Ratni veterani poručili Dodiku: Neka te brane tvoji tajkuni i kriminalci, mi nećemo!

Veterani odbrambeno otadžbinskog rata Republike Srpske uputili su saopštenje za javnost, u kome između ostalog poručuju predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku da ga sada brane "njegovi borci" i "patriote", jer njega nije bilo sa pravim borcima na linijama kada se branila Republika Srpska.

Republika Srpska 19.09.2023 | 21:18
Ratni veterani poručili Dodiku: Neka te brane tvoji tajkuni i kriminalci, mi nećemo!

"Sve je prolazno samo su Republika Srpska i njen narod vječni!

Već godinama gledamo reprizu i slušamo istu retoriku jednog čovjeka kada se nadje u ličnoj opasnosti, kako se podmuklo krije iza naroda i Republike Srpske.
Krije se iza onih iza kojih se i tokom rata krio i onog u čijem stvaranju nije učestvovao na način kako je to dolikovalo svakom Srbinu sa godinama koje je on tada imao.

Našu Tvorevinu vrlo je brzo nakon njenog stvaranja, svojom poltronskom politikom i dodvoravanjem, dobio na tacni od zapadnih sila koje su ga postavile kao protektora kolonije i tako je oteo iz ruku njenih vlasnika koji su je svojom mukom i žrtvama izgradili.

Vladajući njom, njenom narodu i onima koji su je stvorili nametao je i suštinski ih prisiljavao da rade, misle i čine samo ono što njemu odgovora i što njegovi nalogodavci koji su ga ustoličili narede.

Ovo što mu se sada dešava i problemi koje pokušava prebaciti na ledja naroda u suštini su direktne posledice njegove bahatosti, diktature i prepisane apsolutno pogrešne i kriminalne politike nekadašnjeg lidera Crne Gore, koji je od pravne i narodne napravio privatnu i kriminalnu državu samo za svoje lično bogaćenje i bogaćenje svojih bliskih saradnika.

Ovo su realne i očekivane posledice kada se narodu na nedemokratski način nasilno na čelo države nametne lider po zasluzi i volji "jačeg" a ne po volji i želji naroda.

Apsurdno je da, onaj koji je upropastio ekonomiju, vojsku, bezbjedonosne službe, pravosudje (osnovne stubove na kojima svaka država stoji) i doveo državu u dužničko ropstvo, sada onima koji su te stubove izgradili i stvorili njene institucije i odbranili, on daje instrukcije kako da je brane i čuvaju.

Nelogično je da rušitelj daje instrukcije graditeljima.

Onaj koji svo vrijeme opstaje na vlasti ucjenama, prijetnjama i sankcijama prema onima koji nisu dio njegovog "političkog sistema" (sada kada je zbog otkazivanja poslušnosti svojim mentorima i naredbodavcima) ugrožen istim metodama koje primjenjuje godinama prema svom narodu, žali se kako je to nezakonito i nehumano i kako se tome na sve raspoložive načine a bez obzira na moguće posledice treba suprotstaviti.

Pokušava ponovo na vrlo mudar i lukav način da prikaže da je to sve usmjereno prema državi (za koju često kaže da je država sam "on") i sada kada teret treba da padne na njegova leđa on prestaje da bude ta država, ali samo da bi taj teret ponovo sa njegovih pao na ledja onih kojima se on pokušava skinuti.

Onima na čija je ledja i pored ovog tereta, lično on sam svojom nesavjesnom politikom natovario previše problema.

Poziva da se usprotivimo Sudu koji je u većini slučajeva nekorektno i namontiranim procesima osudio hiljadama pripadnika VRS i podiže ih svakodnevno protiv onih koji su istinski stvarali ovu državu a nikada javno i lično nije stao u njihovu zaštitu i zatražio da taj Sud konačno korektno, pravično i nepristrasno počne raditi svoj posao, sa istim odnosom prema sve tri optužene strane.

Poziva da izađemo na linije razgraničenja koje smo stvarali i branili svojim životima (onda kada je to bilo najpotrebnije) ali ga tada nismo vidjeli da je bio sa nama kada su se na njima branile Republika Srpska i njen narod.

Sada bi on na tim istim linijama da svi oni brane onog koga on tada nije htjeo da brani i čija ih sudbina i životi nisu interesovali, jer je bio zauzet nekim drugim ličnim, važnijim i unosnijim "poslovima".

Previše smo već na tim linijama dali života, djelova tijela, krvi i znoja a na njima dobili suviše tjelesnih i duševnih rana koje sporo i teško zarastaju. Vrlo malo nam je zahvalnosti pokazao za to, da bi samo zbog njega i onog što je za sebe ostvario to ponovo žrtvovali.

Neka to sada žrtvuju oni "njegovi borci" koji tokom rata nisu bili sa nama a dao im je isti status i privilegije kao nama pravim istinskim borcima.

