Kajganić okupio ključne policijske ljude u Sarajevu

Na sastanku se na strateškom nivou razgovara o najvažnijim pitanjima tužilačko-policijske saradnje, kao i aktivnostima koje se odnose na segment borbe protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Bosna i Hercegovina 01.12.2023 | 18:06
Kajganić okupio ključne policijske ljude u Sarajevu

Teme današnjeg sastanka Strateškog foruma odnosile su se na pregled rezultata preduzetih mjera i aktivnosti u procesuiranju predmeta korupcije i organizovanog kriminala, sa fokusom na predmete sa počiniocima na visokom nivou.

Takođe, razgovaralo se o nalazima iz Izvještaja o napretku Bosne i Hercegovine za 2023. godinu. Učesnici sastanka razgovarali su takođe i o procesu vođenja istraga, dokazivanja i procesuiranja krivičnih djela koja se mogu dovesti u vezu sa govorom mržnje u internet prostoru.

Sastanci Strateškog foruma održavaju se uz podršku  Odjela za unapređenje efikasnosti i kvalitete rada u tužilaštvima i projekta “Jačanje tužilačkih kapaciteta u sistemu krivičnog pravosuđa” VSTV-a BiH, a na sastancima se razgovara o najbitnijim pitanjima u oblasti saradnje policijskih agencija i tužilaštava na svim nivoima u otkrivanju, dokumentovanju i procesuiranju krivičnih djela organizovanog kriminala i korupcije na području Bosne i Hercegovine.

Na sastanku su sudjelovali rukovodioci, zamjenici rukovodilaca i zvaničnici Tužilaštva BiH, Republičkog tužilaštva RS, Tužilaštva FBiH, Tužilaštva Brčko distrikta BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu-SIPA, MUP-a RS, Federalne uprave policije i Policije Brčko distrikta BiH, kao i predstavnici VSTV-a BiH. Milanko Kajganić, Munib Halilović, Željka Radović, Vladimir Tepavčević, Zoran Galić, Mile Jurošević, Vahidin Munjić, Srđan Mičić i Siniša Kostrešević.

(BN) Foto: Tužilaštvo BiH 

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Za

01.12.2023 18:31

Za ove druge ne znam ali za Željku Radović i Kostreševića mi u Republici Srpskoj mi znamo da neće preduzeti ništa protiv najuticajnijih ljudi u Republici Srpskoj.

ODGOVORITE
Name

Re

01.12.2023 20:29

A ko će i od ostalih. Niko

Name

Sve

01.12.2023 19:05

moj do moga 😁😂😂😂

ODGOVORITE
Name

LA la

01.12.2023 19:09

Trla baba lan da joj prodje ..

ODGOVORITE
Name

mislim

01.12.2023 19:31

Stratesko pitanje je kako zastiti kriminal.

ODGOVORITE
Name

Realno

01.12.2023 21:38

Da pita Galića za kombi koji je nestao koji ima uređaj za prisluškivanje dobijen odvlade Njemačke a nestao za vreme njegovog mandata.Da ga pita za Raković Rejhana koji je uzimo pare za njega posrednik pri zapošljavanju i unapređenja bagra.

ODGOVORITE
Name

KRUŽOK

02.12.2023 05:20

"ŠTA SA ...DODIKOM!"

ODGOVORITE