Poljak jači od svih prepreka do Jahorine

Fantastičnom vožnjom od Višegrada do Jahorine član ekipe Santik Vibateh Pjotr Pekala pobijedio je u trećoj etapi trke „Beograd – Banjaluka“, te preuzeo lidersku majicu u generalmnom plasmanu.

Republika Srpska 20.04.2024 | 19:42
Poljak jači od svih prepreka do Jahorine

Poljak je najtežu etapu na trci savladao za četiri časa, 52 minuta i 19 sekundi, te iza sebe ostavio Mihaela Štajnara iz Save (33 sekunde), dok je treći na plato Poljice stigao Davide Toneati iz Astane, koji je kasnio 35 sekundi.

Bicikliste je na olimpijskoj ljepotici dočekala i poneka pahulja snijega, ali im to nije smetalo da pruže sve od sebe i pokažu da su pravi gladijatori na dva točka.

Najviše razloga za zadovoljstvo ima Pekala, koji je fantastičnom vožnjom obezbijedio i plavu majicu za najboljeg brdskog vozača.

– Fantastičan je osjećaj slaviti na ovako zahtjevnoj etapi. Ovo mi je možda i najveća pobjeda u karijeri i sigurno veliki korak ka ukupnoj pobjedi, ali imamo još posla. Bilo je vrlo teško u posljednjih 10, 11 kilometara na usponu prema Jahorini, ali sam uspio da se odvojim i slavim – rekao je Pekala.

Crvenu majicu zadržao je Anton Albreht iz Benotija, dok je najbolji mladi vozač član Save iz Kranja Jaka Marolt.

I organizaciono najteža etapa na trci protekla je bez imalo problema za šta velike aplauze zaslužuju pripadnici moto sektora i policije Republike Srpske, a dodatno su ugođaj uljepšali brojni gledaoci na startu u Višegradu, te na prolaznim ciljevima u Rudom, Sokocu i na Palama.

U nedjelju je na programu posljednja etapa biciklističke trke Beograd – Banjaluka koja se vozi od Doboja do grada na Vrbasu. Start etape je u 12 časova, a biciklisti u najveći grad Srpske ulaze oko 15 časova.

(BN) Foto: Trka BL/BG

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Cestitke

21.04.2024 20:11

Pobjedniku,naravno svim ucesnicuma i organizatoru. Predivno

ODGOVORITE