Ćerka milijardera ubijenna u napadu u tržnom centru

Ćerka australijskog milijardera nalazi se među žrtvama napadača koji je sa lovačkim nožem uleteo u tržni centar na istoku Sidneja!

Svijet 14.04.2024 | 22:54
Ćerka milijardera ubijenna u napadu u tržnom centru

Doni Singlton (25) kupila je prema navodima lokalnih medija venčanicu prošle nedelje i uskoro je trebalo da se uda za mladića sa kojim je u vezi još od srednje škole. Devojka je već počela da šalje pozivnice voljenima i prijateljima, međutim, tragično je okončala život kad ju je pomahnitali Džoel Koči (40) izbo nožem u tržnom centru Bondi.

Ešli Vajldi, verenik ubijene devojke, koji je inače policajac, jezivom igrom sudbine došao je u tržni centar da pomogne kolegama koje su prve reagovale nakon masakra.

- Stigao je u Vestfild u trenutku kad su policajci shvatili da je njegova verenica jedna od žrtava - rekao je izvor za Dejli telegraf.

Doni je jedna od tri ćerke australijskog multimilionera Džona Singltona.

Radila je u australijskoj modnoj kući Vajt foks bjutik kao pomoćnik kompanije za e-trgovinu.

- Don je bila slatka i ljubazna osoba koja je imala ceo život pred sobom. Bila je zaista neverovatna. Svi smo uništeni ovim gubitkom. Šaljemo saučešće njenom partneru i porodici Singlton. Zauvek će biti zapamćena kao deo naše porodice - saopštila je kompanija.

Koči je prema navodima lokalnih medija pre Doni Singlton napao Ešli Gud (38) i njenu devetomesečnu bebu. Gud je preminula u bolnici dok je njena ćerkica u teškom, ali stabilnom stanju nakon što je preko noći bila podvrgnuta hitnoj operaciji. Treća žrtva napada je majka dvoje dece Džejd Jang.

Policija je nakon napada saopštila da su od šest ubijenih pet bile žene. Šesta žrtva je bio pripadnik obezbeđenja. Još osam žena i dva muškarca su povređeni tokom napada. Neki od njih se prema poslednjim informacijama nalaze u teškom stanju.

Koči je upao u tržni centar oko 15.20 sati mašući velikim lovačkim nožem nakon čega je jurio za posetiocima. Na snimcima postavljenim na društvenim mrežama vidi se kako preplašeni kupci trče da pobegnu ili se sklanjaju u radnje dok se oglašavala sirena za evakuaciju.

Inspektorka Ejmi Skot, podsetimo, patrolirala je u blizini i prva je stigla u tržni centar nakon čega je upucala napadača.

(Kurir.rs/Dejli mejl/Preneo Z.Ko) Foto: Printscreen/Facebook

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Milena

15.04.2024 10:43

Bolje da je ubio mene.U novcaniku imam samo jos 5 eura..

ODGOVORITE
Name

Mm

15.04.2024 21:13

Ogromna žalost i tragedija.

Name

Praseci

15.04.2024 22:33

Sta mislite, da li bi dao sve pare sad da mu se vrati kcerka? Novac, narocito u Republici Smrdskoj ne znaci apsolutno nista…

ODGOVORITE