Startovala treća etapa trke "Beograd - Banjaluka"

Ispred spomenika Petru Petroviću Njegošu u Andrićgradu danas je startovala treća etapa Međunarodne biciklističke trke "Beograd-Banjaluka" preko Rudog, Rogatice i Sokoca do Jahorine.

Republika Srpska 20.04.2024 | 13:07
Startovala treća etapa trke "Beograd - Banjaluka"

Direktor trke Vladimir Kuvalja rekao je da je Višegrad jedna od tri najljepše i najpopularnije turističke lokacije u Republici Srpskoj, među kojima su još Trebinje i Jahorina.

"Ovdje je sve lijepo i pozitivno, etapa je naporna ali su se biciklisti odmorili. Nadam se da ćemo nastaviti saradnju i da ćemo i dalje slati ovako lijepe slike iz Višegrada", istakao je Kuvalja.

Učesnik trke, reprezentativac Srbije Marko Stanković rekao je da je staza vrlo zahtjevna i teška.

"Nadam se da ćemo napraviti dobar rezultat. Utisci iz Višegrada su prelepi, lepo nam je bilo i u manastiru Dobrun", naveo je Stanković.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je veliko zadovoljstvo pozdraviti više od 175 učesnika ove trke koji su došli iz 40 zemalja.

"Drago nam je da ste danas ovdje u Višegradu, gradu koji svojim prirodnim, kulturnim i turističkim potencijalima privlači veliki broj gostiju. Izuzetno mi je zadovoljstvo što je opština Višegrad domaćin treće etape biciklističke trke", istakao je Đurević.

On je rekao da ovo nije samo biciklistička trka, već povezivanje dvije Republike Srpske i Srbije, njihovih naroda, ali i sklapanje novih prijateljstava.

"Ova trka spaja ljude sa desne i lijeve obale Drine i na to trebamo biti ponosni. Iza ovako velikog događaja stoji kvalitetan rad organizatora, a potom i svih relevantnih institucija koje su dale značajan doprinos da ovaj događaj traje sve ove godine", poručio je Đurević.

Biciklistička trka, koja je startovala 18. aprila iz Beograda, završava se sutra etapom od Doboja do Banjaluke.

Međunarodnu biciklističku trku "Beograd-Banjaluka" organizuju biciklistički savezi Republike Srpske i Srbije u saradnji sa Biciklističkim klubom "BSK" iz Banjaluke.

Održavanje trke, čiji je ovogodišnji slogan "Srbija i Srpska zajedno" podržali su predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, Ministarstvo porodice, omladine i sporta Srpske, Ministarstvo omladine i sporta Srbije, kao i Predstavništvo Republike Srpske u Beogradu.

(Srna) Foto: Srna

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Nenad-Nostradamus

20.04.2024 14:15

Trka Beograd -Banja luka je super nebi valjalo da je trka Banja luka -Beograd..

ODGOVORITE
Name

deda

20.04.2024 14:55

Bit ce i to možda uskoro, a sto nema trke Beograd Pristina?