Dvolično je što se Dodik žalio Putinu na opoziciju, je li opozicija kriva što on radi protiv Rusije?!

„To je dvolično da se ozbiljnom i uticajnom čovjeku, posebno među našim narodom, žalite na opoziciju. Šta Vam smeta opozicija? Da li opozicija kriva za sve što ste Vi radili protiv Rusije? Poznato da sankcije BiH prema Rusiji postoje, ma koliko se Milorad Dodik upinjao da to nije tako.

Republika Srpska 22.02.2024 | 22:51
Dvolično je što se Dodik žalio Putinu na opoziciju, je li opozicija kriva što on radi protiv Rusije?!

„Posjete Rusiji su dobrodošle kao način održavanja dobrih odnosa prema narodu i zemlji sa kojima postoji duboka i emotivna vezanost Srba ali nije dobra Dodikova igra emocijama ljudi radi lične promocije i koristi“, rekao je Milan Miličević, predsjednik SDS-a u emisiji „MAT“ BN televizije.

Miličević objašnjava o kakvom se vidu manipulacija radi.

„Tokom jedne od tih posjeta prije nekoliko godina nam je, navodno, obećan povoljan kredit koji nikad nismo dobili. Prošli put nam je Dodik iz Rusije došao sa pričom da, zbog istorijskih i prijateljskih veza, dogovoreno da, bez obzira šta se bude dešavalo na tržištu prirodnog gasa, neće doći do poskupljenja plina u Srpskoj.

Znamo da je, iz različitih razloga, došlo do poskupljenja od 100 odsto, dok je u isto vrijeme u Srbiji u odnosu na Istočno Sarajevo cijena bila duplo manja. Dakle, radi se o velikoj manipulaciji kojom se Dodik igra emocijama nas u Srpskoj zagledanih u Rusiju“, istakao je Miličević.

On je dodao da ozbiljan državnik traži prijatelje svuda u svijetu.

„Nama su potrebni partneri i prijatelji i u Evropskoj uniji, Americi i Kini i jedna ozbiljan državnik ih i tamo traži radi prosperiteta naroda koji predstavlja“, smatra Miličević.

Dodaje da je posebno dvolično to što se Dodik ruskom predsjedniku žalio na opoziciju.

„To je dvolično da se ozbiljnom i uticajnom čovjeku, posebno među našim narodom, žalite na opoziciju. Šta Vam smeta opozicija? Da li opozicija kriva za sve što ste Vi radili protiv Rusije? Poznato da sankcije BiH prema Rusiji postoje, ma koliko se Milorad Dodik upinjao da to nije tako.

Ko je došao kao dašak svježeg vjetra na Balkanu u ime NATO saveza, ko je potpisao sve dokumente koji se odnose na pristupanje NATO savezu i tom NATO projektu? Ko je doveo Srpsku na rub siromaštva i propasti i za vrijeme čije vladavine je Srpsku napustio ogroman broj ljudi“, upitao je Miličević.

Putinu priča kako je protiv Zapada, kojem se priklonio, poklonio i kleknuo pred njim na koljena, ističe Milan Miličević.

(BN)

Komentari / 30

Ostavite komentar
Name

Sa Rusima

22.02.2024 23:56

...samo mi održavamo emotivne veze...najveća glupost! Pa Rusi su Azerima pomogli da se riješe Jermena iz NGK - iz koristi! Rusi su opet dobri s Čečenima iz koristi. Rusi su zaratili sa Gruzijom, izdali Jermene, napali Ukrajinu, sjebali veze sa Bugarskom i Grčkom - sve pravoslavne države... Samo mi imamo emotivne veze sa Rusijom!? Debili smo do srži!

ODGOVORITE
Name

He he

23.02.2024 09:55

Te ,,emocije,, imaju samo oni koji love u mutnom i koriste društvene i prirodne resurse a narodu uvaljuju maglu o nekom bratstvu, tako da naš glavni baja ispade naj emotivniji

Name

Idealno

23.02.2024 10:17

Svaka cast na komentaru. Ruse ko nije upozno i nezna ko su, sta su i kakvi su... Pa oni ovde kod nas pricaju nama kako postoji bijeli hljeb... Oni stariji znaju kàd se kod nas poceo praviti i peci bijeli hljeb...

Name

Zoran

23.02.2024 10:39

Rusi su gospodine ako nisi znao od Jermena digli ruke kad su ti isti Jermeni u ratu sa azerima tražili rusku pomoć a surovali sa amerima i uvodili Rusima sankcije bas onako kao što bi neki i ovdje hteli.

