је је како сам чуо стао у њихову заштиту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ливно н.н

14.11.2013 21:33

како вас није срам и стид треба да сви зиве а није да угадјате своме дупету..... српско ово хрватско оно засто се препуцавате око глупости људи су сви требају да зиве заједно... а то за физицко јесте ли упознати с тим да је дотицна господјиа која предаје физицко у основној сколи рекла директорици јелки даниц да је запосли милом или це је запослит силом како вас није срамота да једне људе изгоните од посла да би неко други досао радити,..... а ви само будите натројени ХРВАТСКО ОНО БОСЊАЦКО ОВО СРПСКО ТО и далеко цете догурати!!поздрав и пробудите се вријеме је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола Штрбац

14.11.2013 20:37

Окружен је медиокритетима и људима којима је главна особина додворавање и дупеулизиштво и који не би могли положити елемнтарни тест опште културе, а за неке „професоре“ сам сигуран да би пали на психо-тесту. Такође и поред тога што немају адекватну стручну спрему појединци су заштићени попут личких међеда, а резултати њиховог рада се виде на пријемном испиту за факултете у Бањалуци, гдје ученици ове школе постижу углавном најлошије резултате. То, како каже сам директор или како он више воли чути равнатељ, није проблем саме школе. Као награду за очигледни нерад и дугогодишње гурање проблема под тепих и Јелка Данић и Милорад Медаревић су награђени продужењем директорског мандата иако су обоје напунили прије 2 мјесеца 65 година и стекли основни услов за одлазак у пензију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола Штрбац

14.11.2013 20:37

Иако се у самом тексту ради о проблемима у Основној школи, не треба их никако гледати одвојено од оних у Средњој школи у којој сам радио 4 године. Као и на челу Основне и на челу Средње школе се налази пензионер, Милорад Медаревић, који већ 10 година врло неуспјешно обавља ту функцију. Од Средње школе је створио приватно предузеће, које конкурсе за попуну радних мјеста не обајављује у средствима јавног информисања, а резултати „назови“ конкурса се знају мјесецима унапријед. Такође по сопственом нахођењу даје уговоре на неодређено појединцима док остале држи под уговорима, који се прекидају након 2 године да се не би могли ти професори примити за стално.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:32

Што се тиче наших доктора треба бити реалан и знати да Михајловић и Шобот бораве на специјализацији у Бањој Луци и долазе викендом у Дрвар, а не могу у Дрвару живјети,а у БЛ имати специјализацију. Апотека у Дому здравља не треба бити повод препуцавања, већ простор испред некадашње банке, гдје је започета градња објекта и иста стопирана,а зна се тројац који је то започео и зна се који је био циљ тога, и ко је ту требао имати амбуланте и апотеке, тако да не треба дизати на ниво рад и постављање апотеке у Дому здравља, нека ради и треба да ради. Ништа више......................

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:00

Читајући ове претходне коментаре, има ту и истине, али има и не знања стања у Дрвару. Као прво око доласка дјеце из ОШ Дрвар на свечаност додјеле имена улици 13. мај у име кукавички убијеног српског полицајца Ратка Сопића, полиција је као организатор свега покушала усмено добити одобрење од равнатељице школе (директорице) Јелке Данић која није била у школи тај дан јер је ишла код неког Православца на славу, па је њена замјеница тражила писмени акт од станице полиције Дрвар, поступајући по упутсву равнатељице, полиција је упутила писмени акт да се одобри дјеци долазак, али нажалост акт полиције није ни стигао у школу, а већ је у полицију дошао акт од школе да се дјеци не дозвољава присуство једном малом чину и дјелу у част покојног полицајца Сопића који је заслужио много више, из безбједносних разлога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мика

14.11.2013 17:46

Доктори брините се о пацијентима, да грађани не умиру од обичних повреда, немојте гледати лични интерес. Дрвар је на рубу исељавања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

14.11.2013 17:16

Управо зато је тај наставник 'молио да му се не помиње име', да би задржао посао, јер директорица запошљава кога она хоће, а даје отказе исто по својој вољи.То је свакодневица просвјетних радника у ОШ Дрвар. Погледајте само који наставници одлазе из основне школе у задњих ево 2 године, а који долазе.Да не помињем оно 'испод жита' што уђе у џеп поштоване директорице. Док год битне установе држе хрватски полтрони,тзв Срби, биће нам овако.Хрвати су паметнији од нас, раде за њихово добро у цјелини, а ови наши идиоти само да свако у свој џеп што више стрпа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

14.11.2013 17:15

Ситуација у школи је позната,али нико не ради ништа, тј не смије рећи ништа,а камоли урадити. У школи је мега императорка Јелка која има подршку од власти, јер је у пензији, а још увијек ради,као директор, што би она рекла 'равнатељ'.Ученици морају кроз прозоре искакати да би подржали свог друга, па гдје то има? Праву ситуацију знају само наставници основне школе и ученици, да напоменем српски наставници. Уговори на одређено вријеме који се продужавају, одређено шта се не смије рећи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

14.11.2013 17:14

Свака части директорици, благо грађанима са њом, а и основној школи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:21

Овој свечаности требала је и присуствовати прекрижена равнатељица, али изгледа да јој се не свиђа или има забрану, или чак и она из безбједносних разлога није смјела да присуствује. Мало ко зна да је прије око 2-3 мјесеца полупана ћирилична плоча на ош Дрвар и тада је реда ради равнатељица пријавила то полицији, иако то у односу на њезино понашање или став према наставницима и ученицима и није нешто страшно за њу као равнатељицу. Мало се ко сјећа прије 4 године да је иста поломила руку 14. јануара, иако је то за нас Дрварчане празник и нису дјеца требала да иду у школу, а била је велика поледица, крај зимског распуста тј. први дан другог полугодишта, она је својим равнањем донијела одлуку и ето казнио је неко... Није јасно гдје завршава новац и на који рачун се уплаћује, осим њој лично од фискултурне сале у основној школи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:26

Та иста фискултурна сала је напола девастирана, а она је великодушно уступа за рекреацију у вечерњим сатима, гдје од једне екипе мјесечно добије око 300КМ, а не би желио рећи неистину, мислим да има око 4-5 екипа који уплаћују. Тачно је и то да је општинска власт послала допи министарству просвјете у Ливно, да се иста пензионише јер је давно стекла услове за то, али она ће остати на том мјесту док год одговара својима, односно овако се понаша. Није ни чудо што је довела назови наставнике појединих предмета који не би могли предавати ни у Бобари, а камоли нашој дјеци која се уче и труде да стекну што боље знањ, али кад виде ко их испитује и оцјењује иста губе морал и забораве и оно што су и научили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

14.11.2013 13:55

5.Запошљавање- то је већ катастрофа. Слично горњем, само поред наведених критеријума услов је да им породица живи у Бања Луки или Србији. Вјеровали или не то је истина. 6. Наша реалност. Ближи се изборна година. Побједник се поново мање више зна. Углавном из разлога што превагу донесу људи који не живе у Дрвару а на гласачким су списковима. Биће поново вече крајишке пјесме, дренијада и остали крканлуци . Организоваће се превоз из Србије и РС-а и то је то. Брига неког ко није овдје ко ће владати Битно је да се може доћи на дренијаду, Снеки и сл. Ваљда ће на ред доћи и људи који живе овдје и за посао и за гласове и обнове кућа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

14.11.2013 13:54

Још да надодам и дам приједлог БН да мало испита неке ствари у Дрвару, јер овдје долазе само СНСД режимски медији по којима је овдје екстра живот и благостање, а уједно и да информишем Дрварчане који живе ван Дрвара. 1. Смјена министра Хорвата. Опште је познато да је бит проблема Апотека коју је Михајловић са дотичном госпођом мимо закона отворио у Дому здравља. Хорват им је прво стао на зуб јер им није дао дозволу за рад , а потом јер Апотеци која није радила уз одобрење није дао да могу издавати лијекове на рецепте. Поред тога требало је да и даље не одобри издавање лијекова за другу повратничку Апотеку која је регристрована у складу са законом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

просвета у пензију

14.11.2013 09:55

Овдје су дјеца потпуно и једино у праву. А то за директоре је повратник у праву: Неће у пензију, мало им је пара и донација. Не знам шта раде и Јелка и Мића у школама када се не залажу? Зашто не уступе мјесто младима? Срамота за просвјету, а то важи и за Михајловића и друге. Како људи на власти могу живјети ван Дрвара? Шта је то владајућа странка направила: Раднички дом у којем ништа нема?! Није крива ни странка колико наши људи и власт. Показали су јуче колико им је стало до повратка бораца и омладине која значи живот и опстанак Дрвара. Али, њима боље одговарају стари и неписмени. Борите се за људе који су ту и који неће куповати станове по Бањалуци и Србији! Поздрав и подршка поштеним Дрварчанима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Батистута

14.11.2013 10:22

Дрвар је пун хрватских полтрона, иначе Срба, који не смију ни ушима да мрдну а да не питају Ливно! О СНСД-у је излишно трошити ријечи, гомила необразованих, некултурних и бахатих ликова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

14.11.2013 13:55

2. Дјечији вртић- На интернету се може наћи и видео прилог о злоупотребама и нико не регује на исто. Утрошено цца 140 000 Км, а руши се. 3.Ватрогасна цистерна- мало повратника у граду зна да је општина купила стару ватрогаснуу цистерну и исту платила 130 000 КМ. Радило се о уграђивању па нису водили рачуна да цистерна не испуњава техничке услове да буде регристрована. Сад је крију и не смију нигдје изаћи с њом.Цистерна реално вриједи 10 000 КМ. Чудно је што и опозиција ћути 4. Обнова стамбених јединица- Постоје јасни општински критеријуми да би били уврштени на листу . Први је да сте члан СНСД, други да сте истакнути члан СНСД-а и да имате неког на руци, па да сте добили бар двије до три донације за обнову. Предсједник комисије ( дезертер)вози грађевински материјал на Фрушку гору сасвим легално-више тура, док бивши борци живе у гаражама. Само се код нас може десити да потицај за кафане људи добијају по 100 000 КМ и физерске салоне 20 000 КМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко Грубор

13.11.2013 23:42

Сто посто се слазем са "повратником". Ста висе, ситуација је и гора. Сви само с.р. и лазу једни на друге и скрецу тему са правих проблема у Дрвару. Само ми није јасно докле це овај народ да вјерује у лази... Зар је могуце да се стално понављају исте ствари и докле це то трајати? Доста висе пребацивања лопте са једне стране на другу, мислим да је досло време да неко стане на лопту и поцне да размисља о економији. ПОЦНИТЕ ДА РАЗМИСЉАТЕ СВОЈОМ ГЛАВОМ АКО ЈЕ УОПСТЕ ИМАТЕ... Доста висе национализма, хоцу да ЗИВИМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

13.11.2013 21:46

Тај Ваш делегат Михајловић живи у Бањалуци. Човјек је мјесечно једном у Дрвару и нема представе шта се дешава у граду. Та његова СНСД власт која годинама терорише неистомишљенике у Дрвару и кантону (поготово Србе) је крива за све што наводи. То је једина школа која није ограђена у кантону. Дјецу на одморима нападају и уједају пси луталице већ годинама и ником ништа. То што су паре за ограду стигле више пута од разних нивоа власти се нигдје не спомиње. Уједно и директорица је истакнути члан СНСД-а која је мимо закона директор иако би требала бити у пензији. Дали су Хрвати криви и због дјечијег вртића и осталог у граду. Стидите се како вас није срамота људи који живе доље

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЗ

12.11.2013 18:16

Шта ради влада? Шта ради опозиција? Има ли иђе иког мога?

ОДГОВОРИТЕ
Name

008

15.11.2013 16:13

Али како се по граду шушка да ће ускоро бити ''чешљање'' просвјете у Дрвару, па ћемо сигурно знати ко нам то учи дјецу и гдје је до сад учио и колико стажа има као просвјетни радинк. Равнатељ средње школе Медаревић многе нас је изненадио кад смо сазнални да је он директор средње школе ''Марија Бурсаћ'' јер он је проф. француског језика и то што је мало предавао у ШУП-у није никакво мјерило знања. Зна се како је он постављен за директора и који су му били услови, прогањао је тај своје земљакиње и земљаке који су радили часно и поштено у средњој школи, а не знам за кога се бори и зашто му све то треба кад ионако нема ништа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

008

15.11.2013 16:09

Тачно је да дјеца са оваквим знањем које носе из основне у средњу школу, а послије завршене средње, која упишу факултет на пријемним испитима и не треба биографија, јер већ се зна гдје су завршили школу са јако слабим знањем. Нема нам ко учити дјецу, уливати им знање, а све то захвајујући нашим просвјетним радницимаод којих неки немају ни завршену педагошку школу, валидне или никакве дипломе за предмет који предају. Што се тиче Медаревића и Јелке, познато је да они не раде, односно, само слушају наредбе и упутства са виших инстанци, а то се одражава на само стање у школама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрвар

14.11.2013 22:13

Оно што је 100 % тачно, и ПРОВЈЕРЕНО, а звучи невјероватно, је то да је у допису који је у полицију дошао из ОШ, наведено како ће школа на основу полицијског дописа, односно молбе да се омогући разреду ВИИИ ц, присуство на наведеној манифестацији, послати Ратка Сопића! То је син покојног полицајца Ратка Сопића, који је у то вријеме био на гробу свог оца заједно са својом породицом. Такође, мислим да је ово вјеродостојна информација, директорица Данић је у телефонском разговору са једним полицајцем навела како нема потребе да долази цијели разред, на свечаност, јер Ратко уз себе има мајку и брата. Свака част дјеци на доласку, и њиховом разреднику, који је је како сам чуо стао у њихову заштиту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ливно н.н

14.11.2013 21:33

како вас није срам и стид треба да сви зиве а није да угадјате своме дупету..... српско ово хрватско оно засто се препуцавате око глупости људи су сви требају да зиве заједно... а то за физицко јесте ли упознати с тим да је дотицна господјиа која предаје физицко у основној сколи рекла директорици јелки даниц да је запосли милом или це је запослит силом како вас није срамота да једне људе изгоните од посла да би неко други досао радити,..... а ви само будите натројени ХРВАТСКО ОНО БОСЊАЦКО ОВО СРПСКО ТО и далеко цете догурати!!поздрав и пробудите се вријеме је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола Штрбац

14.11.2013 20:37

Окружен је медиокритетима и људима којима је главна особина додворавање и дупеулизиштво и који не би могли положити елемнтарни тест опште културе, а за неке „професоре“ сам сигуран да би пали на психо-тесту. Такође и поред тога што немају адекватну стручну спрему појединци су заштићени попут личких међеда, а резултати њиховог рада се виде на пријемном испиту за факултете у Бањалуци, гдје ученици ове школе постижу углавном најлошије резултате. То, како каже сам директор или како он више воли чути равнатељ, није проблем саме школе. Као награду за очигледни нерад и дугогодишње гурање проблема под тепих и Јелка Данић и Милорад Медаревић су награђени продужењем директорског мандата иако су обоје напунили прије 2 мјесеца 65 година и стекли основни услов за одлазак у пензију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола Штрбац

14.11.2013 20:37

Иако се у самом тексту ради о проблемима у Основној школи, не треба их никако гледати одвојено од оних у Средњој школи у којој сам радио 4 године. Као и на челу Основне и на челу Средње школе се налази пензионер, Милорад Медаревић, који већ 10 година врло неуспјешно обавља ту функцију. Од Средње школе је створио приватно предузеће, које конкурсе за попуну радних мјеста не обајављује у средствима јавног информисања, а резултати „назови“ конкурса се знају мјесецима унапријед. Такође по сопственом нахођењу даје уговоре на неодређено појединцима док остале држи под уговорима, који се прекидају након 2 године да се не би могли ти професори примити за стално.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:32

Што се тиче наших доктора треба бити реалан и знати да Михајловић и Шобот бораве на специјализацији у Бањој Луци и долазе викендом у Дрвар, а не могу у Дрвару живјети,а у БЛ имати специјализацију. Апотека у Дому здравља не треба бити повод препуцавања, већ простор испред некадашње банке, гдје је започета градња објекта и иста стопирана,а зна се тројац који је то започео и зна се који је био циљ тога, и ко је ту требао имати амбуланте и апотеке, тако да не треба дизати на ниво рад и постављање апотеке у Дому здравља, нека ради и треба да ради. Ништа више......................

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:00

Читајући ове претходне коментаре, има ту и истине, али има и не знања стања у Дрвару. Као прво око доласка дјеце из ОШ Дрвар на свечаност додјеле имена улици 13. мај у име кукавички убијеног српског полицајца Ратка Сопића, полиција је као организатор свега покушала усмено добити одобрење од равнатељице школе (директорице) Јелке Данић која није била у школи тај дан јер је ишла код неког Православца на славу, па је њена замјеница тражила писмени акт од станице полиције Дрвар, поступајући по упутсву равнатељице, полиција је упутила писмени акт да се одобри дјеци долазак, али нажалост акт полиције није ни стигао у школу, а већ је у полицију дошао акт од школе да се дјеци не дозвољава присуство једном малом чину и дјелу у част покојног полицајца Сопића који је заслужио много више, из безбједносних разлога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мика

14.11.2013 17:46

Доктори брините се о пацијентима, да грађани не умиру од обичних повреда, немојте гледати лични интерес. Дрвар је на рубу исељавања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

14.11.2013 17:16

Управо зато је тај наставник 'молио да му се не помиње име', да би задржао посао, јер директорица запошљава кога она хоће, а даје отказе исто по својој вољи.То је свакодневица просвјетних радника у ОШ Дрвар. Погледајте само који наставници одлазе из основне школе у задњих ево 2 године, а који долазе.Да не помињем оно 'испод жита' што уђе у џеп поштоване директорице. Док год битне установе држе хрватски полтрони,тзв Срби, биће нам овако.Хрвати су паметнији од нас, раде за њихово добро у цјелини, а ови наши идиоти само да свако у свој џеп што више стрпа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

14.11.2013 17:15

Ситуација у школи је позната,али нико не ради ништа, тј не смије рећи ништа,а камоли урадити. У школи је мега императорка Јелка која има подршку од власти, јер је у пензији, а још увијек ради,као директор, што би она рекла 'равнатељ'.Ученици морају кроз прозоре искакати да би подржали свог друга, па гдје то има? Праву ситуацију знају само наставници основне школе и ученици, да напоменем српски наставници. Уговори на одређено вријеме који се продужавају, одређено шта се не смије рећи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

14.11.2013 17:14

Свака части директорици, благо грађанима са њом, а и основној школи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:21

Овој свечаности требала је и присуствовати прекрижена равнатељица, али изгледа да јој се не свиђа или има забрану, или чак и она из безбједносних разлога није смјела да присуствује. Мало ко зна да је прије око 2-3 мјесеца полупана ћирилична плоча на ош Дрвар и тада је реда ради равнатељица пријавила то полицији, иако то у односу на њезино понашање или став према наставницима и ученицима и није нешто страшно за њу као равнатељицу. Мало се ко сјећа прије 4 године да је иста поломила руку 14. јануара, иако је то за нас Дрварчане празник и нису дјеца требала да иду у школу, а била је велика поледица, крај зимског распуста тј. први дан другог полугодишта, она је својим равнањем донијела одлуку и ето казнио је неко... Није јасно гдје завршава новац и на који рачун се уплаћује, осим њој лично од фискултурне сале у основној школи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:26

Та иста фискултурна сала је напола девастирана, а она је великодушно уступа за рекреацију у вечерњим сатима, гдје од једне екипе мјесечно добије око 300КМ, а не би желио рећи неистину, мислим да има око 4-5 екипа који уплаћују. Тачно је и то да је општинска власт послала допи министарству просвјете у Ливно, да се иста пензионише јер је давно стекла услове за то, али она ће остати на том мјесту док год одговара својима, односно овако се понаша. Није ни чудо што је довела назови наставнике појединих предмета који не би могли предавати ни у Бобари, а камоли нашој дјеци која се уче и труде да стекну што боље знањ, али кад виде ко их испитује и оцјењује иста губе морал и забораве и оно што су и научили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

14.11.2013 13:55

5.Запошљавање- то је већ катастрофа. Слично горњем, само поред наведених критеријума услов је да им породица живи у Бања Луки или Србији. Вјеровали или не то је истина. 6. Наша реалност. Ближи се изборна година. Побједник се поново мање више зна. Углавном из разлога што превагу донесу људи који не живе у Дрвару а на гласачким су списковима. Биће поново вече крајишке пјесме, дренијада и остали крканлуци . Организоваће се превоз из Србије и РС-а и то је то. Брига неког ко није овдје ко ће владати Битно је да се може доћи на дренијаду, Снеки и сл. Ваљда ће на ред доћи и људи који живе овдје и за посао и за гласове и обнове кућа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

14.11.2013 13:54

Још да надодам и дам приједлог БН да мало испита неке ствари у Дрвару, јер овдје долазе само СНСД режимски медији по којима је овдје екстра живот и благостање, а уједно и да информишем Дрварчане који живе ван Дрвара. 1. Смјена министра Хорвата. Опште је познато да је бит проблема Апотека коју је Михајловић са дотичном госпођом мимо закона отворио у Дому здравља. Хорват им је прво стао на зуб јер им није дао дозволу за рад , а потом јер Апотеци која није радила уз одобрење није дао да могу издавати лијекове на рецепте. Поред тога требало је да и даље не одобри издавање лијекова за другу повратничку Апотеку која је регристрована у складу са законом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

просвета у пензију

14.11.2013 09:55

Овдје су дјеца потпуно и једино у праву. А то за директоре је повратник у праву: Неће у пензију, мало им је пара и донација. Не знам шта раде и Јелка и Мића у школама када се не залажу? Зашто не уступе мјесто младима? Срамота за просвјету, а то важи и за Михајловића и друге. Како људи на власти могу живјети ван Дрвара? Шта је то владајућа странка направила: Раднички дом у којем ништа нема?! Није крива ни странка колико наши људи и власт. Показали су јуче колико им је стало до повратка бораца и омладине која значи живот и опстанак Дрвара. Али, њима боље одговарају стари и неписмени. Борите се за људе који су ту и који неће куповати станове по Бањалуци и Србији! Поздрав и подршка поштеним Дрварчанима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Батистута

14.11.2013 10:22

Дрвар је пун хрватских полтрона, иначе Срба, који не смију ни ушима да мрдну а да не питају Ливно! О СНСД-у је излишно трошити ријечи, гомила необразованих, некултурних и бахатих ликова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

14.11.2013 13:55

2. Дјечији вртић- На интернету се може наћи и видео прилог о злоупотребама и нико не регује на исто. Утрошено цца 140 000 Км, а руши се. 3.Ватрогасна цистерна- мало повратника у граду зна да је општина купила стару ватрогаснуу цистерну и исту платила 130 000 КМ. Радило се о уграђивању па нису водили рачуна да цистерна не испуњава техничке услове да буде регристрована. Сад је крију и не смију нигдје изаћи с њом.Цистерна реално вриједи 10 000 КМ. Чудно је што и опозиција ћути 4. Обнова стамбених јединица- Постоје јасни општински критеријуми да би били уврштени на листу . Први је да сте члан СНСД, други да сте истакнути члан СНСД-а и да имате неког на руци, па да сте добили бар двије до три донације за обнову. Предсједник комисије ( дезертер)вози грађевински материјал на Фрушку гору сасвим легално-више тура, док бивши борци живе у гаражама. Само се код нас може десити да потицај за кафане људи добијају по 100 000 КМ и физерске салоне 20 000 КМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко Грубор

13.11.2013 23:42

Сто посто се слазем са "повратником". Ста висе, ситуација је и гора. Сви само с.р. и лазу једни на друге и скрецу тему са правих проблема у Дрвару. Само ми није јасно докле це овај народ да вјерује у лази... Зар је могуце да се стално понављају исте ствари и докле це то трајати? Доста висе пребацивања лопте са једне стране на другу, мислим да је досло време да неко стане на лопту и поцне да размисља о економији. ПОЦНИТЕ ДА РАЗМИСЉАТЕ СВОЈОМ ГЛАВОМ АКО ЈЕ УОПСТЕ ИМАТЕ... Доста висе национализма, хоцу да ЗИВИМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

13.11.2013 21:46

Тај Ваш делегат Михајловић живи у Бањалуци. Човјек је мјесечно једном у Дрвару и нема представе шта се дешава у граду. Та његова СНСД власт која годинама терорише неистомишљенике у Дрвару и кантону (поготово Србе) је крива за све што наводи. То је једина школа која није ограђена у кантону. Дјецу на одморима нападају и уједају пси луталице већ годинама и ником ништа. То што су паре за ограду стигле више пута од разних нивоа власти се нигдје не спомиње. Уједно и директорица је истакнути члан СНСД-а која је мимо закона директор иако би требала бити у пензији. Дали су Хрвати криви и због дјечијег вртића и осталог у граду. Стидите се како вас није срамота људи који живе доље

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЗ

12.11.2013 18:16

Шта ради влада? Шта ради опозиција? Има ли иђе иког мога?

ОДГОВОРИТЕ
Name

008

15.11.2013 16:13

Али како се по граду шушка да ће ускоро бити ''чешљање'' просвјете у Дрвару, па ћемо сигурно знати ко нам то учи дјецу и гдје је до сад учио и колико стажа има као просвјетни радинк. Равнатељ средње школе Медаревић многе нас је изненадио кад смо сазнални да је он директор средње школе ''Марија Бурсаћ'' јер он је проф. француског језика и то што је мало предавао у ШУП-у није никакво мјерило знања. Зна се како је он постављен за директора и који су му били услови, прогањао је тај своје земљакиње и земљаке који су радили часно и поштено у средњој школи, а не знам за кога се бори и зашто му све то треба кад ионако нема ништа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

008

15.11.2013 16:09

Тачно је да дјеца са оваквим знањем које носе из основне у средњу школу, а послије завршене средње, која упишу факултет на пријемним испитима и не треба биографија, јер већ се зна гдје су завршили школу са јако слабим знањем. Нема нам ко учити дјецу, уливати им знање, а све то захвајујући нашим просвјетним радницимаод којих неки немају ни завршену педагошку школу, валидне или никакве дипломе за предмет који предају. Што се тиче Медаревића и Јелке, познато је да они не раде, односно, само слушају наредбе и упутства са виших инстанци, а то се одражава на само стање у школама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрвар

14.11.2013 22:13

Оно што је 100 % тачно, и ПРОВЈЕРЕНО, а звучи невјероватно, је то да је у допису који је у полицију дошао из ОШ, наведено како ће школа на основу полицијског дописа, односно молбе да се омогући разреду ВИИИ ц, присуство на наведеној манифестацији, послати Ратка Сопића! То је син покојног полицајца Ратка Сопића, који је у то вријеме био на гробу свог оца заједно са својом породицом. Такође, мислим да је ово вјеродостојна информација, директорица Данић је у телефонском разговору са једним полицајцем навела како нема потребе да долази цијели разред, на свечаност, јер Ратко уз себе има мајку и брата. Свака част дјеци на доласку, и њиховом разреднику, који је је како сам чуо стао у њихову заштиту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ливно н.н

14.11.2013 21:33

како вас није срам и стид треба да сви зиве а није да угадјате своме дупету..... српско ово хрватско оно засто се препуцавате око глупости људи су сви требају да зиве заједно... а то за физицко јесте ли упознати с тим да је дотицна господјиа која предаје физицко у основној сколи рекла директорици јелки даниц да је запосли милом или це је запослит силом како вас није срамота да једне људе изгоните од посла да би неко други досао радити,..... а ви само будите натројени ХРВАТСКО ОНО БОСЊАЦКО ОВО СРПСКО ТО и далеко цете догурати!!поздрав и пробудите се вријеме је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола Штрбац

14.11.2013 20:37

Окружен је медиокритетима и људима којима је главна особина додворавање и дупеулизиштво и који не би могли положити елемнтарни тест опште културе, а за неке „професоре“ сам сигуран да би пали на психо-тесту. Такође и поред тога што немају адекватну стручну спрему појединци су заштићени попут личких међеда, а резултати њиховог рада се виде на пријемном испиту за факултете у Бањалуци, гдје ученици ове школе постижу углавном најлошије резултате. То, како каже сам директор или како он више воли чути равнатељ, није проблем саме школе. Као награду за очигледни нерад и дугогодишње гурање проблема под тепих и Јелка Данић и Милорад Медаревић су награђени продужењем директорског мандата иако су обоје напунили прије 2 мјесеца 65 година и стекли основни услов за одлазак у пензију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола Штрбац

14.11.2013 20:37

Иако се у самом тексту ради о проблемима у Основној школи, не треба их никако гледати одвојено од оних у Средњој школи у којој сам радио 4 године. Као и на челу Основне и на челу Средње школе се налази пензионер, Милорад Медаревић, који већ 10 година врло неуспјешно обавља ту функцију. Од Средње школе је створио приватно предузеће, које конкурсе за попуну радних мјеста не обајављује у средствима јавног информисања, а резултати „назови“ конкурса се знају мјесецима унапријед. Такође по сопственом нахођењу даје уговоре на неодређено појединцима док остале држи под уговорима, који се прекидају након 2 године да се не би могли ти професори примити за стално.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:32

Што се тиче наших доктора треба бити реалан и знати да Михајловић и Шобот бораве на специјализацији у Бањој Луци и долазе викендом у Дрвар, а не могу у Дрвару живјети,а у БЛ имати специјализацију. Апотека у Дому здравља не треба бити повод препуцавања, већ простор испред некадашње банке, гдје је започета градња објекта и иста стопирана,а зна се тројац који је то започео и зна се који је био циљ тога, и ко је ту требао имати амбуланте и апотеке, тако да не треба дизати на ниво рад и постављање апотеке у Дому здравља, нека ради и треба да ради. Ништа више......................

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:00

Читајући ове претходне коментаре, има ту и истине, али има и не знања стања у Дрвару. Као прво око доласка дјеце из ОШ Дрвар на свечаност додјеле имена улици 13. мај у име кукавички убијеног српског полицајца Ратка Сопића, полиција је као организатор свега покушала усмено добити одобрење од равнатељице школе (директорице) Јелке Данић која није била у школи тај дан јер је ишла код неког Православца на славу, па је њена замјеница тражила писмени акт од станице полиције Дрвар, поступајући по упутсву равнатељице, полиција је упутила писмени акт да се одобри дјеци долазак, али нажалост акт полиције није ни стигао у школу, а већ је у полицију дошао акт од школе да се дјеци не дозвољава присуство једном малом чину и дјелу у част покојног полицајца Сопића који је заслужио много више, из безбједносних разлога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мика

14.11.2013 17:46

Доктори брините се о пацијентима, да грађани не умиру од обичних повреда, немојте гледати лични интерес. Дрвар је на рубу исељавања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

14.11.2013 17:16

Управо зато је тај наставник 'молио да му се не помиње име', да би задржао посао, јер директорица запошљава кога она хоће, а даје отказе исто по својој вољи.То је свакодневица просвјетних радника у ОШ Дрвар. Погледајте само који наставници одлазе из основне школе у задњих ево 2 године, а који долазе.Да не помињем оно 'испод жита' што уђе у џеп поштоване директорице. Док год битне установе држе хрватски полтрони,тзв Срби, биће нам овако.Хрвати су паметнији од нас, раде за њихово добро у цјелини, а ови наши идиоти само да свако у свој џеп што више стрпа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

14.11.2013 17:15

Ситуација у школи је позната,али нико не ради ништа, тј не смије рећи ништа,а камоли урадити. У школи је мега императорка Јелка која има подршку од власти, јер је у пензији, а још увијек ради,као директор, што би она рекла 'равнатељ'.Ученици морају кроз прозоре искакати да би подржали свог друга, па гдје то има? Праву ситуацију знају само наставници основне школе и ученици, да напоменем српски наставници. Уговори на одређено вријеме који се продужавају, одређено шта се не смије рећи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

14.11.2013 17:14

Свака части директорици, благо грађанима са њом, а и основној школи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:21

Овој свечаности требала је и присуствовати прекрижена равнатељица, али изгледа да јој се не свиђа или има забрану, или чак и она из безбједносних разлога није смјела да присуствује. Мало ко зна да је прије око 2-3 мјесеца полупана ћирилична плоча на ош Дрвар и тада је реда ради равнатељица пријавила то полицији, иако то у односу на њезино понашање или став према наставницима и ученицима и није нешто страшно за њу као равнатељицу. Мало се ко сјећа прије 4 године да је иста поломила руку 14. јануара, иако је то за нас Дрварчане празник и нису дјеца требала да иду у школу, а била је велика поледица, крај зимског распуста тј. први дан другог полугодишта, она је својим равнањем донијела одлуку и ето казнио је неко... Није јасно гдје завршава новац и на који рачун се уплаћује, осим њој лично од фискултурне сале у основној школи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:26

Та иста фискултурна сала је напола девастирана, а она је великодушно уступа за рекреацију у вечерњим сатима, гдје од једне екипе мјесечно добије око 300КМ, а не би желио рећи неистину, мислим да има око 4-5 екипа који уплаћују. Тачно је и то да је општинска власт послала допи министарству просвјете у Ливно, да се иста пензионише јер је давно стекла услове за то, али она ће остати на том мјесту док год одговара својима, односно овако се понаша. Није ни чудо што је довела назови наставнике појединих предмета који не би могли предавати ни у Бобари, а камоли нашој дјеци која се уче и труде да стекну што боље знањ, али кад виде ко их испитује и оцјењује иста губе морал и забораве и оно што су и научили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

14.11.2013 13:55

5.Запошљавање- то је већ катастрофа. Слично горњем, само поред наведених критеријума услов је да им породица живи у Бања Луки или Србији. Вјеровали или не то је истина. 6. Наша реалност. Ближи се изборна година. Побједник се поново мање више зна. Углавном из разлога што превагу донесу људи који не живе у Дрвару а на гласачким су списковима. Биће поново вече крајишке пјесме, дренијада и остали крканлуци . Организоваће се превоз из Србије и РС-а и то је то. Брига неког ко није овдје ко ће владати Битно је да се може доћи на дренијаду, Снеки и сл. Ваљда ће на ред доћи и људи који живе овдје и за посао и за гласове и обнове кућа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

14.11.2013 13:54

Још да надодам и дам приједлог БН да мало испита неке ствари у Дрвару, јер овдје долазе само СНСД режимски медији по којима је овдје екстра живот и благостање, а уједно и да информишем Дрварчане који живе ван Дрвара. 1. Смјена министра Хорвата. Опште је познато да је бит проблема Апотека коју је Михајловић са дотичном госпођом мимо закона отворио у Дому здравља. Хорват им је прво стао на зуб јер им није дао дозволу за рад , а потом јер Апотеци која није радила уз одобрење није дао да могу издавати лијекове на рецепте. Поред тога требало је да и даље не одобри издавање лијекова за другу повратничку Апотеку која је регристрована у складу са законом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

просвета у пензију

14.11.2013 09:55

Овдје су дјеца потпуно и једино у праву. А то за директоре је повратник у праву: Неће у пензију, мало им је пара и донација. Не знам шта раде и Јелка и Мића у школама када се не залажу? Зашто не уступе мјесто младима? Срамота за просвјету, а то важи и за Михајловића и друге. Како људи на власти могу живјети ван Дрвара? Шта је то владајућа странка направила: Раднички дом у којем ништа нема?! Није крива ни странка колико наши људи и власт. Показали су јуче колико им је стало до повратка бораца и омладине која значи живот и опстанак Дрвара. Али, њима боље одговарају стари и неписмени. Борите се за људе који су ту и који неће куповати станове по Бањалуци и Србији! Поздрав и подршка поштеним Дрварчанима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Батистута

14.11.2013 10:22

Дрвар је пун хрватских полтрона, иначе Срба, који не смију ни ушима да мрдну а да не питају Ливно! О СНСД-у је излишно трошити ријечи, гомила необразованих, некултурних и бахатих ликова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

14.11.2013 13:55

2. Дјечији вртић- На интернету се може наћи и видео прилог о злоупотребама и нико не регује на исто. Утрошено цца 140 000 Км, а руши се. 3.Ватрогасна цистерна- мало повратника у граду зна да је општина купила стару ватрогаснуу цистерну и исту платила 130 000 КМ. Радило се о уграђивању па нису водили рачуна да цистерна не испуњава техничке услове да буде регристрована. Сад је крију и не смију нигдје изаћи с њом.Цистерна реално вриједи 10 000 КМ. Чудно је што и опозиција ћути 4. Обнова стамбених јединица- Постоје јасни општински критеријуми да би били уврштени на листу . Први је да сте члан СНСД, други да сте истакнути члан СНСД-а и да имате неког на руци, па да сте добили бар двије до три донације за обнову. Предсједник комисије ( дезертер)вози грађевински материјал на Фрушку гору сасвим легално-више тура, док бивши борци живе у гаражама. Само се код нас може десити да потицај за кафане људи добијају по 100 000 КМ и физерске салоне 20 000 КМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко Грубор

13.11.2013 23:42

Сто посто се слазем са "повратником". Ста висе, ситуација је и гора. Сви само с.р. и лазу једни на друге и скрецу тему са правих проблема у Дрвару. Само ми није јасно докле це овај народ да вјерује у лази... Зар је могуце да се стално понављају исте ствари и докле це то трајати? Доста висе пребацивања лопте са једне стране на другу, мислим да је досло време да неко стане на лопту и поцне да размисља о економији. ПОЦНИТЕ ДА РАЗМИСЉАТЕ СВОЈОМ ГЛАВОМ АКО ЈЕ УОПСТЕ ИМАТЕ... Доста висе национализма, хоцу да ЗИВИМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

13.11.2013 21:46

Тај Ваш делегат Михајловић живи у Бањалуци. Човјек је мјесечно једном у Дрвару и нема представе шта се дешава у граду. Та његова СНСД власт која годинама терорише неистомишљенике у Дрвару и кантону (поготово Србе) је крива за све што наводи. То је једина школа која није ограђена у кантону. Дјецу на одморима нападају и уједају пси луталице већ годинама и ником ништа. То што су паре за ограду стигле више пута од разних нивоа власти се нигдје не спомиње. Уједно и директорица је истакнути члан СНСД-а која је мимо закона директор иако би требала бити у пензији. Дали су Хрвати криви и због дјечијег вртића и осталог у граду. Стидите се како вас није срамота људи који живе доље

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЗ

12.11.2013 18:16

Шта ради влада? Шта ради опозиција? Има ли иђе иког мога?

