Erdogan potpisao: Švedska korak bliže članstvu u NATO

Redžep Tajip Erdogan potpisao je ratifikaciju švedske kandidature za članstvo u NATO-u, koju je usvojio parlament, objavljeno je u službenom listu Turske.

Svijet 25.01.2024 | 21:41
Erdogan potpisao: Švedska korak bliže članstvu u NATO

Turski parlament podržao je pristupanje Švedske na glasanju u utorak. Mađarska je sada jedini saveznik u NATO-u koji nije ratifikovao pristupanje Švedske, prenosi AP.

Turska je odlagala odobrenje za članstvo Švedske više od godinu dana, optužujući tu zemlju da je previše popustljiva prema organizacijama koje Ankara smatra bezbednosnim pretnjama.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Ma

26.01.2024 00:08

Ma mogu se dogovoriti i Zemlja i Mars, samo se naše rogonje ne mogu ni oko čega dogovoriti osim lopovluka!

ODGOVORITE
Name

Sonjica

26.01.2024 08:21

Besmisleno .Svakako bi te zemlje bile na usluzi NATO .Aj kobiva ima ih vise .Sta je rekao Kenedi .Ako sa Kube padne raketa na Ameriku da ce Amerika gadjat Rusiju .Pa mogu i Rusi da kazu da ako americke rakete budu iz bilo koje druge drzave gadjale Rusiju da ce Rusija prvo gadjat Ameriku ..A NATO je americka govnarija . Amerika je i napala Irak jer je znala da Sadam nema nuklearno oruzje .Da je imao nebi ga ni smjeli napasti .Sadam je imao naftu i novac . Sve odneseno iz Iraka ..Ali mogao bi bog da dadne da cijela Amerika bude kao Zombi po ulicama Filadelfije .Amerika mora da otima jer drugacije ne moze opstati.A ogadio mi se i ruski podarak koji se mora uvijek vracati .Poklone pa otimaju bombama. Fuj .Iran ako ako zaista ima nuklearno oruzje onda ga Amerika nece napasti jer je prpa Izraelu .Dvije nuklearne i Izrael ode mirisat travu odozdo ..A zasto Rusija nebi naoruzala Iran isto kao sto Amerika naoruzava Ukrajinu . Treba ..Iran je zid za apetite pljackasa koji misoe da je svijet njihova prcija

ODGOVORITE
Name

lik

26.01.2024 17:45

Rakete na Kubi su bile ruske, a ne kubanske majstore. Tako ne zamajavaj se glupostima.