Name

Tito

23.02.2024 11:15

Pa već jednom odlučite, jel Dodik uz Ruse ili protiv Rusa. Sad ovako, sad onako, kako vam odgovara, ni sami ne znate šta pričate. Jadna opozicija, mlati Dodik s vama kao sa krpom.

Name

Re tito

23.02.2024 15:30

E,copava bulalo.

Name

Милорад

23.02.2024 01:15

Додик се отргнуо контроли западних служби које кроје судбу на нашем Балкану.Можемо да га волимо или не али кад оде са сцене има да нас нема.Тј.ако оде све ће да нам буде по старом јер ће се инсталирати нови кадрови који ће радити у туђем интересу и биће све исто.Многима ће ово звучити полтронски или пристрасно али нека свако запамти ове ријечи.

ODGOVORITE
Name

ON

23.02.2024 09:55

On sve radi, da mi kao narod nestanemo iz BiH! U ratu se brani oružjem u miru ekonomijom. Ekonomski su stabilni vlastodršci, jer su pokrali javni novac, a vecina naroda, još malo će , sa “plastičnim kanticama” ići da mu se “ulije čorbe” u javne kuhinje, ako i njih bude.Sad se dočepali da litijum “rove” jer nema vise nikakvih izvora, da se novac proizvodi, a stranci sve obustavili. Nije mi jasno zašto se tolike godine zaduživao od stranaca i doveo nas do propasti. Sad po lovu u S.Arabiju, a borci neka “puse”!

Name

Idealno

23.02.2024 10:29

Eto te tvoje rijeci su naj veca glupost sto normalan covjek moze procitati. Prvo, nas nema nigdje a on jos vlada i to nas nema zbog njega. A svakako da je on sve urusio i jos ce da urusi. Necu vise ja pisati, ostalo procitaj u komentaru odma ispod tvog, mozda ti malo bude jeasnije...

Name

Kakva Rusija

23.02.2024 01:16

...jebala vas Rusija! Šta mi imamo s njima zajedničko? Ništa! Pravoslavlje? Ni to ne poštuju Rusi a kamoli mi! Oni više sa muslimanskim zemljama imaju bolje odnose i brtaskiji su nego sa nama!

ODGOVORITE
Name

Dobar dan,

23.02.2024 03:24

Ja sam za funkcionalnu BiH u granicama sto i danas. Gradjanska po mom misljenju bi trebala biti. No iskreno skoro 30 godina poslije rata niko ne jede zlatnim kasikama osim politicara. Niko nema plate da zivi kao bogatas osim politicara. Niko nema kuce i zemljista i zgrade kao politicari! To je veoma mali procenat stanovnistva u BiH! Da Zlato je ograniceno! Vecina gladuje zato sto Politicari nece jedni sa drugima i to Isti ti gore navedeni zarad licnog bogacenja, No sta ja vama novinarima slicno i pominjati i trebam. No, Ja mislim ovako: 1. Smijeni ove politicare ili glasanjem ili kako god kad pokrase sve izbore 2. Ako ne moze pod 1 podijeli bolan BiH pa nek nas vode ovi isti bice jos i gore onda 3. Ako ne ide 2 dajte sve Japancima oni ce znati sta ce od OVAKO BOGATE zemlje sa svim bogatstvima 4. Ako i Japanci nece onda Svi napolje u zapadne zemlje i ostavite ove sto vladaju da vladaju sami sobom! 5. Eh Nek zadnji Normalan ugasi svjetlo :-) 6. Jer ako nista od prijasnjih 1-4 Hmm... Alternativa 5 je mozda i najbolja

ODGOVORITE
Name

Staljin

23.02.2024 04:33

poslati depeše u Rusiju koliko je opljačkanih para u RS, Dodig deponovao u Rusiji preko Serdara i drugih.

ODGOVORITE
Name

Zaboravio

23.02.2024 08:50

Sam. Alternativa 7, svako sebi RS i Federacija podijele se. Pa ako ne bude išlo ili kome ne bude išlo vraćamo se na opciju 5 svak u svojoj sobi-kući gasi svjetlo

Name

duduk

23.02.2024 04:36

Putin je ovim odlikovanjem zločinca Dodiga nanio Srbima u RS/BIH veliku štetu, opozicija da traži da Putin povuče odlikovanje, kao što je Lavrov vrnuo mu ikonu.

ODGOVORITE
Name

re

23.02.2024 06:48

Kome vi to doktore pričate, sit se gladnom ne razumije i nagomilanim problemima koji se neće nikada riješiti u režimu RS.

ODGOVORITE
Name

Posten

23.02.2024 07:23

Kakva je to emotivna veza.???Jedino sto vam je vjera ista I nista drugo .Pa vidi se kakav je vladar sadasnja rusija.Ko god stane putinu na zulj dozivi sindrom iznenadne smrti zadnji je navaljni pa prigozin a one site da ne nabrajam.Da negovorimo ono 44 kad su rusi pomogli u oslobadanju Beograda I jednog djela Srbije pa onda su na hiljade zena silovali pljackali I ubijali po Srbiji a I poslije se zna kako su vladali po cijeloj istocnoj Evropi

ODGOVORITE
Name

Geni su ti

23.02.2024 10:02

Ruski, slovenski, obrati paznju na jezik da li je slican ruskom ili nekom drugom, a zasto?! I ne treba ti vise nikakav pokazatelj za daleka vremena vezu istinu u njima.

Name

A tebe

23.02.2024 10:05

Ni vjera ne moze razdojiti od ruskih gena i korjena koje imas sa ruskim svijetom.

Name

Refik

23.02.2024 07:35

Ajmo neradnici i beteri, čekam komentare .

ODGOVORITE
Name

Ma

23.02.2024 07:38

Mi Srbi smo negdje kroz istoriju pogrijesili..neki dogadjaji su nam promijenili sudbinu.Zasto u Bg nema ulice A.Karadjordj. Ko ubi kralja Aleksandra O. i zbog cega,i zasto Srbija vise voli Obrenovice nego Karadjordj....

ODGOVORITE
Name

Brane

23.02.2024 07:40

Naj veci upitnik je da se i sami Rusi odricu politike Putina dok se nasi takmice ko ce biti veci poltron Rusima

ODGOVORITE
Name

Petar

23.02.2024 07:41

Spodoba Dodik gdje nije otišao nije nas ni obrukao.

ODGOVORITE
Name

Driugauvugla

23.02.2024 07:54

Pa Milicevicu,uzmi olovku u ruku i pisi pismo Putinu ,sve ovako kao sto si cjelokupnoj boraniji obrazlozio u tv emisiji,mozda stvarno covjek nije u toku ko je Burle .Ti i tebi slicni samo se u medijima pojavite i boraniji prenosite istu mantru koja je vec poznata i onom prvacicu sa hitom djes lopov'.Poduzmite konacno nesto konkretno ,izvedite narod na ulicu vec jednom ,probudite se konacno dok nije kasno .Pozdrav za Vukana ,jedinog iskrenog borca za pravdu i red.

ODGOVORITE
Name

h

23.02.2024 08:27

Da, a jadni neinformisani Putin ga odlikuje za sve loše protiv Rusije što je uradio.... Baš lijepa pričica ovog čikice....

ODGOVORITE
Name

Joja

23.02.2024 09:44

Ne živim ja od te emotivnosti iz Rusije. Nisam do sada vidio da ima pozitivan rezulta, Šta je sa rafinerijom Brod i Modriča. Gdje je tu emotivna veza stotine radnika otpušteno a rafinerije u teškom gubitku.

ODGOVORITE
Name

Idealno

23.02.2024 11:21

I to otpusteni u naj vecem broju borci, upravo oni sto su u ratu ginuli, braneci i odbranili te rafinerije...

Name

Vesna

23.02.2024 09:48

Menu je žao Srba recimo u Njemačkoj ili Švedskoj koje nemaju tu ,,EMOTIVNU VEZU,, sa Rusijom.

ODGOVORITE
Name

Korisno je

23.02.2024 10:08

Da BiH bude posmatrac BRIKS.

ODGOVORITE
Name

//

23.02.2024 10:42

Ko fol Sankcije uveli DODIKU. Nema kredita sa Zapada. Da bi pritisli Narod na sve, pa i vlastito uništenje. NAROD TREBA DIĆI USTANAK. I SVU VLAST SMIJENITI.

ODGOVORITE
Name

Emocije

23.02.2024 11:00

Emotivna veza rafinerija i dugovi do guse...Ko je god dosao ovde opljackao nas je i otisao lagano a i ovi sa nasi sa njima jedva docekaju da i oni usput brkove omaste...Samo se pitam jeli vam dosta ikad?

ODGOVORITE