Španski farmeri peti dan na nogama, blokirani putevi

Peti dan protesta poljoprivrednika u Španiji danas je prošao bez incidenata, sa zatvaranjem puteva u različitim dijelovima zemlje.

Svijet 10.02.2024 | 19:47
Španski farmeri peti dan na nogama, blokirani putevi

Poljoprivrednici su nastavili protest protiv efekata zelene politike Evropske unije, u odbranu pravednijih trgovinskih sporazuma, tražeći pomoć da se suoče sa krizama kao što je suša, prenosi EFE.

Sindikati CCOO i UGT, u kontekstu večerašnje dodjele nagrada Goja, poistovetili su položaj u kojem se nalaze farmeri sa glumacima, jer, kako su naveli, "oni dijele situaciju nesigurnosti posla, niskih plata i diskontinuiteta".

Snage bezbjednosti su od utorka, kada je počeo protest, privele 31 osobu, a njih 11 je uhapšeno u posljednja 24 sata.

Španski poljoprivrednici zahtjevaju smanjenje poreza, kao i ukidanje pravila EU zbog kojih su, kako tvrde, manje konkurentni u odnosu na poljoprivrednike izvan Unije.

(Agencije) Foto: Lola Pineda / Zuma Press / Profimedia, Eusebio García del Castillo / ContactoPhoto / Profimedia, Ramón Comet / ContactoPhoto / Profimedia

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Nevjerovatno

10.02.2024 19:55

Ima li iko da objasni tim ljudima , da sve ide po planu , globalizacija grabi krupnim koracima , agro-korporacije preuzimaju sve !

ODGOVORITE