ОДГОВОРИТЕ
Name

008

15.11.2013 16:13

Али како се по граду шушка да ће ускоро бити ''чешљање'' просвјете у Дрвару, па ћемо сигурно знати ко нам то учи дјецу и гдје је до сад учио и колико стажа има као просвјетни радинк. Равнатељ средње школе Медаревић многе нас је изненадио кад смо сазнални да је он директор средње школе ''Марија Бурсаћ'' јер он је проф. француског језика и то што је мало предавао у ШУП-у није никакво мјерило знања. Зна се како је он постављен за директора и који су му били услови, прогањао је тај своје земљакиње и земљаке који су радили часно и поштено у средњој школи, а не знам за кога се бори и зашто му све то треба кад ионако нема ништа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

008

15.11.2013 16:09

Тачно је да дјеца са оваквим знањем које носе из основне у средњу школу, а послије завршене средње, која упишу факултет на пријемним испитима и не треба биографија, јер већ се зна гдје су завршили школу са јако слабим знањем. Нема нам ко учити дјецу, уливати им знање, а све то захвајујући нашим просвјетним радницимаод којих неки немају ни завршену педагошку школу, валидне или никакве дипломе за предмет који предају. Што се тиче Медаревића и Јелке, познато је да они не раде, односно, само слушају наредбе и упутства са виших инстанци, а то се одражава на само стање у школама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрвар

14.11.2013 22:13

Оно што је 100 % тачно, и ПРОВЈЕРЕНО, а звучи невјероватно, је то да је у допису који је у полицију дошао из ОШ, наведено како ће школа на основу полицијског дописа, односно молбе да се омогући разреду ВИИИ ц, присуство на наведеној манифестацији, послати Ратка Сопића! То је син покојног полицајца Ратка Сопића, који је у то вријеме био на гробу свог оца заједно са својом породицом. Такође, мислим да је ово вјеродостојна информација, директорица Данић је у телефонском разговору са једним полицајцем навела како нема потребе да долази цијели разред, на свечаност, јер Ратко уз себе има мајку и брата. Свака част дјеци на доласку, и њиховом разреднику, који је је како сам чуо стао у њихову заштиту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ливно н.н

14.11.2013 21:33

како вас није срам и стид треба да сви зиве а није да угадјате своме дупету..... српско ово хрватско оно засто се препуцавате око глупости људи су сви требају да зиве заједно... а то за физицко јесте ли упознати с тим да је дотицна господјиа која предаје физицко у основној сколи рекла директорици јелки даниц да је запосли милом или це је запослит силом како вас није срамота да једне људе изгоните од посла да би неко други досао радити,..... а ви само будите натројени ХРВАТСКО ОНО БОСЊАЦКО ОВО СРПСКО ТО и далеко цете догурати!!поздрав и пробудите се вријеме је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола Штрбац

14.11.2013 20:37

Окружен је медиокритетима и људима којима је главна особина додворавање и дупеулизиштво и који не би могли положити елемнтарни тест опште културе, а за неке „професоре“ сам сигуран да би пали на психо-тесту. Такође и поред тога што немају адекватну стручну спрему појединци су заштићени попут личких међеда, а резултати њиховог рада се виде на пријемном испиту за факултете у Бањалуци, гдје ученици ове школе постижу углавном најлошије резултате. То, како каже сам директор или како он више воли чути равнатељ, није проблем саме школе. Као награду за очигледни нерад и дугогодишње гурање проблема под тепих и Јелка Данић и Милорад Медаревић су награђени продужењем директорског мандата иако су обоје напунили прије 2 мјесеца 65 година и стекли основни услов за одлазак у пензију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола Штрбац

14.11.2013 20:37

Иако се у самом тексту ради о проблемима у Основној школи, не треба их никако гледати одвојено од оних у Средњој школи у којој сам радио 4 године. Као и на челу Основне и на челу Средње школе се налази пензионер, Милорад Медаревић, који већ 10 година врло неуспјешно обавља ту функцију. Од Средње школе је створио приватно предузеће, које конкурсе за попуну радних мјеста не обајављује у средствима јавног информисања, а резултати „назови“ конкурса се знају мјесецима унапријед. Такође по сопственом нахођењу даје уговоре на неодређено појединцима док остале држи под уговорима, који се прекидају након 2 године да се не би могли ти професори примити за стално.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:32

Што се тиче наших доктора треба бити реалан и знати да Михајловић и Шобот бораве на специјализацији у Бањој Луци и долазе викендом у Дрвар, а не могу у Дрвару живјети,а у БЛ имати специјализацију. Апотека у Дому здравља не треба бити повод препуцавања, већ простор испред некадашње банке, гдје је започета градња објекта и иста стопирана,а зна се тројац који је то започео и зна се који је био циљ тога, и ко је ту требао имати амбуланте и апотеке, тако да не треба дизати на ниво рад и постављање апотеке у Дому здравља, нека ради и треба да ради. Ништа више......................

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:00

Читајући ове претходне коментаре, има ту и истине, али има и не знања стања у Дрвару. Као прво око доласка дјеце из ОШ Дрвар на свечаност додјеле имена улици 13. мај у име кукавички убијеног српског полицајца Ратка Сопића, полиција је као организатор свега покушала усмено добити одобрење од равнатељице школе (директорице) Јелке Данић која није била у школи тај дан јер је ишла код неког Православца на славу, па је њена замјеница тражила писмени акт од станице полиције Дрвар, поступајући по упутсву равнатељице, полиција је упутила писмени акт да се одобри дјеци долазак, али нажалост акт полиције није ни стигао у школу, а већ је у полицију дошао акт од школе да се дјеци не дозвољава присуство једном малом чину и дјелу у част покојног полицајца Сопића који је заслужио много више, из безбједносних разлога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мика

14.11.2013 17:46

Доктори брините се о пацијентима, да грађани не умиру од обичних повреда, немојте гледати лични интерес. Дрвар је на рубу исељавања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

14.11.2013 17:16

Управо зато је тај наставник 'молио да му се не помиње име', да би задржао посао, јер директорица запошљава кога она хоће, а даје отказе исто по својој вољи.То је свакодневица просвјетних радника у ОШ Дрвар. Погледајте само који наставници одлазе из основне школе у задњих ево 2 године, а који долазе.Да не помињем оно 'испод жита' што уђе у џеп поштоване директорице. Док год битне установе држе хрватски полтрони,тзв Срби, биће нам овако.Хрвати су паметнији од нас, раде за њихово добро у цјелини, а ови наши идиоти само да свако у свој џеп што више стрпа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

14.11.2013 17:15

Ситуација у школи је позната,али нико не ради ништа, тј не смије рећи ништа,а камоли урадити. У школи је мега императорка Јелка која има подршку од власти, јер је у пензији, а још увијек ради,као директор, што би она рекла 'равнатељ'.Ученици морају кроз прозоре искакати да би подржали свог друга, па гдје то има? Праву ситуацију знају само наставници основне школе и ученици, да напоменем српски наставници. Уговори на одређено вријеме који се продужавају, одређено шта се не смије рећи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

14.11.2013 17:14

Свака части директорици, благо грађанима са њом, а и основној школи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:21

Овој свечаности требала је и присуствовати прекрижена равнатељица, али изгледа да јој се не свиђа или има забрану, или чак и она из безбједносних разлога није смјела да присуствује. Мало ко зна да је прије око 2-3 мјесеца полупана ћирилична плоча на ош Дрвар и тада је реда ради равнатељица пријавила то полицији, иако то у односу на њезино понашање или став према наставницима и ученицима и није нешто страшно за њу као равнатељицу. Мало се ко сјећа прије 4 године да је иста поломила руку 14. јануара, иако је то за нас Дрварчане празник и нису дјеца требала да иду у школу, а била је велика поледица, крај зимског распуста тј. први дан другог полугодишта, она је својим равнањем донијела одлуку и ето казнио је неко... Није јасно гдје завршава новац и на који рачун се уплаћује, осим њој лично од фискултурне сале у основној школи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:26

Та иста фискултурна сала је напола девастирана, а она је великодушно уступа за рекреацију у вечерњим сатима, гдје од једне екипе мјесечно добије око 300КМ, а не би желио рећи неистину, мислим да има око 4-5 екипа који уплаћују. Тачно је и то да је општинска власт послала допи министарству просвјете у Ливно, да се иста пензионише јер је давно стекла услове за то, али она ће остати на том мјесту док год одговара својима, односно овако се понаша. Није ни чудо што је довела назови наставнике појединих предмета који не би могли предавати ни у Бобари, а камоли нашој дјеци која се уче и труде да стекну што боље знањ, али кад виде ко их испитује и оцјењује иста губе морал и забораве и оно што су и научили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

14.11.2013 13:55

5.Запошљавање- то је већ катастрофа. Слично горњем, само поред наведених критеријума услов је да им породица живи у Бања Луки или Србији. Вјеровали или не то је истина. 6. Наша реалност. Ближи се изборна година. Побједник се поново мање више зна. Углавном из разлога што превагу донесу људи који не живе у Дрвару а на гласачким су списковима. Биће поново вече крајишке пјесме, дренијада и остали крканлуци . Организоваће се превоз из Србије и РС-а и то је то. Брига неког ко није овдје ко ће владати Битно је да се може доћи на дренијаду, Снеки и сл. Ваљда ће на ред доћи и људи који живе овдје и за посао и за гласове и обнове кућа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

14.11.2013 13:54

Још да надодам и дам приједлог БН да мало испита неке ствари у Дрвару, јер овдје долазе само СНСД режимски медији по којима је овдје екстра живот и благостање, а уједно и да информишем Дрварчане који живе ван Дрвара. 1. Смјена министра Хорвата. Опште је познато да је бит проблема Апотека коју је Михајловић са дотичном госпођом мимо закона отворио у Дому здравља. Хорват им је прво стао на зуб јер им није дао дозволу за рад , а потом јер Апотеци која није радила уз одобрење није дао да могу издавати лијекове на рецепте. Поред тога требало је да и даље не одобри издавање лијекова за другу повратничку Апотеку која је регристрована у складу са законом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

просвета у пензију

14.11.2013 09:55

Овдје су дјеца потпуно и једино у праву. А то за директоре је повратник у праву: Неће у пензију, мало им је пара и донација. Не знам шта раде и Јелка и Мића у школама када се не залажу? Зашто не уступе мјесто младима? Срамота за просвјету, а то важи и за Михајловића и друге. Како људи на власти могу живјети ван Дрвара? Шта је то владајућа странка направила: Раднички дом у којем ништа нема?! Није крива ни странка колико наши људи и власт. Показали су јуче колико им је стало до повратка бораца и омладине која значи живот и опстанак Дрвара. Али, њима боље одговарају стари и неписмени. Борите се за људе који су ту и који неће куповати станове по Бањалуци и Србији! Поздрав и подршка поштеним Дрварчанима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Батистута

14.11.2013 10:22

Дрвар је пун хрватских полтрона, иначе Срба, који не смију ни ушима да мрдну а да не питају Ливно! О СНСД-у је излишно трошити ријечи, гомила необразованих, некултурних и бахатих ликова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

14.11.2013 13:55

2. Дјечији вртић- На интернету се може наћи и видео прилог о злоупотребама и нико не регује на исто. Утрошено цца 140 000 Км, а руши се. 3.Ватрогасна цистерна- мало повратника у граду зна да је општина купила стару ватрогаснуу цистерну и исту платила 130 000 КМ. Радило се о уграђивању па нису водили рачуна да цистерна не испуњава техничке услове да буде регристрована. Сад је крију и не смију нигдје изаћи с њом.Цистерна реално вриједи 10 000 КМ. Чудно је што и опозиција ћути 4. Обнова стамбених јединица- Постоје јасни општински критеријуми да би били уврштени на листу . Први је да сте члан СНСД, други да сте истакнути члан СНСД-а и да имате неког на руци, па да сте добили бар двије до три донације за обнову. Предсједник комисије ( дезертер)вози грађевински материјал на Фрушку гору сасвим легално-више тура, док бивши борци живе у гаражама. Само се код нас може десити да потицај за кафане људи добијају по 100 000 КМ и физерске салоне 20 000 КМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко Грубор

13.11.2013 23:42

Сто посто се слазем са "повратником". Ста висе, ситуација је и гора. Сви само с.р. и лазу једни на друге и скрецу тему са правих проблема у Дрвару. Само ми није јасно докле це овај народ да вјерује у лази... Зар је могуце да се стално понављају исте ствари и докле це то трајати? Доста висе пребацивања лопте са једне стране на другу, мислим да је досло време да неко стане на лопту и поцне да размисља о економији. ПОЦНИТЕ ДА РАЗМИСЉАТЕ СВОЈОМ ГЛАВОМ АКО ЈЕ УОПСТЕ ИМАТЕ... Доста висе национализма, хоцу да ЗИВИМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

13.11.2013 21:46

Тај Ваш делегат Михајловић живи у Бањалуци. Човјек је мјесечно једном у Дрвару и нема представе шта се дешава у граду. Та његова СНСД власт која годинама терорише неистомишљенике у Дрвару и кантону (поготово Србе) је крива за све што наводи. То је једина школа која није ограђена у кантону. Дјецу на одморима нападају и уједају пси луталице већ годинама и ником ништа. То што су паре за ограду стигле више пута од разних нивоа власти се нигдје не спомиње. Уједно и директорица је истакнути члан СНСД-а која је мимо закона директор иако би требала бити у пензији. Дали су Хрвати криви и због дјечијег вртића и осталог у граду. Стидите се како вас није срамота људи који живе доље

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЗ

12.11.2013 18:16

Шта ради влада? Шта ради опозиција? Има ли иђе иког мога?

ОДГОВОРИТЕ
Name

008

15.11.2013 16:13

Али како се по граду шушка да ће ускоро бити ''чешљање'' просвјете у Дрвару, па ћемо сигурно знати ко нам то учи дјецу и гдје је до сад учио и колико стажа има као просвјетни радинк. Равнатељ средње школе Медаревић многе нас је изненадио кад смо сазнални да је он директор средње школе ''Марија Бурсаћ'' јер он је проф. француског језика и то што је мало предавао у ШУП-у није никакво мјерило знања. Зна се како је он постављен за директора и који су му били услови, прогањао је тај своје земљакиње и земљаке који су радили часно и поштено у средњој школи, а не знам за кога се бори и зашто му све то треба кад ионако нема ништа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

008

15.11.2013 16:09

Тачно је да дјеца са оваквим знањем које носе из основне у средњу школу, а послије завршене средње, која упишу факултет на пријемним испитима и не треба биографија, јер већ се зна гдје су завршили школу са јако слабим знањем. Нема нам ко учити дјецу, уливати им знање, а све то захвајујући нашим просвјетним радницимаод којих неки немају ни завршену педагошку школу, валидне или никакве дипломе за предмет који предају. Што се тиче Медаревића и Јелке, познато је да они не раде, односно, само слушају наредбе и упутства са виших инстанци, а то се одражава на само стање у школама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрвар

14.11.2013 22:13

Оно што је 100 % тачно, и ПРОВЈЕРЕНО, а звучи невјероватно, је то да је у допису који је у полицију дошао из ОШ, наведено како ће школа на основу полицијског дописа, односно молбе да се омогући разреду ВИИИ ц, присуство на наведеној манифестацији, послати Ратка Сопића! То је син покојног полицајца Ратка Сопића, који је у то вријеме био на гробу свог оца заједно са својом породицом. Такође, мислим да је ово вјеродостојна информација, директорица Данић је у телефонском разговору са једним полицајцем навела како нема потребе да долази цијели разред, на свечаност, јер Ратко уз себе има мајку и брата. Свака част дјеци на доласку, и њиховом разреднику, који је је како сам чуо стао у њихову заштиту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ливно н.н

14.11.2013 21:33

како вас није срам и стид треба да сви зиве а није да угадјате своме дупету..... српско ово хрватско оно засто се препуцавате око глупости људи су сви требају да зиве заједно... а то за физицко јесте ли упознати с тим да је дотицна господјиа која предаје физицко у основној сколи рекла директорици јелки даниц да је запосли милом или це је запослит силом како вас није срамота да једне људе изгоните од посла да би неко други досао радити,..... а ви само будите натројени ХРВАТСКО ОНО БОСЊАЦКО ОВО СРПСКО ТО и далеко цете догурати!!поздрав и пробудите се вријеме је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола Штрбац

14.11.2013 20:37

Окружен је медиокритетима и људима којима је главна особина додворавање и дупеулизиштво и који не би могли положити елемнтарни тест опште културе, а за неке „професоре“ сам сигуран да би пали на психо-тесту. Такође и поред тога што немају адекватну стручну спрему појединци су заштићени попут личких међеда, а резултати њиховог рада се виде на пријемном испиту за факултете у Бањалуци, гдје ученици ове школе постижу углавном најлошије резултате. То, како каже сам директор или како он више воли чути равнатељ, није проблем саме школе. Као награду за очигледни нерад и дугогодишње гурање проблема под тепих и Јелка Данић и Милорад Медаревић су награђени продужењем директорског мандата иако су обоје напунили прије 2 мјесеца 65 година и стекли основни услов за одлазак у пензију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола Штрбац

14.11.2013 20:37

Иако се у самом тексту ради о проблемима у Основној школи, не треба их никако гледати одвојено од оних у Средњој школи у којој сам радио 4 године. Као и на челу Основне и на челу Средње школе се налази пензионер, Милорад Медаревић, који већ 10 година врло неуспјешно обавља ту функцију. Од Средње школе је створио приватно предузеће, које конкурсе за попуну радних мјеста не обајављује у средствима јавног информисања, а резултати „назови“ конкурса се знају мјесецима унапријед. Такође по сопственом нахођењу даје уговоре на неодређено појединцима док остале држи под уговорима, који се прекидају након 2 године да се не би могли ти професори примити за стално.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:32

Што се тиче наших доктора треба бити реалан и знати да Михајловић и Шобот бораве на специјализацији у Бањој Луци и долазе викендом у Дрвар, а не могу у Дрвару живјети,а у БЛ имати специјализацију. Апотека у Дому здравља не треба бити повод препуцавања, већ простор испред некадашње банке, гдје је започета градња објекта и иста стопирана,а зна се тројац који је то започео и зна се који је био циљ тога, и ко је ту требао имати амбуланте и апотеке, тако да не треба дизати на ниво рад и постављање апотеке у Дому здравља, нека ради и треба да ради. Ништа више......................

