Produžen pritvor do 39 dana ocu dječaka - ubice

Viši sud u Beogradu produžio je pritvor do 30 dana ocu dječaka koji je osumnjičen da je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu ubio devet vršnjaka i jednog čuvara te škole.

Srbija 09.11.2023 | 21:59
Produžen pritvor do 39 dana ocu dječaka - ubice

Pritvor je Vladimiru К. produžen da ne bi ponovio krivično djelo, kao i s obzirom na to da je za njegovo krivično djelo propisana kazna zatvora veća od 10 godina.

Osim toga, način izvršenja i težina posljedica krivičnog djela izazvali su uznemirenje javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, saopšteno je iz ovog suda.

Ocu Vladimiru К. je optužnicom, koja je 10. oktobra predata Višem sudu na potvrđivanje, na teret stavljeno teško krivično djelo protiv opšte sigurnosti, dok je majci Miljani К. na teret stavljeno izvršenje krivičnog djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Majci dječaka Miljani К. je prije mjesec dana određena mjera zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa određenim licem, odnosno zabranjeno joj je da prilazi, sastaje se ili komunicira sa sinom К.К, svjedokom u ovom postupku. 

(Srna) Foto: Kurir/Nenad Kostić 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Micko

09.11.2023 23:22

Pritvor je Vladimiru К. produžen da ne bi ponovio krivično delo... Sta, da nece mozda i drugo neko dijete obuciti da puca za tih mjesec dana. E tugo moja, ko je danas sve sudija i tuzilac.

ODGOVORITE
Name

Maja

10.11.2023 08:17

Boze dragi; kakvi glupi idioti donose presude.

ODGOVORITE