Pobjegao iz zatvora na dan kad je trebao izaći na slobodu!

Jedan Rus koji je 22 godine života proveo u zatvoru odnosno ruskoj kaznenoj koloniji za teška krivična dela, nedavno je pobegao baš na dan kada je trebalo da bude pušten.

Zanimljivosti 25.09.2023 | 15:33
Pobjegao iz zatvora na dan kad je trebao izaći na slobodu!

Kako prenosi SHOT Telegram kanal, Kamoljon Kalonov (49) je služio dugu kaznu od 22 godine za dvostruko ubistvo, krađu i posedovanje oružja, municije, eksploziva i eksplozivnih naprava. On je trebao da bude pušten iz zatvora odnosno 19 kaznene kolonie u selu Markova kod Irkutska prošle nedelje.

Međutim, u regionalnom odeljenju Federalne kazneno-popravne službe za RIA Novosti je rečeno da je Kalonov ujutru 18 septembra na dan puštanja na slobodu, oko 4 sata ujutru, nestao iz kolonije ne obavestivši nikoga i da je sada navodno u bekstvu.

Poreklom iz grada Zima u Irkutskoj oblasti, Kamoljon Kalonov je prvi put osuđen za organizovanje zločinačke zajednice i pušten je iz zatvora 1997. godine. Potom je ponovo osuđen 2001. i osuđen na 22 godine zatvora.

Tehnički, inače, jer kolonija iz koje je nestao je otvorena ustanova u kojoj se osuđenici mogu slobodno kretati. Činjenica je da se za izdržavanje kazne u koloniji-naselju trodnevno odsustvo ne smatra bekstvom iz zatvora, već izbegavanjem sa posla.

Njemu zatvoreniku sada preti krivična kazna do 4 godine zatvora kako su izjavili u pres-službi Glavnog direktorata Federalne kazneno-popravne službe Rusije za Irkutsku oblast..

“Posle 22 godine, Kalonov je trebalo da bude uslovno pušten i poslat na prinudni rad, ali je očigledno odlučio da pobegne na sam dan puštanja na slobodu.” izjavili su predstavnici vlasti.

Autori kanala napisali da bi razlog bega mogao biti to što se nije želio vratiti u domovinu. Nakon izlaska iz kolonije trebao je biti deportiran u republiku Tadžikistan.

(zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar