Kejt Midlton se oglasila, otkrila da se liječi od kancera

Kejt Midlton objavila je danas video snimak u kojem govori da ima kancer.

Svijet 22.03.2024 | 19:26
Kejt Midlton se oglasila, otkrila da se liječi od kancera

Princeza od Velsa objavila je večeras da joj je u 42. godini dijagnostikovan rak i da je pod "preventivnom" hemioterapijom.

U duboko emotivnoj video poruci, snimljenoj u Vindzoru u sredu, ona je otkrila da je vest došla kao "veliki šok" i da su ona i Vilijam "činili sve što mogu da obrade i reše ovo privatno za dobrobit njihove porodice".

Dijagnoza je došla nekoliko dana nakon što je viđena kako se smeje sa princom Vilijamom dok su napuštali svoju omiljenu farmu u blizini njihove kuće u Vindzoru.

Govoreći sa klupe okružene cvećem rekla je:

"Trebalo nam je vremena da sve objasnimo Džordžu, Šarlot i Luisu na način koji im odgovara i da ih uverimo da ću biti dobro. Kao što sam im rekla; Dobro sam i svakim danom postajem sve jača fokusirajući se na stvari koje će mi pomoći da izlečim; u mom umu, telu i duhu. Imati Vilijama pored mene takođe je veliki izvor utehe. Kao i ljubav, podrška i dobrota koju su pokazali mnogi od vas. To nam oboma znači mnogo", rekla je Kejt.

Ketrin je rak otkriven tek nakon što je u januaru podvrgnuta velikoj operaciji abdomena na Londonskoj klinici. Kensingtonska palata je saopštila da neće deliti detalje o tome kakvu vrstu raka princeza ima, niti u kojoj je fazi raka i zamolila je ljude da ne spekulišu.

Princeza je sada na "putu oporavka" nakon što je započela sa hemoterapijom krajem februara.

Kensingtonska palata je zamolila ljude da ne spekulišu o tome koji rak princeza ima. Kažu da je ona "dobre volje i fokusirana na oporavak".

"Veoma je zahvalna medicinskom timu na nezi koju joj pružaju", rekao je portparol.

"Sada joj je potrebno vreme, prostor i privatnost da završi lečenje i potpuno se oporavi".

(b92)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Nedaj

22.03.2024 21:06

Bože nikome, tih podmuklih bolesti.Brz oporavak princezi Kejt.

ODGOVORITE
Name

😥

22.03.2024 22:45

Nazalost bolest nebira dal kralj ili prosjak,zelim joj brz oporavak i sve najbolje ponajvise zdravlja 🤞

ODGOVORITE
Name

studentkinja

22.03.2024 23:56

Da, bolest ne bira. u RS godišnje oboli oko četrdesetoro djece i lijeće se putem SMS poruka a u "najelitnijoj" bolnici nema citostatika i mnogih drugih za život važnih lijekova.

Name

Kako sad to

22.03.2024 23:47

A čuveni dr Nestorivić kaže da bogati zapadnjaci ne obolijevaju od raka...Zar je moguće da je takav ekspert pogriješio? Iskrene želje za ozdravljenje i engleskoj princezi i svim ljudima na svijetu koji se bore sa opakom bolešću.

ODGOVORITE
Name

Dario Djapa

23.03.2024 08:12

Hvala vam na iskrenosti i ja zelim da pozelim brz oporavak princezi

ODGOVORITE
Name

Re

23.03.2024 13:02

A ko si pa ti?!