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:00

Читајући ове претходне коментаре, има ту и истине, али има и не знања стања у Дрвару. Као прво око доласка дјеце из ОШ Дрвар на свечаност додјеле имена улици 13. мај у име кукавички убијеног српског полицајца Ратка Сопића, полиција је као организатор свега покушала усмено добити одобрење од равнатељице школе (директорице) Јелке Данић која није била у школи тај дан јер је ишла код неког Православца на славу, па је њена замјеница тражила писмени акт од станице полиције Дрвар, поступајући по упутсву равнатељице, полиција је упутила писмени акт да се одобри дјеци долазак, али нажалост акт полиције није ни стигао у школу, а већ је у полицију дошао акт од школе да се дјеци не дозвољава присуство једном малом чину и дјелу у част покојног полицајца Сопића који је заслужио много више, из безбједносних разлога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мика

14.11.2013 17:46

Доктори брините се о пацијентима, да грађани не умиру од обичних повреда, немојте гледати лични интерес. Дрвар је на рубу исељавања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

14.11.2013 17:16

Управо зато је тај наставник 'молио да му се не помиње име', да би задржао посао, јер директорица запошљава кога она хоће, а даје отказе исто по својој вољи.То је свакодневица просвјетних радника у ОШ Дрвар. Погледајте само који наставници одлазе из основне школе у задњих ево 2 године, а који долазе.Да не помињем оно 'испод жита' што уђе у џеп поштоване директорице. Док год битне установе држе хрватски полтрони,тзв Срби, биће нам овако.Хрвати су паметнији од нас, раде за њихово добро у цјелини, а ови наши идиоти само да свако у свој џеп што више стрпа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

14.11.2013 17:15

Ситуација у школи је позната,али нико не ради ништа, тј не смије рећи ништа,а камоли урадити. У школи је мега императорка Јелка која има подршку од власти, јер је у пензији, а још увијек ради,као директор, што би она рекла 'равнатељ'.Ученици морају кроз прозоре искакати да би подржали свог друга, па гдје то има? Праву ситуацију знају само наставници основне школе и ученици, да напоменем српски наставници. Уговори на одређено вријеме који се продужавају, одређено шта се не смије рећи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

14.11.2013 17:14

Свака части директорици, благо грађанима са њом, а и основној школи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:21

Овој свечаности требала је и присуствовати прекрижена равнатељица, али изгледа да јој се не свиђа или има забрану, или чак и она из безбједносних разлога није смјела да присуствује. Мало ко зна да је прије око 2-3 мјесеца полупана ћирилична плоча на ош Дрвар и тада је реда ради равнатељица пријавила то полицији, иако то у односу на њезино понашање или став према наставницима и ученицима и није нешто страшно за њу као равнатељицу. Мало се ко сјећа прије 4 године да је иста поломила руку 14. јануара, иако је то за нас Дрварчане празник и нису дјеца требала да иду у школу, а била је велика поледица, крај зимског распуста тј. први дан другог полугодишта, она је својим равнањем донијела одлуку и ето казнио је неко... Није јасно гдје завршава новац и на који рачун се уплаћује, осим њој лично од фискултурне сале у основној школи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:26

Та иста фискултурна сала је напола девастирана, а она је великодушно уступа за рекреацију у вечерњим сатима, гдје од једне екипе мјесечно добије око 300КМ, а не би желио рећи неистину, мислим да има око 4-5 екипа који уплаћују. Тачно је и то да је општинска власт послала допи министарству просвјете у Ливно, да се иста пензионише јер је давно стекла услове за то, али она ће остати на том мјесту док год одговара својима, односно овако се понаша. Није ни чудо што је довела назови наставнике појединих предмета који не би могли предавати ни у Бобари, а камоли нашој дјеци која се уче и труде да стекну што боље знањ, али кад виде ко их испитује и оцјењује иста губе морал и забораве и оно што су и научили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

14.11.2013 13:55

5.Запошљавање- то је већ катастрофа. Слично горњем, само поред наведених критеријума услов је да им породица живи у Бања Луки или Србији. Вјеровали или не то је истина. 6. Наша реалност. Ближи се изборна година. Побједник се поново мање више зна. Углавном из разлога што превагу донесу људи који не живе у Дрвару а на гласачким су списковима. Биће поново вече крајишке пјесме, дренијада и остали крканлуци . Организоваће се превоз из Србије и РС-а и то је то. Брига неког ко није овдје ко ће владати Битно је да се може доћи на дренијаду, Снеки и сл. Ваљда ће на ред доћи и људи који живе овдје и за посао и за гласове и обнове кућа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

14.11.2013 13:54

Још да надодам и дам приједлог БН да мало испита неке ствари у Дрвару, јер овдје долазе само СНСД режимски медији по којима је овдје екстра живот и благостање, а уједно и да информишем Дрварчане који живе ван Дрвара. 1. Смјена министра Хорвата. Опште је познато да је бит проблема Апотека коју је Михајловић са дотичном госпођом мимо закона отворио у Дому здравља. Хорват им је прво стао на зуб јер им није дао дозволу за рад , а потом јер Апотеци која није радила уз одобрење није дао да могу издавати лијекове на рецепте. Поред тога требало је да и даље не одобри издавање лијекова за другу повратничку Апотеку која је регристрована у складу са законом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

просвета у пензију

14.11.2013 09:55

Овдје су дјеца потпуно и једино у праву. А то за директоре је повратник у праву: Неће у пензију, мало им је пара и донација. Не знам шта раде и Јелка и Мића у школама када се не залажу? Зашто не уступе мјесто младима? Срамота за просвјету, а то важи и за Михајловића и друге. Како људи на власти могу живјети ван Дрвара? Шта је то владајућа странка направила: Раднички дом у којем ништа нема?! Није крива ни странка колико наши људи и власт. Показали су јуче колико им је стало до повратка бораца и омладине која значи живот и опстанак Дрвара. Али, њима боље одговарају стари и неписмени. Борите се за људе који су ту и који неће куповати станове по Бањалуци и Србији! Поздрав и подршка поштеним Дрварчанима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Батистута

14.11.2013 10:22

Дрвар је пун хрватских полтрона, иначе Срба, који не смију ни ушима да мрдну а да не питају Ливно! О СНСД-у је излишно трошити ријечи, гомила необразованих, некултурних и бахатих ликова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

14.11.2013 13:55

2. Дјечији вртић- На интернету се може наћи и видео прилог о злоупотребама и нико не регује на исто. Утрошено цца 140 000 Км, а руши се. 3.Ватрогасна цистерна- мало повратника у граду зна да је општина купила стару ватрогаснуу цистерну и исту платила 130 000 КМ. Радило се о уграђивању па нису водили рачуна да цистерна не испуњава техничке услове да буде регристрована. Сад је крију и не смију нигдје изаћи с њом.Цистерна реално вриједи 10 000 КМ. Чудно је што и опозиција ћути 4. Обнова стамбених јединица- Постоје јасни општински критеријуми да би били уврштени на листу . Први је да сте члан СНСД, други да сте истакнути члан СНСД-а и да имате неког на руци, па да сте добили бар двије до три донације за обнову. Предсједник комисије ( дезертер)вози грађевински материјал на Фрушку гору сасвим легално-више тура, док бивши борци живе у гаражама. Само се код нас може десити да потицај за кафане људи добијају по 100 000 КМ и физерске салоне 20 000 КМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко Грубор

13.11.2013 23:42

Сто посто се слазем са "повратником". Ста висе, ситуација је и гора. Сви само с.р. и лазу једни на друге и скрецу тему са правих проблема у Дрвару. Само ми није јасно докле це овај народ да вјерује у лази... Зар је могуце да се стално понављају исте ствари и докле це то трајати? Доста висе пребацивања лопте са једне стране на другу, мислим да је досло време да неко стане на лопту и поцне да размисља о економији. ПОЦНИТЕ ДА РАЗМИСЉАТЕ СВОЈОМ ГЛАВОМ АКО ЈЕ УОПСТЕ ИМАТЕ... Доста висе национализма, хоцу да ЗИВИМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

13.11.2013 21:46

Тај Ваш делегат Михајловић живи у Бањалуци. Човјек је мјесечно једном у Дрвару и нема представе шта се дешава у граду. Та његова СНСД власт која годинама терорише неистомишљенике у Дрвару и кантону (поготово Србе) је крива за све што наводи. То је једина школа која није ограђена у кантону. Дјецу на одморима нападају и уједају пси луталице већ годинама и ником ништа. То што су паре за ограду стигле више пута од разних нивоа власти се нигдје не спомиње. Уједно и директорица је истакнути члан СНСД-а која је мимо закона директор иако би требала бити у пензији. Дали су Хрвати криви и због дјечијег вртића и осталог у граду. Стидите се како вас није срамота људи који живе доље

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЗ

12.11.2013 18:16

Шта ради влада? Шта ради опозиција? Има ли иђе иког мога?

ОДГОВОРИТЕ
Name

008

15.11.2013 16:13

Али како се по граду шушка да ће ускоро бити ''чешљање'' просвјете у Дрвару, па ћемо сигурно знати ко нам то учи дјецу и гдје је до сад учио и колико стажа има као просвјетни радинк. Равнатељ средње школе Медаревић многе нас је изненадио кад смо сазнални да је он директор средње школе ''Марија Бурсаћ'' јер он је проф. француског језика и то што је мало предавао у ШУП-у није никакво мјерило знања. Зна се како је он постављен за директора и који су му били услови, прогањао је тај своје земљакиње и земљаке који су радили часно и поштено у средњој школи, а не знам за кога се бори и зашто му све то треба кад ионако нема ништа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

008

15.11.2013 16:09

Тачно је да дјеца са оваквим знањем које носе из основне у средњу школу, а послије завршене средње, која упишу факултет на пријемним испитима и не треба биографија, јер већ се зна гдје су завршили школу са јако слабим знањем. Нема нам ко учити дјецу, уливати им знање, а све то захвајујући нашим просвјетним радницимаод којих неки немају ни завршену педагошку школу, валидне или никакве дипломе за предмет који предају. Што се тиче Медаревића и Јелке, познато је да они не раде, односно, само слушају наредбе и упутства са виших инстанци, а то се одражава на само стање у школама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрвар

14.11.2013 22:13

Оно што је 100 % тачно, и ПРОВЈЕРЕНО, а звучи невјероватно, је то да је у допису који је у полицију дошао из ОШ, наведено како ће школа на основу полицијског дописа, односно молбе да се омогући разреду ВИИИ ц, присуство на наведеној манифестацији, послати Ратка Сопића! То је син покојног полицајца Ратка Сопића, који је у то вријеме био на гробу свог оца заједно са својом породицом. Такође, мислим да је ово вјеродостојна информација, директорица Данић је у телефонском разговору са једним полицајцем навела како нема потребе да долази цијели разред, на свечаност, јер Ратко уз себе има мајку и брата. Свака част дјеци на доласку, и њиховом разреднику, који је је како сам чуо стао у њихову заштиту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ливно н.н

14.11.2013 21:33

како вас није срам и стид треба да сви зиве а није да угадјате своме дупету..... српско ово хрватско оно засто се препуцавате око глупости људи су сви требају да зиве заједно... а то за физицко јесте ли упознати с тим да је дотицна господјиа која предаје физицко у основној сколи рекла директорици јелки даниц да је запосли милом или це је запослит силом како вас није срамота да једне људе изгоните од посла да би неко други досао радити,..... а ви само будите натројени ХРВАТСКО ОНО БОСЊАЦКО ОВО СРПСКО ТО и далеко цете догурати!!поздрав и пробудите се вријеме је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола Штрбац

14.11.2013 20:37

Окружен је медиокритетима и људима којима је главна особина додворавање и дупеулизиштво и који не би могли положити елемнтарни тест опште културе, а за неке „професоре“ сам сигуран да би пали на психо-тесту. Такође и поред тога што немају адекватну стручну спрему појединци су заштићени попут личких међеда, а резултати њиховог рада се виде на пријемном испиту за факултете у Бањалуци, гдје ученици ове школе постижу углавном најлошије резултате. То, како каже сам директор или како он више воли чути равнатељ, није проблем саме школе. Као награду за очигледни нерад и дугогодишње гурање проблема под тепих и Јелка Данић и Милорад Медаревић су награђени продужењем директорског мандата иако су обоје напунили прије 2 мјесеца 65 година и стекли основни услов за одлазак у пензију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола Штрбац

14.11.2013 20:37

Иако се у самом тексту ради о проблемима у Основној школи, не треба их никако гледати одвојено од оних у Средњој школи у којој сам радио 4 године. Као и на челу Основне и на челу Средње школе се налази пензионер, Милорад Медаревић, који већ 10 година врло неуспјешно обавља ту функцију. Од Средње школе је створио приватно предузеће, које конкурсе за попуну радних мјеста не обајављује у средствима јавног информисања, а резултати „назови“ конкурса се знају мјесецима унапријед. Такође по сопственом нахођењу даје уговоре на неодређено појединцима док остале држи под уговорима, који се прекидају након 2 године да се не би могли ти професори примити за стално.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:32

Што се тиче наших доктора треба бити реалан и знати да Михајловић и Шобот бораве на специјализацији у Бањој Луци и долазе викендом у Дрвар, а не могу у Дрвару живјети,а у БЛ имати специјализацију. Апотека у Дому здравља не треба бити повод препуцавања, већ простор испред некадашње банке, гдје је започета градња објекта и иста стопирана,а зна се тројац који је то започео и зна се који је био циљ тога, и ко је ту требао имати амбуланте и апотеке, тако да не треба дизати на ниво рад и постављање апотеке у Дому здравља, нека ради и треба да ради. Ништа више......................

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:00

Читајући ове претходне коментаре, има ту и истине, али има и не знања стања у Дрвару. Као прво око доласка дјеце из ОШ Дрвар на свечаност додјеле имена улици 13. мај у име кукавички убијеног српског полицајца Ратка Сопића, полиција је као организатор свега покушала усмено добити одобрење од равнатељице школе (директорице) Јелке Данић која није била у школи тај дан јер је ишла код неког Православца на славу, па је њена замјеница тражила писмени акт од станице полиције Дрвар, поступајући по упутсву равнатељице, полиција је упутила писмени акт да се одобри дјеци долазак, али нажалост акт полиције није ни стигао у школу, а већ је у полицију дошао акт од школе да се дјеци не дозвољава присуство једном малом чину и дјелу у част покојног полицајца Сопића који је заслужио много више, из безбједносних разлога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мика

14.11.2013 17:46

Доктори брините се о пацијентима, да грађани не умиру од обичних повреда, немојте гледати лични интерес. Дрвар је на рубу исељавања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

14.11.2013 17:16

Управо зато је тај наставник 'молио да му се не помиње име', да би задржао посао, јер директорица запошљава кога она хоће, а даје отказе исто по својој вољи.То је свакодневица просвјетних радника у ОШ Дрвар. Погледајте само који наставници одлазе из основне школе у задњих ево 2 године, а који долазе.Да не помињем оно 'испод жита' што уђе у џеп поштоване директорице. Док год битне установе држе хрватски полтрони,тзв Срби, биће нам овако.Хрвати су паметнији од нас, раде за њихово добро у цјелини, а ови наши идиоти само да свако у свој џеп што више стрпа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

14.11.2013 17:15

Ситуација у школи је позната,али нико не ради ништа, тј не смије рећи ништа,а камоли урадити. У школи је мега императорка Јелка која има подршку од власти, јер је у пензији, а још увијек ради,као директор, што би она рекла 'равнатељ'.Ученици морају кроз прозоре искакати да би подржали свог друга, па гдје то има? Праву ситуацију знају само наставници основне школе и ученици, да напоменем српски наставници. Уговори на одређено вријеме који се продужавају, одређено шта се не смије рећи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

14.11.2013 17:14

Свака части директорици, благо грађанима са њом, а и основној школи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:21

Овој свечаности требала је и присуствовати прекрижена равнатељица, али изгледа да јој се не свиђа или има забрану, или чак и она из безбједносних разлога није смјела да присуствује. Мало ко зна да је прије око 2-3 мјесеца полупана ћирилична плоча на ош Дрвар и тада је реда ради равнатељица пријавила то полицији, иако то у односу на њезино понашање или став према наставницима и ученицима и није нешто страшно за њу као равнатељицу. Мало се ко сјећа прије 4 године да је иста поломила руку 14. јануара, иако је то за нас Дрварчане празник и нису дјеца требала да иду у школу, а била је велика поледица, крај зимског распуста тј. први дан другог полугодишта, она је својим равнањем донијела одлуку и ето казнио је неко... Није јасно гдје завршава новац и на који рачун се уплаћује, осим њој лично од фискултурне сале у основној школи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:26

