Alisa Mutap osuđena na dvije i po godine zatvora

Sud Bosne i Hercegovine donio je pravosnažnu presudu kojom je Alisa Mutap Ramić, bivša djevojka Dženana Memića pravosnažno osuđena na dvije i po godine zatvora. Prema ovoj odluci Hasan Dupovac je oslobođen.

Bosna i Hercegovina 05.04.2024 | 12:04
Alisa Mutap osuđena na dvije i po godine zatvora

Sud Bosne i Hercegovine donio je pravosnažnu presudu kojom je Alisa Mutap Ramić, bivša djevojka Dženana Memića, pravosnažno osuđena na dvije i po godine zatvora. Prema ovoj odluci Hasan Dupovac je oslobođen.

Ovu informaciju za portal N1 potvrdio Muriz Memić, otac stradalog Dženana Memića.

“Tačna je informacija”, kazao je Memić.

Na naše pitanje kako ovo komentira, Memić je kazao:

“Pravosudna mafija je nadjačala građane. Sudsko vijeće je ludo. Ko je omogućio Alisi Mutap da šuti nego Hasan Dupovac. Ovo je poraz. Katastrofa za pravosuđe. Ovo ide na čast državnim tužiocima. Treba se sabrati u ovim trenucima. Čovjek je sve zakuhao…”, kazao je kratko Memić za N1.

Podsjetimo, u drugostepenom procesu Alisa Mutap Ramić i Hasan Dupovac su osuđeni. Mutap na 2,5 godine zbog davanja lažnog iskaza, a Dupovac za zloupotrebu položaja.

(N1) Foto: N1 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Pored ovakvog pravosudja

05.04.2024 12:26

Ne preostaje nista drugo,nego da narod uzima pravdu u svoje ruke!Sigurno ce biti vise zakona,negi u sudovima,koji sluze kriminalu,I kone treba ukinuti,pod hitno!!!Tuzioce,skupa sa sudijama otkazati,pa na ulicu,a,mi demo sve slucajeve rjesavati,efikasno,pravednije,nego sto su oni resavali.

ODGOVORITE
Name

Da ali

05.04.2024 14:24

Bolje išta nego ništa. Dotična je izdala iskrenog momka umjesto da te mamlaze smjeste idmah iza brave. Sad nek razmišlja

Name

Re Da ali

05.04.2024 16:58

Sad će početi odgode odlaska u zatvor, bolest, malo dijete, posao i kako to već ide.

Name

Bošnjaci svoje

05.04.2024 13:11

...osuđuju a mi svoje puštamo na slobodu. Bravo za njih. Svaka im čast. Bolji su u svemu od nas.

ODGOVORITE
Name

Kosta

05.04.2024 16:36

Institucije Republike Srpske su zarobljene od strane jednog neodgovornog lica tako da samo možemo maštati o vladavini prava!

Name

Građanin

05.04.2024 14:19

Žalosno je to sve, ubiti mladića i cijeli aparat sa preko sto ljudi umiješati u sjrivanje dokaza i druga nedjela, Bog će im svima suditi, a i grđani bi se trebali probudidi, ovako ne ide više!

ODGOVORITE
Name

Rambo

05.04.2024 14:22

Ovo pokvareno stvorenje je sve zakuvalo i malo je dobila robije!Mislim da se hasan netreba radovati oslobađajućoj presudi,bar po Murizovoj priči!

ODGOVORITE