Policija pronašla lažne dokumente BiH i Srbije, drogu

Policijski službenici Federalne uprave policije juče su sproveli dvije operativne akcije u kojima su uhapšene dvije osobe, te su oduzeli falsifikovane dokumente i narkotike.

Bosna i Hercegovina 26.09.2023 | 14:42
Policija pronašla lažne dokumente BiH i Srbije, drogu

Uoperativnoj akciji kodnog naziva “Željeznica” na području Kantona Sarajevo, a postupajući po usmenoj Naredbi Opštinskog suda u Sarajevu, uhapšen je M. Z. (61) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivična djela “Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga”, “Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija” i “Falsifikovanje dokumenata”.

Prilikom pretresa pronađene su i određene količine bijele praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojne droge kokain i amfetamin, vaga za precizno mjerenje, pištolj, puška i neutvđena količina municije, električni uređaj za ometanje signala, te falsfikovani dokumenti Bosne i Hercegovine i Republike Srbije sa dva različita identiteta.

Uhapšeni će nakon kriminalističke obrade u prostorijama Federalne uprave policije biti predat u nadležnost Kantonalnom tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Obican covjek

26.09.2023 17:08

U Titovo vrijeme ovakva gamad je bila pod strogom kontrolom i po zatvorima iz kojih nikada nije mogla raditi šta hoće,samo zatvor i Manjača i prisilan rad,da zarade svoj ručak u zatvoru,ološu i trovačima naše djece

ODGOVORITE
Name

Nenad-Nostradamus

27.09.2023 07:40

Sve je isto samo njega nema.Svi kriminalci su u institucijama samo se hapse sitne Ribe.Tako je bilo i u bivsem sistemu.

Name

Zlatni bor

26.09.2023 21:04

Ima li gdje nas sa Sokolca

ODGOVORITE