Та иста фискултурна сала је напола девастирана, а она је великодушно уступа за рекреацију у вечерњим сатима, гдје од једне екипе мјесечно добије око 300КМ, а не би желио рећи неистину, мислим да има око 4-5 екипа који уплаћују. Тачно је и то да је општинска власт послала допи министарству просвјете у Ливно, да се иста пензионише јер је давно стекла услове за то, али она ће остати на том мјесту док год одговара својима, односно овако се понаша. Није ни чудо што је довела назови наставнике појединих предмета који не би могли предавати ни у Бобари, а камоли нашој дјеци која се уче и труде да стекну што боље знањ, али кад виде ко их испитује и оцјењује иста губе морал и забораве и оно што су и научили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

14.11.2013 13:55

5.Запошљавање- то је већ катастрофа. Слично горњем, само поред наведених критеријума услов је да им породица живи у Бања Луки или Србији. Вјеровали или не то је истина. 6. Наша реалност. Ближи се изборна година. Побједник се поново мање више зна. Углавном из разлога што превагу донесу људи који не живе у Дрвару а на гласачким су списковима. Биће поново вече крајишке пјесме, дренијада и остали крканлуци . Организоваће се превоз из Србије и РС-а и то је то. Брига неког ко није овдје ко ће владати Битно је да се може доћи на дренијаду, Снеки и сл. Ваљда ће на ред доћи и људи који живе овдје и за посао и за гласове и обнове кућа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

14.11.2013 13:54

Још да надодам и дам приједлог БН да мало испита неке ствари у Дрвару, јер овдје долазе само СНСД режимски медији по којима је овдје екстра живот и благостање, а уједно и да информишем Дрварчане који живе ван Дрвара. 1. Смјена министра Хорвата. Опште је познато да је бит проблема Апотека коју је Михајловић са дотичном госпођом мимо закона отворио у Дому здравља. Хорват им је прво стао на зуб јер им није дао дозволу за рад , а потом јер Апотеци која није радила уз одобрење није дао да могу издавати лијекове на рецепте. Поред тога требало је да и даље не одобри издавање лијекова за другу повратничку Апотеку која је регристрована у складу са законом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

просвета у пензију

14.11.2013 09:55

Овдје су дјеца потпуно и једино у праву. А то за директоре је повратник у праву: Неће у пензију, мало им је пара и донација. Не знам шта раде и Јелка и Мића у школама када се не залажу? Зашто не уступе мјесто младима? Срамота за просвјету, а то важи и за Михајловића и друге. Како људи на власти могу живјети ван Дрвара? Шта је то владајућа странка направила: Раднички дом у којем ништа нема?! Није крива ни странка колико наши људи и власт. Показали су јуче колико им је стало до повратка бораца и омладине која значи живот и опстанак Дрвара. Али, њима боље одговарају стари и неписмени. Борите се за људе који су ту и који неће куповати станове по Бањалуци и Србији! Поздрав и подршка поштеним Дрварчанима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Батистута

14.11.2013 10:22

Дрвар је пун хрватских полтрона, иначе Срба, који не смију ни ушима да мрдну а да не питају Ливно! О СНСД-у је излишно трошити ријечи, гомила необразованих, некултурних и бахатих ликова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

14.11.2013 13:55

2. Дјечији вртић- На интернету се може наћи и видео прилог о злоупотребама и нико не регује на исто. Утрошено цца 140 000 Км, а руши се. 3.Ватрогасна цистерна- мало повратника у граду зна да је општина купила стару ватрогаснуу цистерну и исту платила 130 000 КМ. Радило се о уграђивању па нису водили рачуна да цистерна не испуњава техничке услове да буде регристрована. Сад је крију и не смију нигдје изаћи с њом.Цистерна реално вриједи 10 000 КМ. Чудно је што и опозиција ћути 4. Обнова стамбених јединица- Постоје јасни општински критеријуми да би били уврштени на листу . Први је да сте члан СНСД, други да сте истакнути члан СНСД-а и да имате неког на руци, па да сте добили бар двије до три донације за обнову. Предсједник комисије ( дезертер)вози грађевински материјал на Фрушку гору сасвим легално-више тура, док бивши борци живе у гаражама. Само се код нас може десити да потицај за кафане људи добијају по 100 000 КМ и физерске салоне 20 000 КМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко Грубор

13.11.2013 23:42

Сто посто се слазем са "повратником". Ста висе, ситуација је и гора. Сви само с.р. и лазу једни на друге и скрецу тему са правих проблема у Дрвару. Само ми није јасно докле це овај народ да вјерује у лази... Зар је могуце да се стално понављају исте ствари и докле це то трајати? Доста висе пребацивања лопте са једне стране на другу, мислим да је досло време да неко стане на лопту и поцне да размисља о економији. ПОЦНИТЕ ДА РАЗМИСЉАТЕ СВОЈОМ ГЛАВОМ АКО ЈЕ УОПСТЕ ИМАТЕ... Доста висе национализма, хоцу да ЗИВИМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

13.11.2013 21:46

Тај Ваш делегат Михајловић живи у Бањалуци. Човјек је мјесечно једном у Дрвару и нема представе шта се дешава у граду. Та његова СНСД власт која годинама терорише неистомишљенике у Дрвару и кантону (поготово Србе) је крива за све што наводи. То је једина школа која није ограђена у кантону. Дјецу на одморима нападају и уједају пси луталице већ годинама и ником ништа. То што су паре за ограду стигле више пута од разних нивоа власти се нигдје не спомиње. Уједно и директорица је истакнути члан СНСД-а која је мимо закона директор иако би требала бити у пензији. Дали су Хрвати криви и због дјечијег вртића и осталог у граду. Стидите се како вас није срамота људи који живе доље

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЗ

12.11.2013 18:16

Шта ради влада? Шта ради опозиција? Има ли иђе иког мога?

ОДГОВОРИТЕ
Name

008

15.11.2013 16:13

Али како се по граду шушка да ће ускоро бити ''чешљање'' просвјете у Дрвару, па ћемо сигурно знати ко нам то учи дјецу и гдје је до сад учио и колико стажа има као просвјетни радинк. Равнатељ средње школе Медаревић многе нас је изненадио кад смо сазнални да је он директор средње школе ''Марија Бурсаћ'' јер он је проф. француског језика и то што је мало предавао у ШУП-у није никакво мјерило знања. Зна се како је он постављен за директора и који су му били услови, прогањао је тај своје земљакиње и земљаке који су радили часно и поштено у средњој школи, а не знам за кога се бори и зашто му све то треба кад ионако нема ништа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

008

15.11.2013 16:09

Тачно је да дјеца са оваквим знањем које носе из основне у средњу школу, а послије завршене средње, која упишу факултет на пријемним испитима и не треба биографија, јер већ се зна гдје су завршили школу са јако слабим знањем. Нема нам ко учити дјецу, уливати им знање, а све то захвајујући нашим просвјетним радницимаод којих неки немају ни завршену педагошку школу, валидне или никакве дипломе за предмет који предају. Што се тиче Медаревића и Јелке, познато је да они не раде, односно, само слушају наредбе и упутства са виших инстанци, а то се одражава на само стање у школама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрвар

14.11.2013 22:13

Оно што је 100 % тачно, и ПРОВЈЕРЕНО, а звучи невјероватно, је то да је у допису који је у полицију дошао из ОШ, наведено како ће школа на основу полицијског дописа, односно молбе да се омогући разреду ВИИИ ц, присуство на наведеној манифестацији, послати Ратка Сопића! То је син покојног полицајца Ратка Сопића, који је у то вријеме био на гробу свог оца заједно са својом породицом. Такође, мислим да је ово вјеродостојна информација, директорица Данић је у телефонском разговору са једним полицајцем навела како нема потребе да долази цијели разред, на свечаност, јер Ратко уз себе има мајку и брата. Свака част дјеци на доласку, и њиховом разреднику, који је је како сам чуо стао у њихову заштиту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ливно н.н

14.11.2013 21:33

како вас није срам и стид треба да сви зиве а није да угадјате своме дупету..... српско ово хрватско оно засто се препуцавате око глупости људи су сви требају да зиве заједно... а то за физицко јесте ли упознати с тим да је дотицна господјиа која предаје физицко у основној сколи рекла директорици јелки даниц да је запосли милом или це је запослит силом како вас није срамота да једне људе изгоните од посла да би неко други досао радити,..... а ви само будите натројени ХРВАТСКО ОНО БОСЊАЦКО ОВО СРПСКО ТО и далеко цете догурати!!поздрав и пробудите се вријеме је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола Штрбац

14.11.2013 20:37

Окружен је медиокритетима и људима којима је главна особина додворавање и дупеулизиштво и који не би могли положити елемнтарни тест опште културе, а за неке „професоре“ сам сигуран да би пали на психо-тесту. Такође и поред тога што немају адекватну стручну спрему појединци су заштићени попут личких међеда, а резултати њиховог рада се виде на пријемном испиту за факултете у Бањалуци, гдје ученици ове школе постижу углавном најлошије резултате. То, како каже сам директор или како он више воли чути равнатељ, није проблем саме школе. Као награду за очигледни нерад и дугогодишње гурање проблема под тепих и Јелка Данић и Милорад Медаревић су награђени продужењем директорског мандата иако су обоје напунили прије 2 мјесеца 65 година и стекли основни услов за одлазак у пензију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола Штрбац

14.11.2013 20:37

Иако се у самом тексту ради о проблемима у Основној школи, не треба их никако гледати одвојено од оних у Средњој школи у којој сам радио 4 године. Као и на челу Основне и на челу Средње школе се налази пензионер, Милорад Медаревић, који већ 10 година врло неуспјешно обавља ту функцију. Од Средње школе је створио приватно предузеће, које конкурсе за попуну радних мјеста не обајављује у средствима јавног информисања, а резултати „назови“ конкурса се знају мјесецима унапријед. Такође по сопственом нахођењу даје уговоре на неодређено појединцима док остале држи под уговорима, који се прекидају након 2 године да се не би могли ти професори примити за стално.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:32

Што се тиче наших доктора треба бити реалан и знати да Михајловић и Шобот бораве на специјализацији у Бањој Луци и долазе викендом у Дрвар, а не могу у Дрвару живјети,а у БЛ имати специјализацију. Апотека у Дому здравља не треба бити повод препуцавања, већ простор испред некадашње банке, гдје је започета градња објекта и иста стопирана,а зна се тројац који је то започео и зна се који је био циљ тога, и ко је ту требао имати амбуланте и апотеке, тако да не треба дизати на ниво рад и постављање апотеке у Дому здравља, нека ради и треба да ради. Ништа више......................

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:00

Читајући ове претходне коментаре, има ту и истине, али има и не знања стања у Дрвару. Као прво око доласка дјеце из ОШ Дрвар на свечаност додјеле имена улици 13. мај у име кукавички убијеног српског полицајца Ратка Сопића, полиција је као организатор свега покушала усмено добити одобрење од равнатељице школе (директорице) Јелке Данић која није била у школи тај дан јер је ишла код неког Православца на славу, па је њена замјеница тражила писмени акт од станице полиције Дрвар, поступајући по упутсву равнатељице, полиција је упутила писмени акт да се одобри дјеци долазак, али нажалост акт полиције није ни стигао у школу, а већ је у полицију дошао акт од школе да се дјеци не дозвољава присуство једном малом чину и дјелу у част покојног полицајца Сопића који је заслужио много више, из безбједносних разлога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мика

14.11.2013 17:46

Доктори брините се о пацијентима, да грађани не умиру од обичних повреда, немојте гледати лични интерес. Дрвар је на рубу исељавања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

14.11.2013 17:16

Управо зато је тај наставник 'молио да му се не помиње име', да би задржао посао, јер директорица запошљава кога она хоће, а даје отказе исто по својој вољи.То је свакодневица просвјетних радника у ОШ Дрвар. Погледајте само који наставници одлазе из основне школе у задњих ево 2 године, а који долазе.Да не помињем оно 'испод жита' што уђе у џеп поштоване директорице. Док год битне установе држе хрватски полтрони,тзв Срби, биће нам овако.Хрвати су паметнији од нас, раде за њихово добро у цјелини, а ови наши идиоти само да свако у свој џеп што више стрпа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

14.11.2013 17:15

Ситуација у школи је позната,али нико не ради ништа, тј не смије рећи ништа,а камоли урадити. У школи је мега императорка Јелка која има подршку од власти, јер је у пензији, а још увијек ради,као директор, што би она рекла 'равнатељ'.Ученици морају кроз прозоре искакати да би подржали свог друга, па гдје то има? Праву ситуацију знају само наставници основне школе и ученици, да напоменем српски наставници. Уговори на одређено вријеме који се продужавају, одређено шта се не смије рећи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

14.11.2013 17:14

Свака части директорици, благо грађанима са њом, а и основној школи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:21

Овој свечаности требала је и присуствовати прекрижена равнатељица, али изгледа да јој се не свиђа или има забрану, или чак и она из безбједносних разлога није смјела да присуствује. Мало ко зна да је прије око 2-3 мјесеца полупана ћирилична плоча на ош Дрвар и тада је реда ради равнатељица пријавила то полицији, иако то у односу на њезино понашање или став према наставницима и ученицима и није нешто страшно за њу као равнатељицу. Мало се ко сјећа прије 4 године да је иста поломила руку 14. јануара, иако је то за нас Дрварчане празник и нису дјеца требала да иду у школу, а била је велика поледица, крај зимског распуста тј. први дан другог полугодишта, она је својим равнањем донијела одлуку и ето казнио је неко... Није јасно гдје завршава новац и на који рачун се уплаћује, осим њој лично од фискултурне сале у основној школи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:26

Та иста фискултурна сала је напола девастирана, а она је великодушно уступа за рекреацију у вечерњим сатима, гдје од једне екипе мјесечно добије око 300КМ, а не би желио рећи неистину, мислим да има око 4-5 екипа који уплаћују. Тачно је и то да је општинска власт послала допи министарству просвјете у Ливно, да се иста пензионише јер је давно стекла услове за то, али она ће остати на том мјесту док год одговара својима, односно овако се понаша. Није ни чудо што је довела назови наставнике појединих предмета који не би могли предавати ни у Бобари, а камоли нашој дјеци која се уче и труде да стекну што боље знањ, али кад виде ко их испитује и оцјењује иста губе морал и забораве и оно што су и научили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

14.11.2013 13:55

5.Запошљавање- то је већ катастрофа. Слично горњем, само поред наведених критеријума услов је да им породица живи у Бања Луки или Србији. Вјеровали или не то је истина. 6. Наша реалност. Ближи се изборна година. Побједник се поново мање више зна. Углавном из разлога што превагу донесу људи који не живе у Дрвару а на гласачким су списковима. Биће поново вече крајишке пјесме, дренијада и остали крканлуци . Организоваће се превоз из Србије и РС-а и то је то. Брига неког ко није овдје ко ће владати Битно је да се може доћи на дренијаду, Снеки и сл. Ваљда ће на ред доћи и људи који живе овдје и за посао и за гласове и обнове кућа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

14.11.2013 13:54

Још да надодам и дам приједлог БН да мало испита неке ствари у Дрвару, јер овдје долазе само СНСД режимски медији по којима је овдје екстра живот и благостање, а уједно и да информишем Дрварчане који живе ван Дрвара. 1. Смјена министра Хорвата. Опште је познато да је бит проблема Апотека коју је Михајловић са дотичном госпођом мимо закона отворио у Дому здравља. Хорват им је прво стао на зуб јер им није дао дозволу за рад , а потом јер Апотеци која није радила уз одобрење није дао да могу издавати лијекове на рецепте. Поред тога требало је да и даље не одобри издавање лијекова за другу повратничку Апотеку која је регристрована у складу са законом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

просвета у пензију

14.11.2013 09:55

Овдје су дјеца потпуно и једино у праву. А то за директоре је повратник у праву: Неће у пензију, мало им је пара и донација. Не знам шта раде и Јелка и Мића у школама када се не залажу? Зашто не уступе мјесто младима? Срамота за просвјету, а то важи и за Михајловића и друге. Како људи на власти могу живјети ван Дрвара? Шта је то владајућа странка направила: Раднички дом у којем ништа нема?! Није крива ни странка колико наши људи и власт. Показали су јуче колико им је стало до повратка бораца и омладине која значи живот и опстанак Дрвара. Али, њима боље одговарају стари и неписмени. Борите се за људе који су ту и који неће куповати станове по Бањалуци и Србији! Поздрав и подршка поштеним Дрварчанима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Батистута

14.11.2013 10:22

Дрвар је пун хрватских полтрона, иначе Срба, који не смију ни ушима да мрдну а да не питају Ливно! О СНСД-у је излишно трошити ријечи, гомила необразованих, некултурних и бахатих ликова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

14.11.2013 13:55

2. Дјечији вртић- На интернету се може наћи и видео прилог о злоупотребама и нико не регује на исто. Утрошено цца 140 000 Км, а руши се. 3.Ватрогасна цистерна- мало повратника у граду зна да је општина купила стару ватрогаснуу цистерну и исту платила 130 000 КМ. Радило се о уграђивању па нису водили рачуна да цистерна не испуњава техничке услове да буде регристрована. Сад је крију и не смију нигдје изаћи с њом.Цистерна реално вриједи 10 000 КМ. Чудно је што и опозиција ћути 4. Обнова стамбених јединица- Постоје јасни општински критеријуми да би били уврштени на листу . Први је да сте члан СНСД, други да сте истакнути члан СНСД-а и да имате неког на руци, па да сте добили бар двије до три донације за обнову. Предсједник комисије ( дезертер)вози грађевински материјал на Фрушку гору сасвим легално-више тура, док бивши борци живе у гаражама. Само се код нас може десити да потицај за кафане људи добијају по 100 000 КМ и физерске салоне 20 000 КМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко Грубор

13.11.2013 23:42

Сто посто се слазем са "повратником". Ста висе, ситуација је и гора. Сви само с.р. и лазу једни на друге и скрецу тему са правих проблема у Дрвару. Само ми није јасно докле це овај народ да вјерује у лази... Зар је могуце да се стално понављају исте ствари и докле це то трајати? Доста висе пребацивања лопте са једне стране на другу, мислим да је досло време да неко стане на лопту и поцне да размисља о економији. ПОЦНИТЕ ДА РАЗМИСЉАТЕ СВОЈОМ ГЛАВОМ АКО ЈЕ УОПСТЕ ИМАТЕ... Доста висе национализма, хоцу да ЗИВИМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

13.11.2013 21:46

Тај Ваш делегат Михајловић живи у Бањалуци. Човјек је мјесечно једном у Дрвару и нема представе шта се дешава у граду. Та његова СНСД власт која годинама терорише неистомишљенике у Дрвару и кантону (поготово Србе) је крива за све што наводи. То је једина школа која није ограђена у кантону. Дјецу на одморима нападају и уједају пси луталице већ годинама и ником ништа. То што су паре за ограду стигле више пута од разних нивоа власти се нигдје не спомиње. Уједно и директорица је истакнути члан СНСД-а која је мимо закона директор иако би требала бити у пензији. Дали су Хрвати криви и због дјечијег вртића и осталог у граду. Стидите се како вас није срамота људи који живе доље

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЗ

12.11.2013 18:16

Шта ради влада? Шта ради опозиција? Има ли иђе иког мога?

