Осуђеник преминуо у Зеници након што је претучен?

Сарајлија Џенан Џака, који је у Казнено-поправном заводу - затвореног типа Зеница издржавао 14-годишњу робију, преминуо је у недјељу навече у Кантоналној болници Зеница.

Република Српска 13.08.2013 | 09:00
Осуђеник преминуо у Зеници након што је претучен?

Сарајлија Џенан Џака, који је у Казнено-поправном заводу - затвореног типа Зеница издржавао 14-годишњу робију, преминуо је у недјељу навече у Кантоналној болници Зеница.Он је у зеничку болницу примљен 5. августа касно послијеподне са повредама лобање опасним по живот, задобијеним у КПЗ Зеница и од тада су се за његов живот борили љекари Одјела интензивне његе хируршког шока КБ Зеница. Вијест о смрти осуђеника Џаке потврдио је Хидајет Јабанџић, директор КПЗ Зеница.

"Осуђеник Џака је преминуо у недјељу у 21.10 и установа ће учинити све да породици помогне у вези с његовим посљедњим испраћајем", каже Јабанџић.

Након што је Џака примљен у болницу, причало се како је осуђеник повреде задобио приликом пада, међутим, све су гласније приче о томе како је он претучен.

"У току је истрага у вези с овим случајем, која ће утврдити под којим је околностима осуђеник повриједио главу", казао нам је Јабанџић.

Одмах по повређивању Џенана Џаке, из КПЗ Зеница обавијестили су МУП ЗДК, чији су се истражитељи, како сазнајемо, активно укључили у овај случај. У истрагу се укључило и Тужилаштво Зеничко-добојског кантона. Према информацијама којима истражитељи располажу, у просторији са Џенаном Џаком су била још два осуђеника, те се истражује да ли је евентуално било сукоба између њих или се можда радило о изненадном нападу.

Џака је у КПЗ Зеница издржавао казну затвора од 14 година и три мјесеца коју му је изрекао Врховни суд ФБиХ због убиства Алена Зорнића на Илиџи, које је починио пуцајући у њега с два метка из пиштоља. Казну је почео издржавати 11. марта 2001. године, али је с групом од девет осуђеника у марту 2009. године побјегао из затвора полуотвореног типа у Устиколини. Након хапшења ове групе, Џака је 11. марта 2009. године пребачен у КПЗ Зеница, а из затвора је требао да изађе 3. новембра 2015. године.

Коментари / 0

Оставите коментар