Operativna  akcija „Tragač“ – pretresi na šest lokacija

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu su danas, u sklopu operativne akcije „Tragač“, na području Lončara, Donjeg Žabara, Pelagićeva, Čović Polja, Odžaka i Brčko ditrikta Bosne i Hercegovine započeli pretrese stambenih objekata i pokretnih stvari na šest lokacija.

Republika Srpska 03.10.2023 | 11:36
Operativna  akcija „Tragač“ – pretresi na šest lokacija

Prilikom pretresa do sada je otkriveno  i privremeno oduzeto oko sedam kilograma zeljaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuana, 12 paketića praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu speed, oko 500 grama praškaste materije koja svjiom izgledom asocira na opojnu drogu kokain, 50 cijelih stabljika zeljaste materije na sušenju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu, oko 4500,00 Konvertibilnih maraka, 2065,00 Evra i drugi predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz da je počinjeno navedeno krivično djelo.

Aktivnosti se provode zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ propisano Krivičnim zakonikom Republike Srpske.

Pretresi se vrši po nalozima Okružnog suda u Doboju a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Doboj a u saradnji sa Graničnom policijom Bosne i Hercegovine, Ministarstvom unutrasnjih poslova Republike Srpske i Policijom Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

O konačnom ishodu operativne akcije „Tragač“ javnost će biti informisana naknadno, saopšteno je iz SIPA-e.

(BN) Foto: Ilustracija 

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Jddbjd

03.10.2023 12:07

Uvijek racija kad je trava spremna za export,klasičan reket

ODGOVORITE
Name

Pero

03.10.2023 12:37

Pa zar radi taj okruzni sud u Doboju, oni obicno sude ove sto ne plate tv pretplatu. Ne mogu da shvatim da narod ne dodje im pod prozor i protestuje. Njihovim neradom ovo ode sve u helac

ODGOVORITE
Name

Patriota

03.10.2023 20:35

Otkud Sipa u RS. Jeli Milorade,,,,,kad si zabranio Sipi ulazak u RS. Pa crni Milorade pitas li se ti, jesili ti glavni baja ili nisi

ODGOVORITE