Štiti ih i ne želi reviziju, umožava ih svakodnevno tako da ih je već dvostruko više od onih koji su to časno i zaslužili. Možda ih umnožava za sebe i za to i čuva. Vjerujemo da će to sigurno "hrabro i patriotski" oni učiniti kao što su i tokom rata. Neka se uzda i vjeruje u njih i njihovu "dokazanu" hrabrost i požrtvovanost.

Sigurni smo da sve što duže takve "patriote" budu na vlasti da će biti  sve više optužnica za nekadašnje pripadnike VRS, sve više bezakonja i dužničkog ropstva a sve manje Srba na ovim prostorima i sve manje Republike Srpske.

Uzvratićemo mu na isti način i posvetiti istu brigu i zaštitu kao što je i on nama svih ovih proteklih godina, kojima obespravljjuje, zadužuje i raseljava naš narod i razara Republiku Srpsku a posledice razaranja su daleko teže i razornije od onih koje smo preživjeli tokom proteklog rata.

Sa vjerom u Boga i istinske borce Vojske Republike Srpske!", kaže se u saopštenju Veterana odbrambeno otadžbinskog rata Republike Srpske.

(BN) Foto:BN/Arhiv

Komentari / 112

Ostavite komentar
Name

Ribnik71

19.09.2023 21:25

Baš tako, potpisujem. Ima on svojih boraca pa neka ga čuvaju i brane.

ODGOVORITE
Name

Valjuga

19.09.2023 21:43

Ako dodje do bilo kakvi sukoba mi znamo ko nam je neprijatelj,,a Dodik neka mobilise cijeli SNSD a bijeda i sirotinja nece ginuti za dinastiju i dabi se sacuvale opljackane milijarde

Name

Jakov kole

19.09.2023 21:55

Tesko je naci neku budalu da ide da gine za drzavu koju su borci i ljudi jednom vec stvorili i krvlju natopili a mafija je rusi..

Name

ISTINA

19.09.2023 22:06

KONACNO DA PROCITAMO PRAVU ISTINU. VISE SMO ZABORAVILI DA NEKO ISTINU GOVORI. STVARNO ,DOSTA GA JE VISE I DA JE BIO NA MJESTU RATKA MLADICA ZA VRIJEME STVARANJA RS. NARODE MOJ UKLJUCITE MOZAK, OVO JE ISTINA OD RIJECI DO RIJECI.

Name

Nenad-Nostradamus

19.09.2023 22:32

Oni treba da slusaju Ostojica jer on je njihov komandant,a on naredjuje idemo na granicu zove Mile.

Name

Soko

19.09.2023 22:38

Zato vam i daje boracki dodatak! Ako ga ne podrzite nema od para nista, kupio vas je za 80 KM

Name

Re

19.09.2023 22:40

Konacno da se borci oglase. Bravo junaci i patriote. A neka mu sincina i srstric milioneri, kumovi i njihovi zetovi i sinovi i milioneri iz sekte idu na granicne linije i neka ga brane kad ga budu hapsili. Posten narod ih sve prezire i gadi se na te kriminalce i psihopate.

Name

16 garava

20.09.2023 05:22

Dodik misli da ubijedi i pobijedi glupi narod da ide da brani njegovu imovinu i da gine za nesto odcega nema koristi..nece moci ove noci..caos.

Name

Baja nezamjenljivi

20.09.2023 05:59

Nije valjda da je i baja prolazan

Name

Apis

20.09.2023 06:34

Samo ga silom svrći i konfiskovati sve što je pokrao od naroda 7 milijardi KM do sada.

Name

Pozdrav

20.09.2023 06:52

Borcima, zahvaljujem za sav njihov trud za ulozene zivote, trebalo je to u ovom saopstenju mnogo cesce iznositi u javnost, nek se vidi da borci i narod cine RS, a ne jedan covjek koji je svojom komandom stavio pod svoje stopalo, pa ko pisne , neceka ga dobro

Name

Bl

20.09.2023 08:02

Niko pametan nebi branii Dodika. Samo oni sto zgrcu pare sa drzavnog budzeta i ulizice za kirist. Kad vidim ove ulizice povraca mi se na njih.

Name

Zna se

20.09.2023 08:05

Neka se srame ,,stvaraoci,, RS za podrsku Dodiku. Sijedi uvlakaci kupio ih za malo parica.

Name

Laufer

20.09.2023 08:08

Potpuno se slažem ali te riječi na papiru nemaju nikakvu snagu. Jedina nada je sa papira preći na ulicu i poslati jasnu poruku. Dok to ne bude ostaje sve osto.

