Kurti se vratio na sastanke sa liderima EU

- Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti vratio se na sastanke sa liderima Evropske unije u Briselu, a, kako javlja prištinska Koha, u toku je njegov razgovor sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom.

Srbija 26.10.2023 | 18:21
Kurti se vratio na sastanke sa liderima EU

Kurti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić prethodno su imali odvojene sastanke sa Lajčakom, predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom i liderima Nemačke, Francuske i Italije, Olafom Šolcom, Emanuelom Makoronom i Đorđom Meloni.

Radio Slobodna Evropa navodi, pozivajući se na izvore, da se stvari "kreću" i da su mogući novi sastanci.

Prvi deo sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa evropskim zvaničnicima u Briselu završen je danas malo posle 15 sati, nakon čega je nastavljen sastanak sa šefom diplomatije EU Žozepom Boreljom i specijalnim izaslanikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom.

Prvom delu sastanka prisustvovali su Mišel, Šolc, Makron i Meloni.

Prethodno evropski zvaničnici su razgovarali sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem koji je odmah po završetku sastanka otišao, bez davanja izjava novinarima.

Uoči sastanka u Briselu, specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak rekao je da ima velika očekivanja.

Sastanci u pokušaju da se oživi dijalog Beograda i Prištini održavaju se na marginama Samita EU koji se bavi Ukrajinom i ratom Izraela protiv Hamasa.

(Tanjug) Foto: EK

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Pitanje za upucene

26.10.2023 18:57

Na koliko su ove institucije "privremene"? Cisto da znam...

ODGOVORITE
Name

+

26.10.2023 19:11

Valjda će jednom krenuti, osnivanje ZSO I NORMALIZACIJA ŽIVOTA NA KIM. IZ RS.

ODGOVORITE
Name

Dušan

26.10.2023 20:03

Koji dijalog i sa kime?! Odbiti sve i pozivati se na Rezoluciju 1244 i ništa više od toga, dosta više priče i pregovora sa bitangom! Nije ničija do zore pa neće ni njihova!

ODGOVORITE
Name

Kurti

26.10.2023 20:16

...je premjer Republike Kosovo! Pukni, crkni , Vlaše!

ODGOVORITE
Name

Castle

26.10.2023 21:44

Bog da ti podari smirenja. Brate, samo se sjeti Slave koja ti je iz dedovine!

Name

Re kurti

26.10.2023 22:07

Biće "republika" dok ameri ne zatvore Bondstil. A onda neka je bog na pomoći svima... Nisi ti glup, znaš ti odlično šta je čije, pusti se mržnje... Karma je kučka, zaigraće mečka i pred tvojim vratima tada se zapitaj.