Muškarac ubio suprugu, pokušao samoubistvo

U Univerzitetskom kliničkom centru u Tuzli hospitalizovan je muškarac koji je danas u prigradskom naselju Lipnica nadomak Tuzle usmrtio žensku osobu.

Bosna i Hercegovina 21.02.2024 | 17:30
Muškarac ubio suprugu, pokušao samoubistvo

Muškarac inicijala E. S. T. jutros je usmrtio žensku osobu S. B. sa kojom je živio u istoj kući u tuzlanskom prigradskom naselju Lipnica. Policiji je ubistvo prijavio njihov prijatelj, nakon čega se pristupilo nasilnom ulasku u objekat.

Prema informacijama do kojih je došao Klix, policija je u jednoj sobi pronašla usmrćenu ženu te muškarca sa ubodnim ranama u predjelu stomaka, nastalim najvjerovatnije nožem.

Kako su rekli iz Univerzitetskog kliničkog centra u Tuzli, pacijent je po prijemu intubiran i trenutno se nalazi u operacionoj sali.

Policija i tužilac su trenutno na mjestu događaja obavljaju uviđaj, utvrđujući sve detalje čina.

– Dežurni tužilac će izdati naredbu za obdukciju tijela preminule kako bi se utvrdili tačni uzroci smrti. Više informacija ćemo biti u mogućnosti saopštiti nakon obavljanja uviđaja, obdukcije i potrebnih istražnih radnji – rekao je Admir Arnautović, potparol Kantonalnog tužilaštva u Tuzli.

S druge strane, komšije izjavljuju da je riječ o muškarcu sa mađarskim državljanstvom, a u kuću u kojoj je počinjeno ubistvo skupa sa ženskom osobom doselili su se prije nešto više od godinu dana.

Muškarac koji je dane provodio u invalidskim kolicima i usmrćena žena sa komšijama nisu ostvarivali bliži kontakt. Ali, ovaj slučaj su mještani Lipnice dočekali s nevjericom, ističući da je riječ o mirnom prigradskom naselju.

(Klix)  Foto: Avaz

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Хм

21.02.2024 22:05

Опет Тузла

ODGOVORITE
Name

Ana

22.02.2024 08:44

Pravi zapad tome težite to i dobijate juriš u evropu i naravno samo slijediti zapadnjačku demokratiju sve do samoistrebljenja neče biti teško da se poubijamo ionako je malo svijeta ostalo naovom našem divljem zapadu

ODGOVORITE