Trostruko ubistvo u Tuzli: Završena obdukcija

Prema preliminarnim nalazima obdukcije ubijena Amela Čičkušić (34) imala je veći broj povreda na vratu, glavi, licu i na drugim dijelovima tijela, nanesene i oštrim i tupim dijelom sjekire, što je izazvalo njenu smrt.

Bosna i Hercegovina 22.05.2024 | 14:20
Trostruko ubistvo u Tuzli: Završena obdukcija

Istražioci još sklapaju kockice o svirepom ubistvu Amele Čičkušić i njenih dvoje djece za koje se sumnja da ih je usmrtio suprug, odnosno otac Mujaga koji je potom izvršio samoubistvo.

Kako je saopšteno iz Kantonalnog tužilaštva TK, sektor kriminalističke policije MUP-a TK i postupajući tužilac obavljaju detaljne i obimne istražne radnje u vezi sa ubistvima tridesetčetvorogodišnje žene i njeno dvoje djece u dobi od devet i dvije godine, koja su počinjena na okrutan način u porodičnom  stanu u tuzlanskom naselju Stupine.

"Prema preliminarnim nalazima obdukcije, koji su za sada usmeno saopšteni Tužilaštvu, te se uskoro očekuje  dostavljanja pismenog nalaza i mišljenja vještaka sudske medicine, žena je imala veći broj povreda na vratu, glavi, licu i na drugim dijelovima tijela, nanesene i oštrim i tupim  dijelom sjekire, što je izazvalo njenu smrt", navode iz Tužilaštva.

Ističu da u skladu sa odredbama Zakona o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku u FBiH Tužilaštvo neće iznositi bilo kakve detalje koji se odnose na usmrćenu djecu.

"Dakle, u toku su brojne istražne radnje i  prikupljeni su svi relevantni tragovi sa mjesta zločina koji će biti predmet vještačenja.  Naročito su značajni biološko vještačenje i DNK analiza,  koje će, nakon dostavljanja svih relevatnih dokaznih materijala od Tužilaštva,  raditi Centar za forenzička ispitivanja, vještačenja i istraživanja Federalne uprave policije. Obzirom na karakter krivičnih djela, bezobzirnost pri izvršenju, više detalja o istražnim radnjama i prikupljenim dokazima nismo u mogućnosti iznositi u javnost", ističu iz Tužilaštva.

Inače, ovaj gnusan zločin je duboko potresao Tuzlu, ali i istražioce koji su tijela žene, djevojčice starosti dvije i dječaka od devet godina pronašli u ponedjeljak u stanu dok su istraživali slučaj samoubistva muškarca koji je u nedjelju naveče skočio sa zgrade.

(Avaz)  Foto: Facebook

Komentari / 14

Ostavite komentar
Name

Marko,Njemacka

22.05.2024 14:38

Nekad su udate zene krile ljubavnika ili izlete sa drugim muskarcem,a danas se hvale ,pa covjek cuo,a volio je i ubio sve,ili saznao da djeca nisu njegova...Zalosno ali istinito

ODGOVORITE
Name

Re

22.05.2024 15:15

Bolje ti je da šutiš i ništa ne kažeš jer pojma nemaš

Name

Дајана

22.05.2024 15:32

Драги Марко, заиста се надам да не мислиш озбиљно!?

Name

NN888

22.05.2024 15:41

Zar opravdavate ovako nesto? Nek Vam je na sramotu, djeca nista nisu kriva, ako je tako razvod svako svojim putem.

Name

Ana

22.05.2024 15:42

I za to je trebalo ubiti i nju i djecu opravdanje ti je do moga zar se nije mogao razvesti naravno da nijeje poznato je da je islamski narod krvoločani da su katili u federaciji skorom svaki dan neko nekog ubije kad je mogao djecu da ubije ni krivu ni dužnu to ke toliki krvolok da ga je trebalo spaliti ne dopustiti sotonu da sahranjuju jadna žena i ta dječica

Name

Denis

22.05.2024 15:44

Bolesniče, liječi se! Pogan si i zaudaraš na nečovječstvo.

Name

+

22.05.2024 14:39

Strašno. Bog dragi, neka ih od sada čuva. Draga nevina dijeca. Ništa kriva. Najiskrenije saučešće Porodici. Srbin od BL.

ODGOVORITE
Name

disident

22.05.2024 15:13

Marko iz Njemačke, ti si budala neopjevana. Ali baš, baš!!

ODGOVORITE
Name

Re Marko, Njemačka

22.05.2024 15:16

Iako ju je volio. Nije smio to učiniti. Pogotovo UBITI nevinu DIJECU, koja ništa neznaju. Pa i ŽIVOTINJE VOLIKMO. A DIJECA. ANĐELI. DA JU JE ISKRENO VOLIO. VOLIO BI SVE ŠTO JE NJENO. POGOTOVO ANĐELE, DIJECU. TREBAO SE RASTATI. MOGLI SU SVI ŽIVIJETI. TUGA VELIKA. Srbin od BL.

ODGOVORITE
Name

KRALJ

22.05.2024 15:19

Lijepi su oboje. Žena to nije SMIJELA učiniti. Ali za takvu, ja ne bi dao svoj život. Rastati se i gotovo. Ubiti malu DIJECU, ne pogotovo.

ODGOVORITE
Name

321

22.05.2024 19:18

ljudi suzdrzitese svakog komentara na ovakve strasne stvari i molitese dragom bogu djelesanu davam podari razuma i pameti

ODGOVORITE
Name

Istraga komentara

23.05.2024 00:51

Ove budaletine koje se oglasavaju na ovakav nacin o ovome prevara,deca nisu njegova...pod hitno locirati ni na psihijatrijsko vestacenje...o ovome covek nema komentar vec komentar bolesnih istih umova koji se sami oglasavaju.Saucesce porodicama

ODGOVORITE
Name

Micko

23.05.2024 07:05

Svima nama je zao sto se ovako zavrsilo. Ali nakon ovoga bi i muskarci i zene trebali malo vise da razmisle kad bracnom partneru nabijaju rogove, da moze isto da im se desi, jer nikad ne znas kako ce druga strana reagovati.

Name

R

23.05.2024 06:00

Razvod je za ljude. Jeste da su žene danas "nemoralnije" kao i muškarci. Ali i do društva je. Često poslije razvoda muškarac mora da plaća alimentaciju, a žene neće da daje djecu na viđanje. I onda nastaje bijes.

ODGOVORITE