Otac ubijene curice: Njena soba još miriše na nju

Prošlo je točno 5 mjeseci od masovnog ubistva koje je počinio trinaestogodišnji K.K., koji je u beogradskoj školi iz vatrenog oružja ubio devetero svojih vršnjaka i školskog čuvara, a ranio još pet učenika i profesoricu.

Srbija 03.10.2023 | 11:00
Otac ubijene curice: Njena soba još miriše na nju

U HRT-ovoj emisiji Labirint gostovali su roditelji jedanaestogodišnje Ane Božović koja je ubijena u masakru u beogradskoj osnovnoj školi Vladislav Ribnikar.

Majka Ninela Radičević rekla je kako roditelji misle da je škola sigurno mjesto.

“Poslala sam dijete u školu. I vi nekako uvijek mislite da je škola sigurno mjesto. Onog trenutka kada dijete uđe u školu ti kažeš – dobro, sad je sigurno”, govori majka.

Anin otac Ivan Božović prisjetio se tog jutra kada je posljednji put svoju djevojčicu zagrlio, poljubio i ispratio u školu.

Ana u suknji koju je kupila u Solunu i prsluku koji je obukla jer je on to tražio – to je posljednja njezina slika koju pamti.

“Ja sam je budio pred školu, budim je poljupcima, ljubim je u čelo, obraze, nos… Dok ne otvori oči, onda se okrene, zagrlimo se i tako smo se budili svako jutro, kao i to jutro. Onda je bilo glavno što će obući. Kupila je suknju u Solunu, obukla je neki prsluk, i sjećam se kako sam je poljubio dok je jurila kroz vrata. To mi je posljednja slika”, rekao je tata Ivan Božović, prenosi Index.hr

“Svaki dan smo joj govorili koliko je volimo”

Otac ističe kako im je danas najveća utjeha što znaju da su svojoj Ani neprestano govorili koliko je vole i koliko im znači.

“Mi smo njoj govorili da je ona naš anđeo, svaki dan smo joj govorili koliko je volimo. Širila je pozitivnu energiju, čim je ušla i s vrata pozdravljala, odmah se promijenila atmosfera u kući.

To nam pruža utjehu jer znamo da smo joj svaki dan iskazivali ljubav i podršku. Ništa joj nismo mogli odbiti, to jutro je zvala da joj donesemo novac za užinu, rekao sam da ću donijeti. Što sam mogao, nismo je za ništa mogli odbiti”, rekao je Anin otac.

“Njena soba još miriši na nju”

“Ona je tako unosila neku sreću, neku toplinu. Stalno je bila vesela, stalno se borila za neku pravdu, stalno je štitila slabije od sebe”, dodaje majka Ninela. “Njena soba još je ostala ista, nismo ništa mijenjali, kad uđem, još sve miriši na nju”, priča.

“Nama će ostati vječno pitanje zašto se ovo dogodilo i kako. Kako je dječak od 13 godina izvršio tako masovno ubistvo. Ta njegova preciznost i hladnokrvnost vam ledi krv. Sve se dogodilo u dvije minute”, komentarisala je majka.

(Index.hr) Foto: Screenshot: HRT/Privatni album 

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Анонимна

03.10.2023 11:51

Дао вам бог снаге да преболите

ODGOVORITE
Name

Oli

03.10.2023 12:23

Kako roditelji ovako nesto prežive neznam neka im bog dadne snage🙏🙏🙏

Name

Iskreno

03.10.2023 11:59

Tugo moja. Božeee, kako je ovim roditeljima teško. Samo da Vam dragi Bog da snage da nastavite život. Nemam riječi, suze same idu.

ODGOVORITE
Name

Србо

03.10.2023 12:37

Чекао сам 23 часа синоћ да гледам ту емисију и готово читаву плакао.

ODGOVORITE
Name

Xx

03.10.2023 13:00

Nedo bog nikome

ODGOVORITE
Name

Tuzno

03.10.2023 15:48

Pocivaj u miru andjeli mali, a tvojim roditeljima i svim roditeljima koji su dozivjeli isto neka Bog dragi da snage, da ublaze bol

Name

+

03.10.2023 14:37

Najiskrenije saučešće. Sunce malo. Vidi se koliko je bila srećna. Neka Vam Bog da snage da živite i pričate nam o ANI. Neka je Anđeli gore čuvaju. Nedao Bog da iko izgubi svoje dijete. Živijeli. Seljak iz RS.

ODGOVORITE
Name

A zasto na HRT?

03.10.2023 15:32

Zasto, bre? Cuo sam i da se Ugljevik zeli pripojiti FBiH??? Mi Srbi smo pogan! Ne trpimo nista za nase dobro...

ODGOVORITE
Name

WOX

03.10.2023 22:38

Re. KAKVE VEZE KA KOJOM JAVNO SERVISU SE EMITOVALA EMISIJA. MARŠ BUDALO JEDNA. RODITELJIMA ISKRENO SAUČEŠĆE.