Uhapšeno pet osoba zbog privrednog kriminala

Pet lica iz Sarajeva uhapšeno je jutros u policijskoj akciji "Trougao" pod sumnjom na privredni kriminal, a pretresi se nastavljaju na više lokacija na području opština Centar, Novi Grad i Ilidža, saopšteno je iz kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/.

Bosna i Hercegovina 24.04.2024 | 08:57
Uhapšeno pet osoba zbog privrednog kriminala

Iz MUP-a Kantona Sarajevo saopšteno je da su do sada uhapšena lica čiji su inicijali DŽ.R. /46/, M.O. /48/, E.Z., /50/, M.Č. /57/ i J.R. /47/ svi iz Sarajeva.

Policija nastavlja pretrese radi dokumentovanja krivičnih djela iz oblasti privrednog kriminala, koja su počinjena na štetu više fizičkih i pravnih lica.

Akciju "Trougao" realizuju policijski službenici Sektora kriminalističke policije Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, uz tehničku podršku Obavještajno-bezbjednosne agencije BiH.

(Srna) Foto: Avaz

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Hajduk

24.04.2024 09:45

Kaće te početi u R.S da fatate ove naše privrednike.Počeli sa piljarom da rade a sad imaju firme i imanja milionska.Kako su to uspjeli već lopovlukom.Radnik na minimalcu bez ikakvih prava,neizdavanje fiskalni računa i kad izdaju pitanje je da li je sa prijavljene kase.Sve sa ledja države i ovog naroda napaćenog su stekli.

ODGOVORITE
Name

Au

24.04.2024 09:45

akcija Trougao ahahahahahaha kad političari kradu i dilaju drogu to ništa naravno jer ti isti političari i primaju na posao ove policijske lopove koji njih štite!

ODGOVORITE
Name

Sistem

24.04.2024 10:31

Stvarna slika Bosne i Hercegovine korupcija gurmta milione maraka.

ODGOVORITE