ОДГОВОРИТЕ
Name

008

15.11.2013 16:13

Али како се по граду шушка да ће ускоро бити ''чешљање'' просвјете у Дрвару, па ћемо сигурно знати ко нам то учи дјецу и гдје је до сад учио и колико стажа има као просвјетни радинк. Равнатељ средње школе Медаревић многе нас је изненадио кад смо сазнални да је он директор средње школе ''Марија Бурсаћ'' јер он је проф. француског језика и то што је мало предавао у ШУП-у није никакво мјерило знања. Зна се како је он постављен за директора и који су му били услови, прогањао је тај своје земљакиње и земљаке који су радили часно и поштено у средњој школи, а не знам за кога се бори и зашто му све то треба кад ионако нема ништа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

008

15.11.2013 16:09

Тачно је да дјеца са оваквим знањем које носе из основне у средњу школу, а послије завршене средње, која упишу факултет на пријемним испитима и не треба биографија, јер већ се зна гдје су завршили школу са јако слабим знањем. Нема нам ко учити дјецу, уливати им знање, а све то захвајујући нашим просвјетним радницимаод којих неки немају ни завршену педагошку школу, валидне или никакве дипломе за предмет који предају. Што се тиче Медаревића и Јелке, познато је да они не раде, односно, само слушају наредбе и упутства са виших инстанци, а то се одражава на само стање у школама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрвар

14.11.2013 22:13

Оно што је 100 % тачно, и ПРОВЈЕРЕНО, а звучи невјероватно, је то да је у допису који је у полицију дошао из ОШ, наведено како ће школа на основу полицијског дописа, односно молбе да се омогући разреду ВИИИ ц, присуство на наведеној манифестацији, послати Ратка Сопића! То је син покојног полицајца Ратка Сопића, који је у то вријеме био на гробу свог оца заједно са својом породицом. Такође, мислим да је ово вјеродостојна информација, директорица Данић је у телефонском разговору са једним полицајцем навела како нема потребе да долази цијели разред, на свечаност, јер Ратко уз себе има мајку и брата. Свака част дјеци на доласку, и њиховом разреднику, који је је како сам чуо стао у њихову заштиту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ливно н.н

14.11.2013 21:33

како вас није срам и стид треба да сви зиве а није да угадјате своме дупету..... српско ово хрватско оно засто се препуцавате око глупости људи су сви требају да зиве заједно... а то за физицко јесте ли упознати с тим да је дотицна господјиа која предаје физицко у основној сколи рекла директорици јелки даниц да је запосли милом или це је запослит силом како вас није срамота да једне људе изгоните од посла да би неко други досао радити,..... а ви само будите натројени ХРВАТСКО ОНО БОСЊАЦКО ОВО СРПСКО ТО и далеко цете догурати!!поздрав и пробудите се вријеме је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола Штрбац

14.11.2013 20:37

Окружен је медиокритетима и људима којима је главна особина додворавање и дупеулизиштво и који не би могли положити елемнтарни тест опште културе, а за неке „професоре“ сам сигуран да би пали на психо-тесту. Такође и поред тога што немају адекватну стручну спрему појединци су заштићени попут личких међеда, а резултати њиховог рада се виде на пријемном испиту за факултете у Бањалуци, гдје ученици ове школе постижу углавном најлошије резултате. То, како каже сам директор или како он више воли чути равнатељ, није проблем саме школе. Као награду за очигледни нерад и дугогодишње гурање проблема под тепих и Јелка Данић и Милорад Медаревић су награђени продужењем директорског мандата иако су обоје напунили прије 2 мјесеца 65 година и стекли основни услов за одлазак у пензију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола Штрбац

14.11.2013 20:37

Иако се у самом тексту ради о проблемима у Основној школи, не треба их никако гледати одвојено од оних у Средњој школи у којој сам радио 4 године. Као и на челу Основне и на челу Средње школе се налази пензионер, Милорад Медаревић, који већ 10 година врло неуспјешно обавља ту функцију. Од Средње школе је створио приватно предузеће, које конкурсе за попуну радних мјеста не обајављује у средствима јавног информисања, а резултати „назови“ конкурса се знају мјесецима унапријед. Такође по сопственом нахођењу даје уговоре на неодређено појединцима док остале држи под уговорима, који се прекидају након 2 године да се не би могли ти професори примити за стално.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:32

Што се тиче наших доктора треба бити реалан и знати да Михајловић и Шобот бораве на специјализацији у Бањој Луци и долазе викендом у Дрвар, а не могу у Дрвару живјети,а у БЛ имати специјализацију. Апотека у Дому здравља не треба бити повод препуцавања, већ простор испред некадашње банке, гдје је започета градња објекта и иста стопирана,а зна се тројац који је то започео и зна се који је био циљ тога, и ко је ту требао имати амбуланте и апотеке, тако да не треба дизати на ниво рад и постављање апотеке у Дому здравља, нека ради и треба да ради. Ништа више......................

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:00

Читајући ове претходне коментаре, има ту и истине, али има и не знања стања у Дрвару. Као прво око доласка дјеце из ОШ Дрвар на свечаност додјеле имена улици 13. мај у име кукавички убијеног српског полицајца Ратка Сопића, полиција је као организатор свега покушала усмено добити одобрење од равнатељице школе (директорице) Јелке Данић која није била у школи тај дан јер је ишла код неког Православца на славу, па је њена замјеница тражила писмени акт од станице полиције Дрвар, поступајући по упутсву равнатељице, полиција је упутила писмени акт да се одобри дјеци долазак, али нажалост акт полиције није ни стигао у школу, а већ је у полицију дошао акт од школе да се дјеци не дозвољава присуство једном малом чину и дјелу у част покојног полицајца Сопића који је заслужио много више, из безбједносних разлога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мика

14.11.2013 17:46

Доктори брините се о пацијентима, да грађани не умиру од обичних повреда, немојте гледати лични интерес. Дрвар је на рубу исељавања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

14.11.2013 17:16

Управо зато је тај наставник 'молио да му се не помиње име', да би задржао посао, јер директорица запошљава кога она хоће, а даје отказе исто по својој вољи.То је свакодневица просвјетних радника у ОШ Дрвар. Погледајте само који наставници одлазе из основне школе у задњих ево 2 године, а који долазе.Да не помињем оно 'испод жита' што уђе у џеп поштоване директорице. Док год битне установе држе хрватски полтрони,тзв Срби, биће нам овако.Хрвати су паметнији од нас, раде за њихово добро у цјелини, а ови наши идиоти само да свако у свој џеп што више стрпа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

14.11.2013 17:15

Ситуација у школи је позната,али нико не ради ништа, тј не смије рећи ништа,а камоли урадити. У школи је мега императорка Јелка која има подршку од власти, јер је у пензији, а још увијек ради,као директор, што би она рекла 'равнатељ'.Ученици морају кроз прозоре искакати да би подржали свог друга, па гдје то има? Праву ситуацију знају само наставници основне школе и ученици, да напоменем српски наставници. Уговори на одређено вријеме који се продужавају, одређено шта се не смије рећи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

14.11.2013 17:14

Свака части директорици, благо грађанима са њом, а и основној школи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:21

Овој свечаности требала је и присуствовати прекрижена равнатељица, али изгледа да јој се не свиђа или има забрану, или чак и она из безбједносних разлога није смјела да присуствује. Мало ко зна да је прије око 2-3 мјесеца полупана ћирилична плоча на ош Дрвар и тада је реда ради равнатељица пријавила то полицији, иако то у односу на њезино понашање или став према наставницима и ученицима и није нешто страшно за њу као равнатељицу. Мало се ко сјећа прије 4 године да је иста поломила руку 14. јануара, иако је то за нас Дрварчане празник и нису дјеца требала да иду у школу, а била је велика поледица, крај зимског распуста тј. први дан другог полугодишта, она је својим равнањем донијела одлуку и ето казнио је неко... Није јасно гдје завршава новац и на који рачун се уплаћује, осим њој лично од фискултурне сале у основној школи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:26

Та иста фискултурна сала је напола девастирана, а она је великодушно уступа за рекреацију у вечерњим сатима, гдје од једне екипе мјесечно добије око 300КМ, а не би желио рећи неистину, мислим да има око 4-5 екипа који уплаћују. Тачно је и то да је општинска власт послала допи министарству просвјете у Ливно, да се иста пензионише јер је давно стекла услове за то, али она ће остати на том мјесту док год одговара својима, односно овако се понаша. Није ни чудо што је довела назови наставнике појединих предмета који не би могли предавати ни у Бобари, а камоли нашој дјеци која се уче и труде да стекну што боље знањ, али кад виде ко их испитује и оцјењује иста губе морал и забораве и оно што су и научили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

14.11.2013 13:55

5.Запошљавање- то је већ катастрофа. Слично горњем, само поред наведених критеријума услов је да им породица живи у Бања Луки или Србији. Вјеровали или не то је истина. 6. Наша реалност. Ближи се изборна година. Побједник се поново мање више зна. Углавном из разлога што превагу донесу људи који не живе у Дрвару а на гласачким су списковима. Биће поново вече крајишке пјесме, дренијада и остали крканлуци . Организоваће се превоз из Србије и РС-а и то је то. Брига неког ко није овдје ко ће владати Битно је да се може доћи на дренијаду, Снеки и сл. Ваљда ће на ред доћи и људи који живе овдје и за посао и за гласове и обнове кућа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

14.11.2013 13:54

Још да надодам и дам приједлог БН да мало испита неке ствари у Дрвару, јер овдје долазе само СНСД режимски медији по којима је овдје екстра живот и благостање, а уједно и да информишем Дрварчане који живе ван Дрвара. 1. Смјена министра Хорвата. Опште је познато да је бит проблема Апотека коју је Михајловић са дотичном госпођом мимо закона отворио у Дому здравља. Хорват им је прво стао на зуб јер им није дао дозволу за рад , а потом јер Апотеци која није радила уз одобрење није дао да могу издавати лијекове на рецепте. Поред тога требало је да и даље не одобри издавање лијекова за другу повратничку Апотеку која је регристрована у складу са законом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

просвета у пензију

14.11.2013 09:55

Овдје су дјеца потпуно и једино у праву. А то за директоре је повратник у праву: Неће у пензију, мало им је пара и донација. Не знам шта раде и Јелка и Мића у школама када се не залажу? Зашто не уступе мјесто младима? Срамота за просвјету, а то важи и за Михајловића и друге. Како људи на власти могу живјети ван Дрвара? Шта је то владајућа странка направила: Раднички дом у којем ништа нема?! Није крива ни странка колико наши људи и власт. Показали су јуче колико им је стало до повратка бораца и омладине која значи живот и опстанак Дрвара. Али, њима боље одговарају стари и неписмени. Борите се за људе који су ту и који неће куповати станове по Бањалуци и Србији! Поздрав и подршка поштеним Дрварчанима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Батистута

14.11.2013 10:22

Дрвар је пун хрватских полтрона, иначе Срба, који не смију ни ушима да мрдну а да не питају Ливно! О СНСД-у је излишно трошити ријечи, гомила необразованих, некултурних и бахатих ликова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

14.11.2013 13:55

2. Дјечији вртић- На интернету се може наћи и видео прилог о злоупотребама и нико не регује на исто. Утрошено цца 140 000 Км, а руши се. 3.Ватрогасна цистерна- мало повратника у граду зна да је општина купила стару ватрогаснуу цистерну и исту платила 130 000 КМ. Радило се о уграђивању па нису водили рачуна да цистерна не испуњава техничке услове да буде регристрована. Сад је крију и не смију нигдје изаћи с њом.Цистерна реално вриједи 10 000 КМ. Чудно је што и опозиција ћути 4. Обнова стамбених јединица- Постоје јасни општински критеријуми да би били уврштени на листу . Први је да сте члан СНСД, други да сте истакнути члан СНСД-а и да имате неког на руци, па да сте добили бар двије до три донације за обнову. Предсједник комисије ( дезертер)вози грађевински материјал на Фрушку гору сасвим легално-више тура, док бивши борци живе у гаражама. Само се код нас може десити да потицај за кафане људи добијају по 100 000 КМ и физерске салоне 20 000 КМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко Грубор

13.11.2013 23:42

Сто посто се слазем са "повратником". Ста висе, ситуација је и гора. Сви само с.р. и лазу једни на друге и скрецу тему са правих проблема у Дрвару. Само ми није јасно докле це овај народ да вјерује у лази... Зар је могуце да се стално понављају исте ствари и докле це то трајати? Доста висе пребацивања лопте са једне стране на другу, мислим да је досло време да неко стане на лопту и поцне да размисља о економији. ПОЦНИТЕ ДА РАЗМИСЉАТЕ СВОЈОМ ГЛАВОМ АКО ЈЕ УОПСТЕ ИМАТЕ... Доста висе национализма, хоцу да ЗИВИМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

13.11.2013 21:46

Тај Ваш делегат Михајловић живи у Бањалуци. Човјек је мјесечно једном у Дрвару и нема представе шта се дешава у граду. Та његова СНСД власт која годинама терорише неистомишљенике у Дрвару и кантону (поготово Србе) је крива за све што наводи. То је једина школа која није ограђена у кантону. Дјецу на одморима нападају и уједају пси луталице већ годинама и ником ништа. То што су паре за ограду стигле више пута од разних нивоа власти се нигдје не спомиње. Уједно и директорица је истакнути члан СНСД-а која је мимо закона директор иако би требала бити у пензији. Дали су Хрвати криви и због дјечијег вртића и осталог у граду. Стидите се како вас није срамота људи који живе доље

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЗ

12.11.2013 18:16

Шта ради влада? Шта ради опозиција? Има ли иђе иког мога?

ОДГОВОРИТЕ
Name

008

15.11.2013 16:13

Али како се по граду шушка да ће ускоро бити ''чешљање'' просвјете у Дрвару, па ћемо сигурно знати ко нам то учи дјецу и гдје је до сад учио и колико стажа има као просвјетни радинк. Равнатељ средње школе Медаревић многе нас је изненадио кад смо сазнални да је он директор средње школе ''Марија Бурсаћ'' јер он је проф. француског језика и то што је мало предавао у ШУП-у није никакво мјерило знања. Зна се како је он постављен за директора и који су му били услови, прогањао је тај своје земљакиње и земљаке који су радили часно и поштено у средњој школи, а не знам за кога се бори и зашто му све то треба кад ионако нема ништа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

008

15.11.2013 16:09

Тачно је да дјеца са оваквим знањем које носе из основне у средњу школу, а послије завршене средње, која упишу факултет на пријемним испитима и не треба биографија, јер већ се зна гдје су завршили школу са јако слабим знањем. Нема нам ко учити дјецу, уливати им знање, а све то захвајујући нашим просвјетним радницимаод којих неки немају ни завршену педагошку школу, валидне или никакве дипломе за предмет који предају. Што се тиче Медаревића и Јелке, познато је да они не раде, односно, само слушају наредбе и упутства са виших инстанци, а то се одражава на само стање у школама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрвар

14.11.2013 22:13

Оно што је 100 % тачно, и ПРОВЈЕРЕНО, а звучи невјероватно, је то да је у допису који је у полицију дошао из ОШ, наведено како ће школа на основу полицијског дописа, односно молбе да се омогући разреду ВИИИ ц, присуство на наведеној манифестацији, послати Ратка Сопића! То је син покојног полицајца Ратка Сопића, који је у то вријеме био на гробу свог оца заједно са својом породицом. Такође, мислим да је ово вјеродостојна информација, директорица Данић је у телефонском разговору са једним полицајцем навела како нема потребе да долази цијели разред, на свечаност, јер Ратко уз себе има мајку и брата. Свака част дјеци на доласку, и њиховом разреднику, који је је како сам чуо стао у њихову заштиту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ливно н.н

14.11.2013 21:33

како вас није срам и стид треба да сви зиве а није да угадјате своме дупету..... српско ово хрватско оно засто се препуцавате око глупости људи су сви требају да зиве заједно... а то за физицко јесте ли упознати с тим да је дотицна господјиа која предаје физицко у основној сколи рекла директорици јелки даниц да је запосли милом или це је запослит силом како вас није срамота да једне људе изгоните од посла да би неко други досао радити,..... а ви само будите натројени ХРВАТСКО ОНО БОСЊАЦКО ОВО СРПСКО ТО и далеко цете догурати!!поздрав и пробудите се вријеме је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола Штрбац

14.11.2013 20:37

Окружен је медиокритетима и људима којима је главна особина додворавање и дупеулизиштво и који не би могли положити елемнтарни тест опште културе, а за неке „професоре“ сам сигуран да би пали на психо-тесту. Такође и поред тога што немају адекватну стручну спрему појединци су заштићени попут личких међеда, а резултати њиховог рада се виде на пријемном испиту за факултете у Бањалуци, гдје ученици ове школе постижу углавном најлошије резултате. То, како каже сам директор или како он више воли чути равнатељ, није проблем саме школе. Као награду за очигледни нерад и дугогодишње гурање проблема под тепих и Јелка Данић и Милорад Медаревић су награђени продужењем директорског мандата иако су обоје напунили прије 2 мјесеца 65 година и стекли основни услов за одлазак у пензију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола Штрбац

14.11.2013 20:37

Иако се у самом тексту ради о проблемима у Основној школи, не треба их никако гледати одвојено од оних у Средњој школи у којој сам радио 4 године. Као и на челу Основне и на челу Средње школе се налази пензионер, Милорад Медаревић, који већ 10 година врло неуспјешно обавља ту функцију. Од Средње школе је створио приватно предузеће, које конкурсе за попуну радних мјеста не обајављује у средствима јавног информисања, а резултати „назови“ конкурса се знају мјесецима унапријед. Такође по сопственом нахођењу даје уговоре на неодређено појединцима док остале држи под уговорима, који се прекидају након 2 године да се не би могли ти професори примити за стално.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:32

Што се тиче наших доктора треба бити реалан и знати да Михајловић и Шобот бораве на специјализацији у Бањој Луци и долазе викендом у Дрвар, а не могу у Дрвару живјети,а у БЛ имати специјализацију. Апотека у Дому здравља не треба бити повод препуцавања, већ простор испред некадашње банке, гдје је започета градња објекта и иста стопирана,а зна се тројац који је то започео и зна се који је био циљ тога, и ко је ту требао имати амбуланте и апотеке, тако да не треба дизати на ниво рад и постављање апотеке у Дому здравља, нека ради и треба да ради. Ништа више......................

