Bijeljina: Održana komemoracija Milici Marković

Izraze najdubljeg saučešća povodom smrti Milice Marković izrazili brojni prijatelji i saradnici na komemoraciji održanoj u Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić", u Bijeljini.

Republika Srpska 10.10.2023 | 11:35
Bijeljina: Održana komemoracija Milici Marković

"Sa Milicom Marković ste uvijek bili načisto. Ona je jasno i nedvosmisleno iznosila svoje stavove, štitila je interese Republike Srpske", rekao je Miroslav Milovanović ispred SNSD.

Slaviša Marković, ispred porodice, istakao je da je život Markovićeve bio težak ali da ga je stojički živjela. 

"Dosta vode će proteći Drinom i Savom dok neko kraj svog imena bude mogao da napiše ovakvu biografiju, kao naša Mila", rekao je Marković.

Dugogodišnji saradnik Milice Marković, Svetozar Mihajlović rekao je da porodica treba da bude ponosna na Milicu. 

"Bila je aktivni učesnik svih bitnih odluka u Srpakoj. Nije pravila kompromise kada je bila u pitanju zaštita srpskih interesa", istakao je Mihajlović na komemoraciji.

Predsjednik Srpske Milorad Dodik rekao je da je Milicu upoznao davno i kod nje me fasciniralo da se nisu morali dogovoarati jer su mislili isto.

"To je govorilo o njenoj inteligenciji, predanosti ona je bila borac za pravdu. Ono što je ona učinila veliko je i za Semberiju i za Republiku Srpsku", naveo je Dodik.

"Bila je predan poslanik i u NS RS i u PD PS BiH i u Savjetu Evrope. Svuda gdje je radila ostavila je svoj pečat. Žao mi je", istakao je Dodik.

Sahrana će biti obavljena u 13 časova na Gradskom groblju u Pučilama.

(BN) Foto:BN