Tokom dana nagla promjena vremena, hladno i snijeg

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se u jutarnjim časovima očekuje toplo i vjetrovito vrijeme, a onda će uslijediti naglo zahlađenje i kiša će brzo preći u snijeg.

Republika Srpska 19.01.2024 | 09:02
Tokom dana nagla promjena vremena, hladno i snijeg

Doći će i do formiranja snježnog pokrivača. Do večeri se očekuje od tri do 10 centimetara snijega, na planinama oko 20 centimetara. Na jugu će kiša i dalje padati. Uveče će padavine početi postepeno da slabe i prestaju sa sjevera, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren vjetar, na jugu jak sjevernih smjerova.

Maksimalna temperatura vazduha ujutru od pet do 13 stepeni Celzijusovih. Tokom dana doći će do naglog zahlađenja i temperatura vazduha će uveče biti od minus četiri do nula, na jugu do šest, u višim predjelima od minus osam.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros preovladava pretežno oblačno vrijeme sa kišom ili lokalnim pljuskom.

Temperatura vazduha u 7:00 časova: Mrakovica i Bjelašnica nula, Rudo tro, Prijedor, Višegrad i Novi Grad četiri, Han Pijesak, Čemerno, Srbac, Gradačac i Sanski Most pet, Sokolac, Foča, Bihać, Ivan Sedlo šest, Banjaluka, Bijeljina, Kalinovik i Zenica sedam, Doboj, Drvar, Sarajevo i Tuzla osam, Trebinje, Zvornik, Kneževo, Bugojno i Livno devet, Široki Brijeg 10, Mrkonjić Grad 11, Mostar i Srebrenica 12, Stolac 13 i Neum 14 stepeni Celzijsovih. 

(Srna)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

re

19.01.2024 10:16

Nedajte bože u RS snijeg uvjek nam je hladno sa praznim stomakom boraca i nervozom u burlinom kriminalom režimu svih ovih godina u RS.

ODGOVORITE
Name

Ajme

19.01.2024 13:31

narode i u metereologiji politika! A kad dođe glasanje šator, pjesme, sokovi, Djedova rakija, gumene čizme, i opet po starom. Mene više ne možete farbati.

ODGOVORITE