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:00

Читајући ове претходне коментаре, има ту и истине, али има и не знања стања у Дрвару. Као прво око доласка дјеце из ОШ Дрвар на свечаност додјеле имена улици 13. мај у име кукавички убијеног српског полицајца Ратка Сопића, полиција је као организатор свега покушала усмено добити одобрење од равнатељице школе (директорице) Јелке Данић која није била у школи тај дан јер је ишла код неког Православца на славу, па је њена замјеница тражила писмени акт од станице полиције Дрвар, поступајући по упутсву равнатељице, полиција је упутила писмени акт да се одобри дјеци долазак, али нажалост акт полиције није ни стигао у школу, а већ је у полицију дошао акт од школе да се дјеци не дозвољава присуство једном малом чину и дјелу у част покојног полицајца Сопића који је заслужио много више, из безбједносних разлога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мика

14.11.2013 17:46

Доктори брините се о пацијентима, да грађани не умиру од обичних повреда, немојте гледати лични интерес. Дрвар је на рубу исељавања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

14.11.2013 17:16

Управо зато је тај наставник 'молио да му се не помиње име', да би задржао посао, јер директорица запошљава кога она хоће, а даје отказе исто по својој вољи.То је свакодневица просвјетних радника у ОШ Дрвар. Погледајте само који наставници одлазе из основне школе у задњих ево 2 године, а који долазе.Да не помињем оно 'испод жита' што уђе у џеп поштоване директорице. Док год битне установе држе хрватски полтрони,тзв Срби, биће нам овако.Хрвати су паметнији од нас, раде за њихово добро у цјелини, а ови наши идиоти само да свако у свој џеп што више стрпа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

14.11.2013 17:15

Ситуација у школи је позната,али нико не ради ништа, тј не смије рећи ништа,а камоли урадити. У школи је мега императорка Јелка која има подршку од власти, јер је у пензији, а још увијек ради,као директор, што би она рекла 'равнатељ'.Ученици морају кроз прозоре искакати да би подржали свог друга, па гдје то има? Праву ситуацију знају само наставници основне школе и ученици, да напоменем српски наставници. Уговори на одређено вријеме који се продужавају, одређено шта се не смије рећи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

14.11.2013 17:14

Свака части директорици, благо грађанима са њом, а и основној школи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:21

Овој свечаности требала је и присуствовати прекрижена равнатељица, али изгледа да јој се не свиђа или има забрану, или чак и она из безбједносних разлога није смјела да присуствује. Мало ко зна да је прије око 2-3 мјесеца полупана ћирилична плоча на ош Дрвар и тада је реда ради равнатељица пријавила то полицији, иако то у односу на њезино понашање или став према наставницима и ученицима и није нешто страшно за њу као равнатељицу. Мало се ко сјећа прије 4 године да је иста поломила руку 14. јануара, иако је то за нас Дрварчане празник и нису дјеца требала да иду у школу, а била је велика поледица, крај зимског распуста тј. први дан другог полугодишта, она је својим равнањем донијела одлуку и ето казнио је неко... Није јасно гдје завршава новац и на који рачун се уплаћује, осим њој лично од фискултурне сале у основној школи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:26

Та иста фискултурна сала је напола девастирана, а она је великодушно уступа за рекреацију у вечерњим сатима, гдје од једне екипе мјесечно добије око 300КМ, а не би желио рећи неистину, мислим да има око 4-5 екипа који уплаћују. Тачно је и то да је општинска власт послала допи министарству просвјете у Ливно, да се иста пензионише јер је давно стекла услове за то, али она ће остати на том мјесту док год одговара својима, односно овако се понаша. Није ни чудо што је довела назови наставнике појединих предмета који не би могли предавати ни у Бобари, а камоли нашој дјеци која се уче и труде да стекну што боље знањ, али кад виде ко их испитује и оцјењује иста губе морал и забораве и оно што су и научили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

14.11.2013 13:55

5.Запошљавање- то је већ катастрофа. Слично горњем, само поред наведених критеријума услов је да им породица живи у Бања Луки или Србији. Вјеровали или не то је истина. 6. Наша реалност. Ближи се изборна година. Побједник се поново мање више зна. Углавном из разлога што превагу донесу људи који не живе у Дрвару а на гласачким су списковима. Биће поново вече крајишке пјесме, дренијада и остали крканлуци . Организоваће се превоз из Србије и РС-а и то је то. Брига неког ко није овдје ко ће владати Битно је да се може доћи на дренијаду, Снеки и сл. Ваљда ће на ред доћи и људи који живе овдје и за посао и за гласове и обнове кућа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

14.11.2013 13:54

Још да надодам и дам приједлог БН да мало испита неке ствари у Дрвару, јер овдје долазе само СНСД режимски медији по којима је овдје екстра живот и благостање, а уједно и да информишем Дрварчане који живе ван Дрвара. 1. Смјена министра Хорвата. Опште је познато да је бит проблема Апотека коју је Михајловић са дотичном госпођом мимо закона отворио у Дому здравља. Хорват им је прво стао на зуб јер им није дао дозволу за рад , а потом јер Апотеци која није радила уз одобрење није дао да могу издавати лијекове на рецепте. Поред тога требало је да и даље не одобри издавање лијекова за другу повратничку Апотеку која је регристрована у складу са законом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

просвета у пензију

14.11.2013 09:55

Овдје су дјеца потпуно и једино у праву. А то за директоре је повратник у праву: Неће у пензију, мало им је пара и донација. Не знам шта раде и Јелка и Мића у школама када се не залажу? Зашто не уступе мјесто младима? Срамота за просвјету, а то важи и за Михајловића и друге. Како људи на власти могу живјети ван Дрвара? Шта је то владајућа странка направила: Раднички дом у којем ништа нема?! Није крива ни странка колико наши људи и власт. Показали су јуче колико им је стало до повратка бораца и омладине која значи живот и опстанак Дрвара. Али, њима боље одговарају стари и неписмени. Борите се за људе који су ту и који неће куповати станове по Бањалуци и Србији! Поздрав и подршка поштеним Дрварчанима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Батистута

14.11.2013 10:22

Дрвар је пун хрватских полтрона, иначе Срба, који не смију ни ушима да мрдну а да не питају Ливно! О СНСД-у је излишно трошити ријечи, гомила необразованих, некултурних и бахатих ликова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

14.11.2013 13:55

2. Дјечији вртић- На интернету се може наћи и видео прилог о злоупотребама и нико не регује на исто. Утрошено цца 140 000 Км, а руши се. 3.Ватрогасна цистерна- мало повратника у граду зна да је општина купила стару ватрогаснуу цистерну и исту платила 130 000 КМ. Радило се о уграђивању па нису водили рачуна да цистерна не испуњава техничке услове да буде регристрована. Сад је крију и не смију нигдје изаћи с њом.Цистерна реално вриједи 10 000 КМ. Чудно је што и опозиција ћути 4. Обнова стамбених јединица- Постоје јасни општински критеријуми да би били уврштени на листу . Први је да сте члан СНСД, други да сте истакнути члан СНСД-а и да имате неког на руци, па да сте добили бар двије до три донације за обнову. Предсједник комисије ( дезертер)вози грађевински материјал на Фрушку гору сасвим легално-више тура, док бивши борци живе у гаражама. Само се код нас може десити да потицај за кафане људи добијају по 100 000 КМ и физерске салоне 20 000 КМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко Грубор

13.11.2013 23:42

Сто посто се слазем са "повратником". Ста висе, ситуација је и гора. Сви само с.р. и лазу једни на друге и скрецу тему са правих проблема у Дрвару. Само ми није јасно докле це овај народ да вјерује у лази... Зар је могуце да се стално понављају исте ствари и докле це то трајати? Доста висе пребацивања лопте са једне стране на другу, мислим да је досло време да неко стане на лопту и поцне да размисља о економији. ПОЦНИТЕ ДА РАЗМИСЉАТЕ СВОЈОМ ГЛАВОМ АКО ЈЕ УОПСТЕ ИМАТЕ... Доста висе национализма, хоцу да ЗИВИМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

13.11.2013 21:46

Тај Ваш делегат Михајловић живи у Бањалуци. Човјек је мјесечно једном у Дрвару и нема представе шта се дешава у граду. Та његова СНСД власт која годинама терорише неистомишљенике у Дрвару и кантону (поготово Србе) је крива за све што наводи. То је једина школа која није ограђена у кантону. Дјецу на одморима нападају и уједају пси луталице већ годинама и ником ништа. То што су паре за ограду стигле више пута од разних нивоа власти се нигдје не спомиње. Уједно и директорица је истакнути члан СНСД-а која је мимо закона директор иако би требала бити у пензији. Дали су Хрвати криви и због дјечијег вртића и осталог у граду. Стидите се како вас није срамота људи који живе доље

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЗ

12.11.2013 18:16

Шта ради влада? Шта ради опозиција? Има ли иђе иког мога?

ОДГОВОРИТЕ
Name

008

15.11.2013 16:13

Али како се по граду шушка да ће ускоро бити ''чешљање'' просвјете у Дрвару, па ћемо сигурно знати ко нам то учи дјецу и гдје је до сад учио и колико стажа има као просвјетни радинк. Равнатељ средње школе Медаревић многе нас је изненадио кад смо сазнални да је он директор средње школе ''Марија Бурсаћ'' јер он је проф. француског језика и то што је мало предавао у ШУП-у није никакво мјерило знања. Зна се како је он постављен за директора и који су му били услови, прогањао је тај своје земљакиње и земљаке који су радили часно и поштено у средњој школи, а не знам за кога се бори и зашто му све то треба кад ионако нема ништа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

008

15.11.2013 16:09

Тачно је да дјеца са оваквим знањем које носе из основне у средњу школу, а послије завршене средње, која упишу факултет на пријемним испитима и не треба биографија, јер већ се зна гдје су завршили школу са јако слабим знањем. Нема нам ко учити дјецу, уливати им знање, а све то захвајујући нашим просвјетним радницимаод којих неки немају ни завршену педагошку школу, валидне или никакве дипломе за предмет који предају. Што се тиче Медаревића и Јелке, познато је да они не раде, односно, само слушају наредбе и упутства са виших инстанци, а то се одражава на само стање у школама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрвар

14.11.2013 22:13

Оно што је 100 % тачно, и ПРОВЈЕРЕНО, а звучи невјероватно, је то да је у допису који је у полицију дошао из ОШ, наведено како ће школа на основу полицијског дописа, односно молбе да се омогући разреду ВИИИ ц, присуство на наведеној манифестацији, послати Ратка Сопића! То је син покојног полицајца Ратка Сопића, који је у то вријеме био на гробу свог оца заједно са својом породицом. Такође, мислим да је ово вјеродостојна информација, директорица Данић је у телефонском разговору са једним полицајцем навела како нема потребе да долази цијели разред, на свечаност, јер Ратко уз себе има мајку и брата. Свака част дјеци на доласку, и њиховом разреднику, који је је како сам чуо стао у њихову заштиту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ливно н.н

14.11.2013 21:33

како вас није срам и стид треба да сви зиве а није да угадјате своме дупету..... српско ово хрватско оно засто се препуцавате око глупости људи су сви требају да зиве заједно... а то за физицко јесте ли упознати с тим да је дотицна господјиа која предаје физицко у основној сколи рекла директорици јелки даниц да је запосли милом или це је запослит силом како вас није срамота да једне људе изгоните од посла да би неко други досао радити,..... а ви само будите натројени ХРВАТСКО ОНО БОСЊАЦКО ОВО СРПСКО ТО и далеко цете догурати!!поздрав и пробудите се вријеме је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола Штрбац

14.11.2013 20:37

Окружен је медиокритетима и људима којима је главна особина додворавање и дупеулизиштво и који не би могли положити елемнтарни тест опште културе, а за неке „професоре“ сам сигуран да би пали на психо-тесту. Такође и поред тога што немају адекватну стручну спрему појединци су заштићени попут личких међеда, а резултати њиховог рада се виде на пријемном испиту за факултете у Бањалуци, гдје ученици ове школе постижу углавном најлошије резултате. То, како каже сам директор или како он више воли чути равнатељ, није проблем саме школе. Као награду за очигледни нерад и дугогодишње гурање проблема под тепих и Јелка Данић и Милорад Медаревић су награђени продужењем директорског мандата иако су обоје напунили прије 2 мјесеца 65 година и стекли основни услов за одлазак у пензију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола Штрбац

14.11.2013 20:37

Иако се у самом тексту ради о проблемима у Основној школи, не треба их никако гледати одвојено од оних у Средњој школи у којој сам радио 4 године. Као и на челу Основне и на челу Средње школе се налази пензионер, Милорад Медаревић, који већ 10 година врло неуспјешно обавља ту функцију. Од Средње школе је створио приватно предузеће, које конкурсе за попуну радних мјеста не обајављује у средствима јавног информисања, а резултати „назови“ конкурса се знају мјесецима унапријед. Такође по сопственом нахођењу даје уговоре на неодређено појединцима док остале држи под уговорима, који се прекидају након 2 године да се не би могли ти професори примити за стално.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:32

Што се тиче наших доктора треба бити реалан и знати да Михајловић и Шобот бораве на специјализацији у Бањој Луци и долазе викендом у Дрвар, а не могу у Дрвару живјети,а у БЛ имати специјализацију. Апотека у Дому здравља не треба бити повод препуцавања, већ простор испред некадашње банке, гдје је започета градња објекта и иста стопирана,а зна се тројац који је то започео и зна се који је био циљ тога, и ко је ту требао имати амбуланте и апотеке, тако да не треба дизати на ниво рад и постављање апотеке у Дому здравља, нека ради и треба да ради. Ништа више......................

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:00

Читајући ове претходне коментаре, има ту и истине, али има и не знања стања у Дрвару. Као прво око доласка дјеце из ОШ Дрвар на свечаност додјеле имена улици 13. мај у име кукавички убијеног српског полицајца Ратка Сопића, полиција је као организатор свега покушала усмено добити одобрење од равнатељице школе (директорице) Јелке Данић која није била у школи тај дан јер је ишла код неког Православца на славу, па је њена замјеница тражила писмени акт од станице полиције Дрвар, поступајући по упутсву равнатељице, полиција је упутила писмени акт да се одобри дјеци долазак, али нажалост акт полиције није ни стигао у школу, а већ је у полицију дошао акт од школе да се дјеци не дозвољава присуство једном малом чину и дјелу у част покојног полицајца Сопића који је заслужио много више, из безбједносних разлога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мика

14.11.2013 17:46

Доктори брините се о пацијентима, да грађани не умиру од обичних повреда, немојте гледати лични интерес. Дрвар је на рубу исељавања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

14.11.2013 17:16

Управо зато је тај наставник 'молио да му се не помиње име', да би задржао посао, јер директорица запошљава кога она хоће, а даје отказе исто по својој вољи.То је свакодневица просвјетних радника у ОШ Дрвар. Погледајте само који наставници одлазе из основне школе у задњих ево 2 године, а који долазе.Да не помињем оно 'испод жита' што уђе у џеп поштоване директорице. Док год битне установе држе хрватски полтрони,тзв Срби, биће нам овако.Хрвати су паметнији од нас, раде за њихово добро у цјелини, а ови наши идиоти само да свако у свој џеп што више стрпа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

14.11.2013 17:15

Ситуација у школи је позната,али нико не ради ништа, тј не смије рећи ништа,а камоли урадити. У школи је мега императорка Јелка која има подршку од власти, јер је у пензији, а још увијек ради,као директор, што би она рекла 'равнатељ'.Ученици морају кроз прозоре искакати да би подржали свог друга, па гдје то има? Праву ситуацију знају само наставници основне школе и ученици, да напоменем српски наставници. Уговори на одређено вријеме који се продужавају, одређено шта се не смије рећи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

14.11.2013 17:14

Свака части директорици, благо грађанима са њом, а и основној школи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:21

Овој свечаности требала је и присуствовати прекрижена равнатељица, али изгледа да јој се не свиђа или има забрану, или чак и она из безбједносних разлога није смјела да присуствује. Мало ко зна да је прије око 2-3 мјесеца полупана ћирилична плоча на ош Дрвар и тада је реда ради равнатељица пријавила то полицији, иако то у односу на њезино понашање или став према наставницима и ученицима и није нешто страшно за њу као равнатељицу. Мало се ко сјећа прије 4 године да је иста поломила руку 14. јануара, иако је то за нас Дрварчане празник и нису дјеца требала да иду у школу, а била је велика поледица, крај зимског распуста тј. први дан другог полугодишта, она је својим равнањем донијела одлуку и ето казнио је неко... Није јасно гдје завршава новац и на који рачун се уплаћује, осим њој лично од фискултурне сале у основној школи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:26

Та иста фискултурна сала је напола девастирана, а она је великодушно уступа за рекреацију у вечерњим сатима, гдје од једне екипе мјесечно добије око 300КМ, а не би желио рећи неистину, мислим да има око 4-5 екипа који уплаћују. Тачно је и то да је општинска власт послала допи министарству просвјете у Ливно, да се иста пензионише јер је давно стекла услове за то, али она ће остати на том мјесту док год одговара својима, односно овако се понаша. Није ни чудо што је довела назови наставнике појединих предмета који не би могли предавати ни у Бобари, а камоли нашој дјеци која се уче и труде да стекну што боље знањ, али кад виде ко их испитује и оцјењује иста губе морал и забораве и оно што су и научили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

