Sud u Prištini odredio pritvor Srbinu iz Zvečana

- Sud u Prištini odredio je mjeru od 30 dana pritvora Srećku Sofronijeviću iz Zvečana kojeg je takozvana kosovska policija uhapsila na administrativnom prelazu Brnjak zbog navodnog kršenja ustavnog poretka samoproglašenog Кosova.

Srbija 14.04.2024 | 21:02
Sud u Prištini odredio pritvor Srbinu iz Zvečana

Sofronijevićev advokat Nebojša Vlajić rekao da nema osnovane sumnje da je Sofronijević učinio bilo kakvo krivično djelo, prenosi Tanjug.

"Javni tužiilac je obrazložio svoj zahtev i ja sam se kao Srećkov branilac protivio tome i rekao da osnovane sumnje da je učinio bilo koje krivično delo nema i da ne postoji opasnost od bekstva jer je on čitavo vreme nakon događaja za koji se optužuje živeo u svojoj kući u Zvečanu, gde ga niko nije tražio i odakle nije pokušao da pobegne. Potpuno sam siguran da to neće učiniti ni sad", rekao je Vlajić.

Vlajić je objasnio da je došlo do promjene advokata i da sada on brani Sofronijevića jer je Dejan Vasić od ranije branilac drugog okrivljenog u ovom predmetu.

Srećku Sofronijeviću juče je određen policijski pritvor od 48 časova nakon hapšenja na punktu Brnjak, a na teret mu se stavlja više krivičnih djela, navodni pokušaj ubistva, poziv na otpor, napad na službeno lice, neovlašteno posjedovanje oružja, uništavanje i oštećenje imovine.

Riječ je o Srbinu koji je 13. oktobra 2021. godine ranjen hicem iz vatrenog oružja u Zvečanu prilikom upada i oružane intervencije specijalnih jednica kosovske policije na sjeveru Кosmeta.

Iz Кancelarije Vlade Srbije za Кosovo i Metohiju juče se podsjetili da se Sofronijević mjesecima oporavljao od posljedica ranjavanja 2021. godine kada je metak primio dok su pripadnici Rosu bacili suzavac u njegov komšiluk, a on pokušao da skloni dijete, ali je ipak nastavio da mirno živi u svom domu sa porodicom, ne želeći da napusti sjever Кosova i Metohije. 

(Srna) Foto: Ilustracija

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Kosova

14.04.2024 21:19

E moj Kurti bas ga pretjera prestani da otezavas situaciju inako smo u gadnom sosu zbog nepotrebnih problema koje nam zadaje vucko ovo samo njemu ide u korist ne kosovu!!!

ODGOVORITE
Name

Mile

14.04.2024 21:44

Samo hapsi kurti lopove u zatvor.

ODGOVORITE
Name

Posten

15.04.2024 07:27

Kako vi uvjek pisete tako zvano ili privremeno pa to traje vec 30 godina malo duza prvremenost

ODGOVORITE