Vjerujem u Srbiju kao slobodnu i nezavisnu državu

Srpska napredna stranka je spremna da izađe na izbore 17. decembra i provjeri svoj politički legitimitet, izjavio je Miloš Vučević, ministar odbrane Srbije u emisiji MAT BN TV.

Srbija 02.11.2023 | 21:19
Vjerujem u Srbiju kao slobodnu i nezavisnu državu

“Izbori su praznik demokratije i prilika da građani odluče kuda država treba da ide. Ako izborna volja građana bude jasno izražena ulazimo u period naredne četiri godine kada nećemo imati izbore, da bi odgovorili na brojne izazove počev od KiM do mira i sabilnosti u regionu”, kaže Vučević.

SNS je prva predala listu. Za manje od četiri sata smo skupili gotovo sto hiljada potpisa što pokazuje ne samo dobru organizaciju stranke nego i raspoloženje građana, ističe Vučević i dodaje:

“Aleksandar Vučić je član stranke i nosilac liste koja je nazvana “Aleksandar Vučić - Srbija ne smije da stane”.  Nije pitanje ko je prvi u stranci več je pitanje politike, programa i na kraju odluke građana”.

Vučević vjeruje da će SNS, kada je riječ o parlamentarmnim izborima, imati bolji rezultat nego 2022. godine.

“Vjerujem u Srbiju kao slobodnu i nezavisnu državu. To ne znači da se svađamo i sukobljavamo, ali mi ne želimo da budemo džak za udaranje, ne želimo da prepisujemo saopštenja iz nekih centara. Mi želimo da imamo našu vladu, naše ministarstvo spoljnih poslova, našu diplomatiju. Nama ambasade ne sastavljaju vladu, nama tajkuni ne sastavljaju vladu, nama ne može ambasador da dođe i kaže ko može a ko ne može da bude ministar”, poručio je Vučević.

(BN) Foto: BN

 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Procitao samo naslov

04.11.2023 10:07

Ostah bez reci.

ODGOVORITE