14.11.2013 13:55

5.Запошљавање- то је већ катастрофа. Слично горњем, само поред наведених критеријума услов је да им породица живи у Бања Луки или Србији. Вјеровали или не то је истина. 6. Наша реалност. Ближи се изборна година. Побједник се поново мање више зна. Углавном из разлога што превагу донесу људи који не живе у Дрвару а на гласачким су списковима. Биће поново вече крајишке пјесме, дренијада и остали крканлуци . Организоваће се превоз из Србије и РС-а и то је то. Брига неког ко није овдје ко ће владати Битно је да се може доћи на дренијаду, Снеки и сл. Ваљда ће на ред доћи и људи који живе овдје и за посао и за гласове и обнове кућа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

14.11.2013 13:54

Још да надодам и дам приједлог БН да мало испита неке ствари у Дрвару, јер овдје долазе само СНСД режимски медији по којима је овдје екстра живот и благостање, а уједно и да информишем Дрварчане који живе ван Дрвара. 1. Смјена министра Хорвата. Опште је познато да је бит проблема Апотека коју је Михајловић са дотичном госпођом мимо закона отворио у Дому здравља. Хорват им је прво стао на зуб јер им није дао дозволу за рад , а потом јер Апотеци која није радила уз одобрење није дао да могу издавати лијекове на рецепте. Поред тога требало је да и даље не одобри издавање лијекова за другу повратничку Апотеку која је регристрована у складу са законом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

просвета у пензију

14.11.2013 09:55

Овдје су дјеца потпуно и једино у праву. А то за директоре је повратник у праву: Неће у пензију, мало им је пара и донација. Не знам шта раде и Јелка и Мића у школама када се не залажу? Зашто не уступе мјесто младима? Срамота за просвјету, а то важи и за Михајловића и друге. Како људи на власти могу живјети ван Дрвара? Шта је то владајућа странка направила: Раднички дом у којем ништа нема?! Није крива ни странка колико наши људи и власт. Показали су јуче колико им је стало до повратка бораца и омладине која значи живот и опстанак Дрвара. Али, њима боље одговарају стари и неписмени. Борите се за људе који су ту и који неће куповати станове по Бањалуци и Србији! Поздрав и подршка поштеним Дрварчанима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Батистута

14.11.2013 10:22

Дрвар је пун хрватских полтрона, иначе Срба, који не смију ни ушима да мрдну а да не питају Ливно! О СНСД-у је излишно трошити ријечи, гомила необразованих, некултурних и бахатих ликова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

14.11.2013 13:55

2. Дјечији вртић- На интернету се може наћи и видео прилог о злоупотребама и нико не регује на исто. Утрошено цца 140 000 Км, а руши се. 3.Ватрогасна цистерна- мало повратника у граду зна да је општина купила стару ватрогаснуу цистерну и исту платила 130 000 КМ. Радило се о уграђивању па нису водили рачуна да цистерна не испуњава техничке услове да буде регристрована. Сад је крију и не смију нигдје изаћи с њом.Цистерна реално вриједи 10 000 КМ. Чудно је што и опозиција ћути 4. Обнова стамбених јединица- Постоје јасни општински критеријуми да би били уврштени на листу . Први је да сте члан СНСД, други да сте истакнути члан СНСД-а и да имате неког на руци, па да сте добили бар двије до три донације за обнову. Предсједник комисије ( дезертер)вози грађевински материјал на Фрушку гору сасвим легално-више тура, док бивши борци живе у гаражама. Само се код нас може десити да потицај за кафане људи добијају по 100 000 КМ и физерске салоне 20 000 КМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко Грубор

13.11.2013 23:42

Сто посто се слазем са "повратником". Ста висе, ситуација је и гора. Сви само с.р. и лазу једни на друге и скрецу тему са правих проблема у Дрвару. Само ми није јасно докле це овај народ да вјерује у лази... Зар је могуце да се стално понављају исте ствари и докле це то трајати? Доста висе пребацивања лопте са једне стране на другу, мислим да је досло време да неко стане на лопту и поцне да размисља о економији. ПОЦНИТЕ ДА РАЗМИСЉАТЕ СВОЈОМ ГЛАВОМ АКО ЈЕ УОПСТЕ ИМАТЕ... Доста висе национализма, хоцу да ЗИВИМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

13.11.2013 21:46

Тај Ваш делегат Михајловић живи у Бањалуци. Човјек је мјесечно једном у Дрвару и нема представе шта се дешава у граду. Та његова СНСД власт која годинама терорише неистомишљенике у Дрвару и кантону (поготово Србе) је крива за све што наводи. То је једина школа која није ограђена у кантону. Дјецу на одморима нападају и уједају пси луталице већ годинама и ником ништа. То што су паре за ограду стигле више пута од разних нивоа власти се нигдје не спомиње. Уједно и директорица је истакнути члан СНСД-а која је мимо закона директор иако би требала бити у пензији. Дали су Хрвати криви и због дјечијег вртића и осталог у граду. Стидите се како вас није срамота људи који живе доље

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЗ

12.11.2013 18:16

Шта ради влада? Шта ради опозиција? Има ли иђе иког мога?

ОДГОВОРИТЕ
Name

008

15.11.2013 16:13

Али како се по граду шушка да ће ускоро бити ''чешљање'' просвјете у Дрвару, па ћемо сигурно знати ко нам то учи дјецу и гдје је до сад учио и колико стажа има као просвјетни радинк. Равнатељ средње школе Медаревић многе нас је изненадио кад смо сазнални да је он директор средње школе ''Марија Бурсаћ'' јер он је проф. француског језика и то што је мало предавао у ШУП-у није никакво мјерило знања. Зна се како је он постављен за директора и који су му били услови, прогањао је тај своје земљакиње и земљаке који су радили часно и поштено у средњој школи, а не знам за кога се бори и зашто му све то треба кад ионако нема ништа...

ОДГОВОРИТЕ
Name

008

15.11.2013 16:09

Тачно је да дјеца са оваквим знањем које носе из основне у средњу школу, а послије завршене средње, која упишу факултет на пријемним испитима и не треба биографија, јер већ се зна гдје су завршили школу са јако слабим знањем. Нема нам ко учити дјецу, уливати им знање, а све то захвајујући нашим просвјетним радницимаод којих неки немају ни завршену педагошку школу, валидне или никакве дипломе за предмет који предају. Што се тиче Медаревића и Јелке, познато је да они не раде, односно, само слушају наредбе и упутства са виших инстанци, а то се одражава на само стање у школама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дрвар

14.11.2013 22:13

Оно што је 100 % тачно, и ПРОВЈЕРЕНО, а звучи невјероватно, је то да је у допису који је у полицију дошао из ОШ, наведено како ће школа на основу полицијског дописа, односно молбе да се омогући разреду ВИИИ ц, присуство на наведеној манифестацији, послати Ратка Сопића! То је син покојног полицајца Ратка Сопића, који је у то вријеме био на гробу свог оца заједно са својом породицом. Такође, мислим да је ово вјеродостојна информација, директорица Данић је у телефонском разговору са једним полицајцем навела како нема потребе да долази цијели разред, на свечаност, јер Ратко уз себе има мајку и брата. Свака част дјеци на доласку, и њиховом разреднику, који је је како сам чуо стао у њихову заштиту.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ливно н.н

14.11.2013 21:33

како вас није срам и стид треба да сви зиве а није да угадјате своме дупету..... српско ово хрватско оно засто се препуцавате око глупости људи су сви требају да зиве заједно... а то за физицко јесте ли упознати с тим да је дотицна господјиа која предаје физицко у основној сколи рекла директорици јелки даниц да је запосли милом или це је запослит силом како вас није срамота да једне људе изгоните од посла да би неко други досао радити,..... а ви само будите натројени ХРВАТСКО ОНО БОСЊАЦКО ОВО СРПСКО ТО и далеко цете догурати!!поздрав и пробудите се вријеме је.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола Штрбац

14.11.2013 20:37

Окружен је медиокритетима и људима којима је главна особина додворавање и дупеулизиштво и који не би могли положити елемнтарни тест опште културе, а за неке „професоре“ сам сигуран да би пали на психо-тесту. Такође и поред тога што немају адекватну стручну спрему појединци су заштићени попут личких међеда, а резултати њиховог рада се виде на пријемном испиту за факултете у Бањалуци, гдје ученици ове школе постижу углавном најлошије резултате. То, како каже сам директор или како он више воли чути равнатељ, није проблем саме школе. Као награду за очигледни нерад и дугогодишње гурање проблема под тепих и Јелка Данић и Милорад Медаревић су награђени продужењем директорског мандата иако су обоје напунили прије 2 мјесеца 65 година и стекли основни услов за одлазак у пензију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола Штрбац

14.11.2013 20:37

Иако се у самом тексту ради о проблемима у Основној школи, не треба их никако гледати одвојено од оних у Средњој школи у којој сам радио 4 године. Као и на челу Основне и на челу Средње школе се налази пензионер, Милорад Медаревић, који већ 10 година врло неуспјешно обавља ту функцију. Од Средње школе је створио приватно предузеће, које конкурсе за попуну радних мјеста не обајављује у средствима јавног информисања, а резултати „назови“ конкурса се знају мјесецима унапријед. Такође по сопственом нахођењу даје уговоре на неодређено појединцима док остале држи под уговорима, који се прекидају након 2 године да се не би могли ти професори примити за стално.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:32

Што се тиче наших доктора треба бити реалан и знати да Михајловић и Шобот бораве на специјализацији у Бањој Луци и долазе викендом у Дрвар, а не могу у Дрвару живјети,а у БЛ имати специјализацију. Апотека у Дому здравља не треба бити повод препуцавања, већ простор испред некадашње банке, гдје је започета градња објекта и иста стопирана,а зна се тројац који је то започео и зна се који је био циљ тога, и ко је ту требао имати амбуланте и апотеке, тако да не треба дизати на ниво рад и постављање апотеке у Дому здравља, нека ради и треба да ради. Ништа више......................

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:00

Читајући ове претходне коментаре, има ту и истине, али има и не знања стања у Дрвару. Као прво око доласка дјеце из ОШ Дрвар на свечаност додјеле имена улици 13. мај у име кукавички убијеног српског полицајца Ратка Сопића, полиција је као организатор свега покушала усмено добити одобрење од равнатељице школе (директорице) Јелке Данић која није била у школи тај дан јер је ишла код неког Православца на славу, па је њена замјеница тражила писмени акт од станице полиције Дрвар, поступајући по упутсву равнатељице, полиција је упутила писмени акт да се одобри дјеци долазак, али нажалост акт полиције није ни стигао у школу, а већ је у полицију дошао акт од школе да се дјеци не дозвољава присуство једном малом чину и дјелу у част покојног полицајца Сопића који је заслужио много више, из безбједносних разлога.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мика

14.11.2013 17:46

Доктори брините се о пацијентима, да грађани не умиру од обичних повреда, немојте гледати лични интерес. Дрвар је на рубу исељавања.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

14.11.2013 17:16

Управо зато је тај наставник 'молио да му се не помиње име', да би задржао посао, јер директорица запошљава кога она хоће, а даје отказе исто по својој вољи.То је свакодневица просвјетних радника у ОШ Дрвар. Погледајте само који наставници одлазе из основне школе у задњих ево 2 године, а који долазе.Да не помињем оно 'испод жита' што уђе у џеп поштоване директорице. Док год битне установе држе хрватски полтрони,тзв Срби, биће нам овако.Хрвати су паметнији од нас, раде за њихово добро у цјелини, а ови наши идиоти само да свако у свој џеп што више стрпа!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

14.11.2013 17:15

Ситуација у школи је позната,али нико не ради ништа, тј не смије рећи ништа,а камоли урадити. У школи је мега императорка Јелка која има подршку од власти, јер је у пензији, а још увијек ради,као директор, што би она рекла 'равнатељ'.Ученици морају кроз прозоре искакати да би подржали свог друга, па гдје то има? Праву ситуацију знају само наставници основне школе и ученици, да напоменем српски наставници. Уговори на одређено вријеме који се продужавају, одређено шта се не смије рећи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реалан

14.11.2013 17:14

Свака части директорици, благо грађанима са њом, а и основној школи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:21

Овој свечаности требала је и присуствовати прекрижена равнатељица, али изгледа да јој се не свиђа или има забрану, или чак и она из безбједносних разлога није смјела да присуствује. Мало ко зна да је прије око 2-3 мјесеца полупана ћирилична плоча на ош Дрвар и тада је реда ради равнатељица пријавила то полицији, иако то у односу на њезино понашање или став према наставницима и ученицима и није нешто страшно за њу као равнатељицу. Мало се ко сјећа прије 4 године да је иста поломила руку 14. јануара, иако је то за нас Дрварчане празник и нису дјеца требала да иду у школу, а била је велика поледица, крај зимског распуста тј. први дан другог полугодишта, она је својим равнањем донијела одлуку и ето казнио је неко... Није јасно гдје завршава новац и на који рачун се уплаћује, осим њој лично од фискултурне сале у основној школи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Истина

14.11.2013 19:26

Та иста фискултурна сала је напола девастирана, а она је великодушно уступа за рекреацију у вечерњим сатима, гдје од једне екипе мјесечно добије око 300КМ, а не би желио рећи неистину, мислим да има око 4-5 екипа који уплаћују. Тачно је и то да је општинска власт послала допи министарству просвјете у Ливно, да се иста пензионише јер је давно стекла услове за то, али она ће остати на том мјесту док год одговара својима, односно овако се понаша. Није ни чудо што је довела назови наставнике појединих предмета који не би могли предавати ни у Бобари, а камоли нашој дјеци која се уче и труде да стекну што боље знањ, али кад виде ко их испитује и оцјењује иста губе морал и забораве и оно што су и научили.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

14.11.2013 13:55

5.Запошљавање- то је већ катастрофа. Слично горњем, само поред наведених критеријума услов је да им породица живи у Бања Луки или Србији. Вјеровали или не то је истина. 6. Наша реалност. Ближи се изборна година. Побједник се поново мање више зна. Углавном из разлога што превагу донесу људи који не живе у Дрвару а на гласачким су списковима. Биће поново вече крајишке пјесме, дренијада и остали крканлуци . Организоваће се превоз из Србије и РС-а и то је то. Брига неког ко није овдје ко ће владати Битно је да се може доћи на дренијаду, Снеки и сл. Ваљда ће на ред доћи и људи који живе овдје и за посао и за гласове и обнове кућа.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

14.11.2013 13:54

Још да надодам и дам приједлог БН да мало испита неке ствари у Дрвару, јер овдје долазе само СНСД режимски медији по којима је овдје екстра живот и благостање, а уједно и да информишем Дрварчане који живе ван Дрвара. 1. Смјена министра Хорвата. Опште је познато да је бит проблема Апотека коју је Михајловић са дотичном госпођом мимо закона отворио у Дому здравља. Хорват им је прво стао на зуб јер им није дао дозволу за рад , а потом јер Апотеци која није радила уз одобрење није дао да могу издавати лијекове на рецепте. Поред тога требало је да и даље не одобри издавање лијекова за другу повратничку Апотеку која је регристрована у складу са законом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

просвета у пензију

14.11.2013 09:55

Овдје су дјеца потпуно и једино у праву. А то за директоре је повратник у праву: Неће у пензију, мало им је пара и донација. Не знам шта раде и Јелка и Мића у школама када се не залажу? Зашто не уступе мјесто младима? Срамота за просвјету, а то важи и за Михајловића и друге. Како људи на власти могу живјети ван Дрвара? Шта је то владајућа странка направила: Раднички дом у којем ништа нема?! Није крива ни странка колико наши људи и власт. Показали су јуче колико им је стало до повратка бораца и омладине која значи живот и опстанак Дрвара. Али, њима боље одговарају стари и неписмени. Борите се за људе који су ту и који неће куповати станове по Бањалуци и Србији! Поздрав и подршка поштеним Дрварчанима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Батистута

14.11.2013 10:22

Дрвар је пун хрватских полтрона, иначе Срба, који не смију ни ушима да мрдну а да не питају Ливно! О СНСД-у је излишно трошити ријечи, гомила необразованих, некултурних и бахатих ликова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

14.11.2013 13:55

2. Дјечији вртић- На интернету се може наћи и видео прилог о злоупотребама и нико не регује на исто. Утрошено цца 140 000 Км, а руши се. 3.Ватрогасна цистерна- мало повратника у граду зна да је општина купила стару ватрогаснуу цистерну и исту платила 130 000 КМ. Радило се о уграђивању па нису водили рачуна да цистерна не испуњава техничке услове да буде регристрована. Сад је крију и не смију нигдје изаћи с њом.Цистерна реално вриједи 10 000 КМ. Чудно је што и опозиција ћути 4. Обнова стамбених јединица- Постоје јасни општински критеријуми да би били уврштени на листу . Први је да сте члан СНСД, други да сте истакнути члан СНСД-а и да имате неког на руци, па да сте добили бар двије до три донације за обнову. Предсједник комисије ( дезертер)вози грађевински материјал на Фрушку гору сасвим легално-више тура, док бивши борци живе у гаражама. Само се код нас може десити да потицај за кафане људи добијају по 100 000 КМ и физерске салоне 20 000 КМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Марко Грубор

13.11.2013 23:42

Сто посто се слазем са "повратником". Ста висе, ситуација је и гора. Сви само с.р. и лазу једни на друге и скрецу тему са правих проблема у Дрвару. Само ми није јасно докле це овај народ да вјерује у лази... Зар је могуце да се стално понављају исте ствари и докле це то трајати? Доста висе пребацивања лопте са једне стране на другу, мислим да је досло време да неко стане на лопту и поцне да размисља о економији. ПОЦНИТЕ ДА РАЗМИСЉАТЕ СВОЈОМ ГЛАВОМ АКО ЈЕ УОПСТЕ ИМАТЕ... Доста висе национализма, хоцу да ЗИВИМ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Повратник

13.11.2013 21:46

Тај Ваш делегат Михајловић живи у Бањалуци. Човјек је мјесечно једном у Дрвару и нема представе шта се дешава у граду. Та његова СНСД власт која годинама терорише неистомишљенике у Дрвару и кантону (поготово Србе) је крива за све што наводи. То је једина школа која није ограђена у кантону. Дјецу на одморима нападају и уједају пси луталице већ годинама и ником ништа. То што су паре за ограду стигле више пута од разних нивоа власти се нигдје не спомиње. Уједно и директорица је истакнути члан СНСД-а која је мимо закона директор иако би требала бити у пензији. Дали су Хрвати криви и због дјечијег вртића и осталог у граду. Стидите се како вас није срамота људи који живе доље

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЗ

12.11.2013 18:16

Шта ради влада? Шта ради опозиција? Има ли иђе иког мога?

ОДГОВОРИТЕ