Završni ATP: Osam najboljih tenisera na jednom mjestu

Pred početak Završnog ATP turnira, osmorica najboljih tenisera sveta imala su i zvanično okupljanje, a glavna zvezda bio je najbolji teniser sveta Novak Đoković.

Svijet 11.11.2023 | 09:15
Završni ATP: Osam najboljih tenisera na jednom mjestu

Novak u nedelju protiv Runea počinje odbranu titule na Završnom ATP turniru, a u petak uveče organizovano je zvanično okupljanje osmorice najboljih tenisera sveta.

Srpski teniser i najbolji igrač u istoriji "belog sporta" bio je glavna zvezda večeri - u dobrom raspoloženju i sa novom frizurom delio je autograme brojnim navijačima u Torinu.

Novak se na Završnom ATP turniru nalazi u Zelenoj grupi, a osim Runea protivnici će mu biti Stefanos Cicipas i Janik Siner.

U Crvenoj grupi igraće Karlos Alkaraz, Aleksander Zverev, Andrej Rubljov i Danil Medvedev.

Pre zvaničnog okupljanja, Đoković i Alkaraz su odradili zajednički trening i najavili da ljubitelje tenisa očekuje spektakl na poslednjem turniru u sezoni.

Svaki učesnik završnog turnira će samim dolaskom u Torino zaraditi po 325.500 dolara. Svaka pobeda u grupi donosi po 390.000 dolara, pobeda u polufinalu 1.105.000, a u finalu 2.201.000 dolara.

Titulu u Torinu brani Novak Đoković.

"Ovo je pored grend slemova, najveći turnir u našem sportu. Osam najboljih igrača se takmiči tokom cele godine, da se kvalifikuje na završni turnir. Jedini turnir koji ima grupnu fazu, veoma mi je poznato šta znači igrati ovde i u ovim uslovima. Prošle godine sam bio perfektan, pet od pet. Nadam se da ću sezonu krunisati na pravi način. Cilj mi je da sezonu završim kao broj jedan i za to mi fali samo jedna pobeda, a kao pozitivna posledica svega toga da osvojim turnir", rekao je Đoković.

(RTS) Foto: freepress

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Ijao

11.11.2023 10:07

Evo porsala mi plata i smanjila se rata od ove vijesti...

ODGOVORITE
Name

Da

11.11.2023 10:15

najbolja je ova fotografija , s' leđa , jer se mora dobro izreklamirati "Lacoste" aligator i zbog toga je ovo potpisivanje loptica i euforija navijača.

ODGOVORITE
Name

KAMEN

11.11.2023 13:48

Mozet ga mrzizi KOLIKO hocete to ga cini jos jacim NAPRED NOLE DO KONACNE POBJEDE ZIV I ZDRAV BIJO I SVE OSVOJIJO

Name

Re Da

11.11.2023 14:23

Terapija izgleda nije popijena ili neznas sta je sponzorstvo.Trwbao bi igrati u Bajinoj majici,ciganija teska💩

Name

Bayonet

11.11.2023 12:31

Nole hvala ti što postojiš , a ova stoka negativna nek crkne od muke , kako reče posrala se plata, fuj

ODGOVORITE
Name

Oli

11.11.2023 13:25

Jedan od rijetkih na ponos srpskih

Name

Ma ne

11.11.2023 14:56

Stvarno ne vidim ni jedan komentar u kojem se izražava mržnja prema Đokoviću kao i negativnost , jedino ako se ne misli na ovaj u vezi reklame? Brutalna je činjenica da reklamiranje u sportu postoji a da od toga nisu izuzeti ni sportaši poput Đokovića i oni su na to prinuđeni ako žele dodatnu zaradu. Vi koji druge prozivate za mržnju i negativizam razmislite o svojim komentarima jer je u njima poprilično negativnog i mržnje.

ODGOVORITE
Name

Kosova

11.11.2023 23:19

Ma covjek je legenda voli svoj narod I postuje druge treba mu biti zahvalan I traziti da se kadiduje za presjednika srbije bio bi najbolji u regionu jedino on kao licnost moze da pobjedi ono veliko zlo zvani vucko,nole spasi svoj napaceni I opljackani narod ziv i zdrav bio ti si neponovljiv kralju I care!!@

ODGOVORITE