Tuča navijača: Haos na utakmici Prijedora i BL

U Banjaluci je juče, nakon utakmice Prve lige Republike Srpske između BSК-a i Rudar Prijedora, došlo do sukoba navijača. Banjalučka policija identifikovala je sve učesnike "obračuna", u kojem su dva lica povrijeđena.

Republika Srpska 21.10.2023 | 12:25
Tuča navijača: Haos na utakmici Prijedora i BL

"Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka, 20.10.2023. godine, preduzimanjem mjera i radnji, identifikovali su lice B.L. iz Banjaluke i još dva maloljetna lica iz Banjaluke koja su fizički napala dva oštećena lica juče u Banjaluci, te lice S.К. iz Banjaluke koje je pozivalo na nasilje i podsticalo na fizički napad učesnika sportske priredbe.

Lice B.L. i dva maloljetna lice sumnjiče se da su nakon završetka fudbalske utakmice Prve lige Republike Srpke, koja se juče odigrala u Banjaluci, fizički napala dva oštećena lica, na način da su im zadala više udaraca po cijelom tijelu, uslijed čega su oštećena lica zadobila tjelesne povrede i ljekarska pomoć im je ukazana na Univerzitetskom - kliničkom centru Republike Srpske", saopšteno je iz PU Banjaluka.

Кako navode iz policije, lice B.L. je lišeno slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo "Nasilničko ponašanje", a prema maloljetnim licima preduzete su mjere i radnje u skladu sa Zakonom o zaštiti i postupanju sa djecom i maloljetnicima u krivičnom postupku.

"Lice S.К. je lišeno slobode zbog počinjenog prekršaja iz člana 3. stav 1. tačka 17.  Zakona o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama i protiv navedenog lica slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka pred nadležnim sudom.

Navedeno lice je podvrgnuto ispitivanju na prisustvo opojnih droga, kojom prilikom je utvrđeno prisustvo opojne droge 'THC' u organizmu", rečeno je iz policije.

O svemu navedenom obaviješten je dežurni tužilac i tužilac za maloljetnike Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, dežurni sudija Osnovnog suda u Banjaluci - Odjeljenje za prekršaje, kao i Centar za socijalni rad Banjaluka.

(Nezavisne) Foto:printscreen

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Z

21.10.2023 13:21

Vlast i klubovi stimuliraju to huliganstvo, lešinari mi dolaze pod prozor bacaju te petardne bombe, neki dan mi srce stalo hteo sam zaplakat koliko je iznenadno puklo, ko što je ona odbornica završila u hitnoj kad je medo na sjednici udario knjigama

ODGOVORITE
Name

XXL

21.10.2023 13:32

Kakvi su to huligani i nepjevane budele. Samo kazna za narušavanje javnog reda i mira svakom po 5000km pa da vidite hoce li i pasti na um drugi put.

ODGOVORITE
Name

Milena

21.10.2023 13:42

Sram vas bilo svoje mladosti i porijekla !!!!!!!! Zar ništa ne možete smisliti originalno i u skladu sa pravoslavljem već ste bijedna gomila koja imitira majmune sa zapada ,vulgarno , ružno ,prostački , dekadentno. Jadna vam majka čemu vas uči. Kad je novogradska Sloboda ušla u drugu ligu itekako sam navijala , naravno svi iz naše generacije ali da se iko ovako ponašao bio bi izolovan , prosto bi bio nevidljiv za nas. Ponavljam sramota i poručujem vam da ako toliko želite da kopirate zapadnjački šljam što ne idete njima pa se degenjajte do mile volje !

ODGOVORITE
Name

Originalno

21.10.2023 14:58

...u skladu s pravoslavlje? A šta je to , molim te, objasni? A zašto bi to uopšte radili? Mladi bježe od zaostalosti i promitivizma i ovo je sve posljedica upravo uticaja vjere na politiku i obrnuto.

Name

Oli

21.10.2023 15:32

Lopatu u ruke pa na deponiju smeća neka čisti marva lijena,nevaspitana da smire živce i hormone,fuj

Name

Re

21.10.2023 21:35

Sjedi jedan

Name

Re milena

22.10.2023 08:00

Imitiraju majmune iz Beograda, kojekakve Delije, Grobare, Principe i tako dalje a sve u skladu sa pravoslavljem.

Name

Sikter more

21.10.2023 15:33

Ko još normalan ide da gleda taj namješteni cirkus, unaprijed se zna ko ispada a ko ide u viši rang. Gledaju propalice i narkomani, da bi se međusobno klali pod amblemima određenih klubova.

ODGOVORITE
Name

Sve u

21.10.2023 15:40

tor zatvoriti, sati motike u ruke,obrađivati ionako napuštenu zemlju, i ni vode im ne dati, primjeniti "radnu terapiju" godinu dana, onda pustiti. Ako se opet uhvate u navijačkim neredima dvije godine rada. I tako dalje.....

ODGOVORITE
Name

FOX

21.10.2023 16:11

Ko hoće da se tuče nek ide na boks, kik bok , karate pa nek udara do mile volje. Koga uhvate da se tuče ovako na ulici, policija nek ibije boga u njemu kao nekada, neće mu pasti više napamet. Sve junaci u bandama a kad stanu jedan na jedan ko ku..e se povuku.

ODGOVORITE
Name

Patriota

21.10.2023 16:55

Lepo nam je reko Sveti Sava. A vi kako hoćete

ODGOVORITE
Name

Idealno

21.10.2023 20:13

Eto moja opozicijo vidite koji ste idioti... Vi juce podrzavate Dodika i Zeljku, a vidite oni se danas pendrece između sebe... Pa gdje je to Srpsko jedinstvo?

ODGOVORITE