BIla zaposlena u 16 kompanija a nikad se nije pojavila na poslu

Jedna Kineskinja je optužena za prevaru nakon što je otkriveno da je istovremeno bila zaposlena u 16 ​​različitih kompanija, a nikada se nije pojavila na poslu ni u jednoj od njih.

Zanimljivosti 26.09.2023 | 16:25
BIla zaposlena u 16 kompanija a nikad se nije pojavila na poslu

Žena, koju su kineski mediji identifikovali kao Guan Jue (pseudonim), navodno je žonglirala sa desetak poslodavaca i ubirala plate najmanje tri godine, a da nije obavila nikakav posao ni za jednog od njih.

Ona i njen suprug, koji je takođe osumnjičen u ovom slučaju, navodno su vodili veoma čvrstu evidenciju o poslodavcima, njenu tačnu ulogu u svakoj kompaniji, datum kada je počela da radi za svakog od njih i podatke o bankovnom računu date za njene mesečne zarade.

Guan Jue bi stalno tražila nove poslodavce, a prilikom odlaska na nove razgovore za posao fotografisala bi ih i slala trenutnim poslodavcima kao dokaz da se sastaje sa klijentima. Verovali ili ne, prevara je godinama funkcionisala besprekorno, omogućavajući Guan Jueu da kupi skup stan u Šangaju.

Guan Iue je bila toliko zauzeta u svojoj stalnoj potrazi za korporativnim zaposlenjem, da bi ih, kad god bi imala više intervjua za posao, prosleđivala drugim ljudima, u zamenu za provizije. Međutim, većinu poslova je zadržala za sebe, uvek pronalazeći druge kompanije za koje bi radila kad god bi dobila otkaz zbog nedostatka rezultata.

Nažalost, šema prevaranta počela je da se raspada prošlog januara ove 2023. godine, kada je jedan od njenih bivših poslodavaca pronašao pismo o ostavci od Guan Iuea u onlajn radnoj grupi. Liu Jian, vlasnik tehnološke kompanije, angažovao je Jue i još sedam saradnika na prodajnim pozicijama, ali ih je otpustio nakon tromesečnog probnog perioda jer nisu ostvarili nijednu prodaju.

Nešto kasnije, žena je napravila grešku što je poslala pismo o ostavci drugoj kompaniji i nekoliko onlajn radnih grupa. Jian je bio član jedne od ovih grupa i shvatio je da je Guan Iue radila za drugu kompaniju dok je bila na poziciji sa punim radnim vremenom u svojoj tehničkoj firmi. Nakon što je malo istraživao sebe, Liu Jian je kontaktirao policiju u vezi sa bivšim zaposlenim.

Liu Jiangove radnje su pokrenule su razotkrivanje ogromne prevare koja je trajala najmanje tri godine i premašila je 50 miliona juana odnosno 6.464.894 evra.

Ironično, Guan Jue je uhapšena usred intervjua za novi posao. Imala je 16 poslova u vreme hapšenja, ali nije radila ni za jedan od njih. Međutim, dobijala je mesečne plate, kao i provizije od saradnika kojima je pomogla da se zaposle.

Jue, njen suprug i više od 50 saučesnika umešanih u prevaru sa platama su sada uhapšeni. Prema kineskim medijima, ova vrsta prevare u radu predstavlja ogroman problem u Kini, jer stotine specijalizovanih grupa navodno preuzimaju poslove od više poslodavaca. Oni su obučeni ispitanici, imaju uglađene biografije, ali su zainteresovani samo za besplatne plate.

(zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar