Mali Džej na premijeri u Beču upoznao Draganu

Film "Nedelja" premijerno je proteklog vikenda prikazan i u Beču. Prvi put je sa ekipom van Srbije otputovao i Alen Selimi, koji tumači malog Džeja.

Zabava 12.02.2024 | 16:34
Mali Džej na premijeri u Beču upoznao Draganu

Zahvaljujući angažmanu njegovog starijeg kolege Huseina Alijevića Huse, mladi glumac je dobio pasoš. S publikom je film pogledala i Dragana Mirković.

Fanovi popularne pevačice, koja ima narednog petka i subote koncerte u Areni u Beogradu, objavili su njenu fotografiju u društvu malog i velikog Džeja - Alena i Huse.

Alen Selimi, Dragana Mirković, Husein Alijević HusaFOTO: INSTAGRAM

Alen ima 12 godina i ovo mu je prva uloga na filmu.

"Živim s roditeljima, bratom i sestrama. Brat Kristijan je najstariji i on je sve vreme bio sa mnom, evo i sad sedi tamo i čeka me da završim, pa da idemo kući. Išli smo zajedno na premijeru i u Novi Sad. Moja sestra Andrijana je isto glumila u filmu. Ona je glumila moju, odnosno Džejevu sestru kad su bili mali". izjavio je ranije za Kurir Selimi.

Džej je imao teško detinjstvo, odrastao u domu za nezbrinutu decu, a producenti su napomenuli da je mali Alen imao sličnu sudbinu kao i pevač.

"Mali Alen ima sličnu sudbinu kao Džej. Našli su ga dok je prodavao ruže u Skadarliji. Dobio je poziv za kasting, tamo otpevao pesmu "Nedelja" i uloga je bila njegova", rekao je producent filma Vladan Anđelković na konferenciji za medije uoči premijere.

Alen SelimiFOTO: PROMO

Kako je režiser ovog ostvarenja Nemanja Ćeranić ispričao, Alen nije znao da čita, ali je uspeo da se spremi za ulogu malog Džeja.

"Alen je divan. On ne zna da čita. Imali smo čoveka na setu koji je morao da radi s njim. Bio je u stanju da nauči tekst. Mesecima smo ga spremali za snimanje. Snimio je tri epizode serije. U početku sam se uplašio, ali je na setu išlo dobro", rekao je Nemanja.

Međutim, mali Alen je demantovao ovu priču i rekao da je njegova sudbina drugačija, da živi sa roditeljima i da ide u školu kao svi njegovi vršnjaci.

- Moj život nije isti kao Džejev, on je imao mnogo težu i tužniju sudbinu. Znao sam ko je on, ali nisam znao da je tako teško živeo. Išao je u dom, isterali su ga iz kuće, farbao je automobile da bi zaradio, a bio je mali. Moj život je drugačiji, ja idem u školu i omiljeni predmet mi je matematika - ponosno nam otkriva Selimi.

Alen SelimiFOTO: PETAR ALEKSIĆ

Film o pokojnom pevaču Džeju Ramadanovskom za tri nedelje prikazivanja videlo je više od 400.000 ljudi. Producent Vladan Anđelković i scenarista Stefan Bošković, u saradnji s Telekomom Srbija i Filmskim centrom Srbije, na jedan poseban način uspeli su da ožive nasleđe poznatog pevača. Pored same priče i nezaobilazne muzike, film je obeležila i neverovatna glumačka ekipa. Husein Husa Alijević izneo je ulogu Džeja na jedinstven način, dok je Marko Janketić u ulozi Džejovog brata pobrao sjajne kritike. Milica Janevski i Zlatan Vidović oduševili su gledaoce ulogama Marine Tucaković i Aleksandra Fute Radulovića. Do kraja godine očekuje nas i TV serija na Superstar kanalu.

(kurir.rs)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Snaga uma

12.02.2024 17:35

Prvo, ista sudbina njih dvojice, dom, bez roditelja...nije znao da cita... Pa onda, demantovanje...zna da cita, ide u skolu i zivi s roditeljima... Bilo bi dobro kad bi se dogovorili sta je i kako pa onda u javnost.

ODGOVORITE