Danas oblačno, hladnije i suvo vrijeme

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim periodima, hladno i uglavnom suvo.

Bosna i Hercegovina 18.11.2023 | 08:15
Danas oblačno, hladnije i suvo vrijeme

Maksimalna temperatura vazduha od pet do 10, na jugu oko 12, a u višim predjelima od minus jedan stepen Celzijusov, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Duvaće slab do umjeren sjeverni vjetar, u višim krajevima i na istoku povremeno i jak, a u Hercegovi umjerena do jaka bura.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, jutros je u centralnim i istočnim područjima pretežno oblačno, a u ostalim krajevima sunčano.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Sokolac minus četiri, Han Pijesak minus tri, Banjaluka nula, Sarajevo dva, Srebrenica i Tuzla tri, Doboj četiri, Bijeljina, Bileća, Brčko i Zenica pet, te Neum 10 stepeni Celzijusova.

Na Han Pijesku je pao snijeg, visina je za sada dva centimetra.
 

Najviše kiše je u protekla 24 časa palo na Sokocu 22 litra po metru kvadratnom, u Srebrenici 21, u Mrkonjić Gradu 20, na Čemernu, u Rudom i Ribniku 18, u Bileći i Кneževu 17, u Trebinju 16, na Han Pijesku 15, u Višegradu i Gacku 12, te Кalinoviku 11.

U Bijeljini je palo 10 litara kiše, u Doboju pet, u Banjaluci četiri, te u Prijedoru, Šipovu, Mrakovici i Srpcu tri.

(Srna) Foto: Ilustracija/123rf

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

055

18.11.2023 11:26

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Sokolac minus četiri, Han Pijesak minus tri ........ Na Han Pijesku je pao snijeg, visina je za sada dva centimetra Eto još malo pa stvoreni uslovi za skijanje na Igrištima i rad topova za osnježavanje...sada bi ovi kritičsri nsjrsdije pojeli taj snijeg....

ODGOVORITE