Мишковић сутра излази из притвора

У Тужилаштву за организовани криминал ће одлучити, такође до сутра, да ли ће уопште подности жалбу на ову одлуку Специјалног суда.

Република Српска 22.07.2013 | 08:15
Мишковић сутра излази из притвора

У Тужилаштву за организовани криминал ће одлучити, такође до сутра, да ли ће уопште подности жалбу на ову одлуку Специјалног суда. Право да се жали има и Мишковић, али жалбе не одлажу одлуку и уколико обезбеди новац или стави хипотеку на некретнине, могао би да се нађе на слободи уз обавезу да преда пасош и да се сваког првог у месецу јавља у полицијску станици у београдској општини Савски венац.

Мишковића ће његови браниоци посетити данас у београдском Окружном затвору, како би се детаљно договорили како да поступе. Власник “Делта холдинга” је преко својих адвоката понудио јемство од седам милиона евра у некретнинама, али је суд проценио да је 12 милиона евра примеренија сума.

Мишковићу је последњи пут продужен притвор за још месец дана, јер је ванрасправно веће Специјалног суда закључило да је он власник бројних предузећа у свету која би могао да искористи за бекство.

Међутим Апелациони суд у Београду је у својој одлуци да поништи решење Специјалног суда о одбијању јемства навео да треба размотрити да ли би, осим притвора, друге мере за обезбеђење да се окривљени одазива на позиве суда биле адекватне.

Коментари / 0

Оставите коментар