Kolege se opraštaju od Slađane Milošević, smatraju je velikom umetnicom

Pevačica Aleksandra Slađana Milošević preminula je danas u 69. godini. Kako smo pisali, Slađana je izdahnula u Zemunskoj bolnici. Pevačica je ležala na intenzivnoj nezi, imala je infekciju pluća i u jednom trenutku bila je pozitivna na kovid 19. Vest o njenom odlasku potresla je mnoge.

Magazin 26.03.2024 | 17:21
Kolege se opraštaju od Slađane Milošević, smatraju je velikom umetnicom

Slađana je iza sebe ostavila bogatu karijeru, prepunu hitova, a među njenim fanovima, jedna od omiljenih je i ona koju je otpevala sa Dadom Topićem, "Princeza".

Dado Topić se nakon vesti o smrti prijateljice oglasio za medije.

- Imao sam informaciju da Slađana nije dobro. Bio sam u Beogradu, pokušavao sam da je dobijem, ali su mi rekli da zdravstveno stanje nije najbolje. Jako sam se potresao, bila je dobar drug i prijatelj. Nikada nije govorila o svojoj bolesti i koliko je zdravstveno loše - rekao je Dado i priznao da su planirali nastavak saradnje.

- Početkom godine planirali smo zajednički nastup gde bismo ponovo zajedno otpevali Princezu, ali eto ona se razbolela i nismo uspeli da realizujemo.- Pamtiću je po tome što je bila žena koja je uvek sve znala šta će i kako, sve čisto, jasno i lako se pamtilo. Sama sebi je bila dostojna i znala je šta hoće. Bila je dobra devojka!

Dado Topić, Slađana MiloševićFOTO: DAMIR DERVIŠAGIĆ

Slađanin kolega Momčilo Bajagić Bajaga oglasio se ovim tužnim povodom.

- Stvarno me je rastužila vest da je nema. U starijim danima je učila da svira električnu gitaru, i stvarno ju je dobro naučila. Žao mi je što više nema. Kada smo radili ta dva njena albuma, lepo smo se družiili. Pokoj joj u duši", rekao je Bajaga za naš portal.

O Slađaninom odlasku oglasio se i Milić Vukašinović.

- Evo sad su mi javili, da je moja drugarica Slađana Milošević umrla, baš me je pogodilo i nisam to očekivao uopšte. Imala je nekih problema sa zdravljem , ali ja sam mislio da je to nešto prolazno i da će da se vratiti u život i u šou biznis. Imali smo planove da radimo nešto zajedno, pogotovo jer je ona prešla u teški rok, ja sam joj čestitao na tome, sviđala mi se to što je imala nerv pevački i svirački. Hteo sam da uradimo jedan album zajedno. Mi smo rokeri smo uvek nju trenirali kao ribu, a tek kasnije kad se uhvatila teškog roka oborila nas je sve s nogu. Probala je i u Americi da uđe u svetski šou biznis, razmenjivali smo iskustva, nismo se često viđali, ali kad se vidimo, ali smo vrlo konstruktivno razgovarali. Bio sam uveren da ćemo uraditi pesmu, sad se dosta dugo nismo videli zbog njene bolesti i toga što je bila u bolnici. Mislio sam da će izaći i da ćemo nastaviti da kujemo te planove. Slađo moja draga neka ti je laka crna zemlja, rekao je za "Blic" Milić Vukašinović.

 

Zbog smrti umetnice slomljen je i Đorđe David, koji ističe da mu je ovo uništilo celu godinu.

- Gospode bože, umrla je Slađa. Ne mogu da verujem... Sada ste mi s****li ceo mesec i godinu. U šoku sam - rekao je Đorđe David za "Blic".

Od nje se oprostio i Dragi Jelić, jedan od osnivača čuvenog benda "YU grupa".

- Slađana Milošević je bila moja veoma dobra prijateljica, gostovala je i na petom albumu grupe gde je pevala prateće vokale. Nažalost, ono što ja znam je da je poduže vremena imala problema sa zdravljem i stalno je pokušavala da dovede sve u neko dobro stanje... Moralo je i da se dogodi to što se dogodilo mnogima od mojih poznanica i prijatelja da više nisu sa nama. Pamtiću je kao izuzetno korektnu i odgovornu osobu sjajnih vokalnih mogućnosti... I to je to, jednog dana srešćemo se verovatno negde, rekao je Dragi Jelić za Blic.

Pevač Željko Samardžić tugu je izrazio jednim slomljenim srcem, dok je pevačica Zorana Pavić ispod naše objave o smrti pevačice ostavila crno srce i emodži ruku koje se mole.

Tačan uzrok smrti pevačice još uvek nije zvanično poznat.

Datum i vreme sahrane biće naknadno objavljeni.

(Telegraf.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar