Ostavila nasledstvo psima i mačkama umesto deci!

Jedna starija žena iz Kine se odlučila je da ostavi svoje bogatstvo – nasledstvo, umesto deci, svojim psima i mačkama! Ona tvrdi da je njena deca nikada nisu posećivala čak nikada je bila stara i bolesna.

Zanimljivosti 30.01.2024 | 15:36
Ostavila nasledstvo psima i mačkama umesto deci!

Žena je napravila svoj prvi testament pre nekoliko godina, podelivši svu svoju imovinu na svoje troje dece, ali je nedavno promenila mišljenje nakon što ju je njeno potomstvo sinovi i kćeri zanemarilo

Ona tvrdi da je njena deca nikada nisu posećivala ili bar sredila da je zbrinu kada je bila bolesna, i da je retko kontaktiraju, pa je odlučila da svu svoju imovinu i nasledstvo koje iznosi oko 2,8 miliona dolara prepusti jedinim stvorenjima koja su uvek bila uz nju. – njenim psima i mačkama.

Žena sa sedištem u Šangaju već je promenila svoju volju kako bi odrazila svoje želje da sav njen novac odnosno nasledstvo od 2,8 miliona dolara bude upotrebljen za brigu o njenim ljubimcima i njihovom potomstvu nakon njene smrti.

Na nesreću žene, koja se zove Liu, kineski zakon zabranjuje ljudima da ostavljaju imovinu direktno svojim ljubimcima. Međutim, nakon konsultacije sa advokatom, Liu je pronašla izlaz – postavila je veterinarsku kliniku za administratora svog bogatstva, poverivši joj brigu o svojim voljenim ljubimcima.

Čen Kai, zvaničnik iz sedišta kineskog centra za registraciju volje u Pekingu, rekao je za South China Morning Post da Liuova trenutna volja dovodi njenu imovinu u opasnost, dodajući da joj je njegova kancelarija naložila da imenuje osobu kojoj veruje da će nadgledati veterinarsku kliniku kako ono upravlja nasleđem.

„Liuova trenutna volja je jedan od načina, i mi bismo je savetovali da imenuje osobu kojoj veruje da nadgleda veterinarsku kliniku kako bi osigurala da se kućni ljubimci pravilno zbrinu“, rekao je Kai.

Drugi pravni stručnjak izrazio je nadu da će se Liuova deca pojaviti i da će se starica predomisliti da svoje ljubimce učini jedinim naslednicima.

Priča starije žene dirnula je srca miliona u Kini, od kojih je većina saosećala sa njenom situacijom. Sinovska pobožnost je velika stvar u azijskoj zemlji i deca koja zanemare roditelje u starosti se kažnjiva po kineskom zakonu.

“Dobro urađeno. Ako se moja ćerka bude loše ponašala prema meni u budućnosti, takođe ću ostaviti svoju kuću drugima“, napisala je jedna osoba na Sina Veibo, kineskoj verziji X (bivši Tviter).

Nije prvi put da je kućni ljubimac korisnik velikodušnog i bogatog nasledstva.

Godine 2020., bogati biznismen u Tenesiju ostavio je 5 miliona dolara svom osmogodišnjem graničarskom koliju Lulu.

Britanski modni dizajner Aleksandar Mekvin, koji je umro 2010., ostavio je 50.000 funti (97.000 dolara) od svog bogatstva od 16 miliona funti (31 milion dolara) svojim voljenim psima, Minteru, Juiceu i Callumu.

(zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar