Ceca otkrila detalje saradnje sa Dinom Merlinom

Ceca Ražnatović zahvaljujući Dini Merlinu otpjevala je pjesmu "Beograd", a ona je jednom prilikom otkrila nepoznate detalje njihove saradnje.

Region 14.04.2024 | 10:49
Ceca otkrila detalje saradnje sa Dinom Merlinom

Dino Merlin je za mene namjenski napravio jednu pjesmu, a to je “Zaboravi“. Kada smo se mi sreli kao što je on rekao, tada, zahvaljujući mom bivšem partneru koji ga je poznavao. Dino Merlin i ja smo se sreli u hotelu u Švajcarskoj, sećam se svake rečenice tada.

Donio je “Zaboravi“, koja mi se odmah dopala. Nakon toga mi je rekao: “Donio sam jednu pjesmu koja je duetska, ali ja ne mogu da je snimim zbog poznate situacije u tom momentu. Ali pošto ti imaš najspecifičniju emociju u glasu, mislim da ćeš ti jedina to znati da doneseš priča Ceca.

Ona je otkrila da je riječ o pjesmi “Beograd”.

– Meni je to jako imponovalo kada mi je on to rekao, pogotovo djevojci koja ima 20 godina. Uzela sam pjesmu “Beograd“, iako je bila duetska. Donijela sam tu pesmu u Beograd, kod Marine Tucaković i Aleksandra Radulovića Fute, međutim to se njima nije dopalo. “Zaboravi” da, ali “Beograd“ ne. Međutim, ipak sam odlučila da na albumu “Fatalna ljubav“ ubacim pjesmu “Beograd“.

U svemu mi je pomogao Oliver Mandić, jer u tom trenutku nije bilo dijela: “Ovo sećanje, ruši meni sve, moj Beograde, zagrli me…“. Tu smo dopisali muziku i tekst, sklopili smo sve i to je postao hit za sva vremena. To je istinita priča, možda je Merlin zaboravio, ali ja nisam – započela je Ceca i priznala da je trebalo da ona i Dino Merlin ponove saradnju, ali do toga nije došlo.

– Jednom prilikom sam se nakon svega čula sa Merlinom, početkom 2000-ih. Trebali smo ponovo nešto da sarađujemo, međutim, poslije se nikad nismo više čuli. Lepo smo pričali, razgovarali… Interesantno je da mi je sve pjesme Dino poklonio.

U trenutku kada su izlazile pjesme, nisam smjela da uzmem rizik na sebe i da ga potpišem. To jesu njegova djela i ne može niko da spori. Tada su bile usijane glave i nisam željela Merlinu da pravim probleme. Razmišljala sam da čovjeka ne dovedem u bilo kakav problem – otkrila je Ceca, piše Blic.

(Srpskainfo) Foto: Milan Ilić/V. Miljanić/RINGIER

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Lena

14.04.2024 10:52

Dimitrije Apostol i Cedina Jelka ..U globalu odlicno pjevaju .

ODGOVORITE
Name

Magdalena

14.04.2024 11:19

Jos samo jedan u nizu dokaza dvolicnosti spomenutog...

ODGOVORITE
Name

Miloš

14.04.2024 12:54

A i spomenute.

Name

Dosta je i tebe

14.04.2024 12:31

Da nisi u dilu sa DB nebi te nigdje bilo. Skini nam se sa grbače.

ODGOVORITE
Name

Ceca nanogica

14.04.2024 13:15

Ko vise ove snaše gura naprijed...toliko časnih i pažnje vrijednih pevačica i pevača a uhvatili se za nedostojne dvorske pevaljke...I o onjoj se sve zna

ODGOVORITE
Name

Merlin je zaista

14.04.2024 15:02

...čarobnjak - muzički! Pokazao, dokazao i održao! Bez njegovih tekstova, mnogi bi danas bili niko i ništa... Pisao je ovoj cigančuri j četnikuši, pisao je Zdravku Čoliću, Joksimu... Car nad carevima! Svjetski a Bošnjak! Musliman bez da mrzi nikoga!

ODGOVORITE
Name

Re Merlin je zaista

14.04.2024 15:07

Alijin vojnik za moral bio i koji je snimio spot ispred tenka tzv.Armije BiH i pjesma je bila "Da te nije Alija",svi imamo you tube i lako dostupni svi njegovi ratni spotovi!Pametnom dosta!

Name

Re

14.04.2024 15:22

Ko može da voli i podržava okoreli Srbomrzca.davso jenaj gnusnije uvrede za Srbe,a smrad opet ide u Srbiju da peva.

Name

Raso

14.04.2024 16:21

A kakve je poruke slao u javnost Srbima i Beogradu,verovatno ga zato i hvalis.

Name

Eto

14.04.2024 16:45

Muzika je muzika a politika je sasvim druga stvar….manite se ljudi i pustite ih da pjevaju da malo mozak odmorimo od politike ….jer mene je njihova politika i rat nazalost otjerala od kuce zato zivjela muzika

ODGOVORITE