Name

Osmatrač

20.09.2023 08:24

Čitam ovaj tekst po ko zna koji put i ne mogu vjerovat da se neko udruženje usudilo da javno saopšti ISTINU!Poštovani veterani ovim činom ste zaslužili Orden za hrabrost.Ovo vrijedi mnogo više od četiri godine provedene u rovu.

Name

Re

20.09.2023 14:35

Konačno da neko ima karakter i kaže ono što normalan narod misli. Svaka čast!

Name

Tako je

19.09.2023 21:28

Krije se, krije, punih džepova!

ODGOVORITE
Name

Skeptik

20.09.2023 07:05

Nek ga brane i njegovo politički analitičari, Galijaševića, Pavić...

Name

Borac rs

19.09.2023 21:31

Neka ga brani 50.000 lažnih boraca i 50. 000 lažnih penzionera koje je njegov režim stvorio, a prave borce gurnuli u stranu i siromaštvo, sram bilo SNSD-a

ODGOVORITE
Name

Napaceni borac

19.09.2023 21:46

Cijeli rat sam iznio na ledjima da bi danas bio bijednik i jadnik nikad vise Ni po zivu glavu meni ovaka drzava ne znaci nista..

Name

Lule

19.09.2023 22:41

Počelo je.

Name

11903

19.09.2023 21:31

Upravo sam zbog ovog napustio BORS iako sam 3 mandata bio u opŝtinskim strukturama iste. Onog momenta kad sam vidio da je to druŝtvo postalo organizacija dobro uvježbanih klimoglavaca, sklonio sam se i svoje simpatije okrenuo ovim, ne Vukotićevim veteranima.

ODGOVORITE
Name

SAMO SE,VI,BRAĆO ZAJEBAJTE!

19.09.2023 21:31

DOVEŠĆE BURLE,IZ NJEGOVE RVACKE,PRAVE VETERANE!!!

ODGOVORITE
Name

Rouuuuz

20.09.2023 10:16

Ako neko misli da moze, kupit neciji zivot,ako je.bio.donator grdno.se vara....nema.tih para da se plati jedna.noc pod vedrim.nebom

Name

Dovesce i drugara Milanovica

20.09.2023 10:44

Da im podijeli ordenje

Name

Tandrčak

19.09.2023 21:35

Kasno Marko na Kosovo stiže!

ODGOVORITE
Name

NEBITNO

19.09.2023 21:56

ŽALOSNO ŠTA AKTUELNA VLAST URADI SA STVARAOCA RS SRAM IH BILO ALI POLTRONI, PRELETAČI I ULIZICE ŠTO MU SE U ŠUPAK UVLAČE GUZICI SE NE BOJE DOĆI ĆE I NJIMA CRNI PETAK KAD TAD. VETERANI ŠTA RADITE DOKLE MISLITE OVU NE PRSVDU DA TRPITE SVE OBJAVLJUJETE KOLIKO NAS JE ISTINSKIH BORACA, PA AKO JE TAKO ZAR IH NE MOŽEMO POMESTI ZA SVA VREMENA I POSTAVITI LJUDE KOJI ĆE BRANITI INTERESE BORAČKE POPULACIJE NA ŽALOST IZ DANA U DAN SVE NAS JE MANJE: UBIJAJU SE, UMIRU OD BOLESTI, GODINA STAROSTI DOK IMA BORACA KOJI UMIRU U XXI VJEKU OD GLADI JESMO LI ZA TO KRVARILI I STVARALI I STVORILI RS DOK NEM DEZERTERI I RATNI PROFITERI O GLAVI RADE. ŽIVELA RS I NJENI ISTINSKI BORCI A NE UVLAKAČI S VJEROM U BOGA ZA KRALJA I OTADŽBINU!!!

Name

re

19.09.2023 22:45

Stvarno si dobro skonto da je sve što si napisao nebiitno.

Name

Prika bn

19.09.2023 23:20

I ja se bojim da smo debelo okasnili. Zar je trebalo čekati ovoliko da se vidi da ovi rade sve protiv Rep. Srpske. Nama u Bijeljini pokušava da pomogne gradonačelnik ali je previše kontraša koji sve koče. Neke stvari je bolje što prije riješiti

Name

Čiča

19.09.2023 21:39

Kako se zove udruženje veterana ima ih pravi i oni koje su napravili dezerteri i profiter vladajući stranaka

ODGOVORITE
Name

Miroslav

20.09.2023 00:01

Stvaraoca, veterana, boraca Srpske bilo je mnogo, mnogo više, od vas skupljenih pod jednu šljivu, a po pozivu onih što bi da vladaju, ako treba i uz pomoć britanaca.

Name

Rajko

19.09.2023 21:40

Vrijeme je svoje pokazalo a prodane ljige i slijepci vrlo odano prate svog vodju.Dovoljno je većini da otvore frizider..,pa ako vam je uredno popunjen dajte i život za njega...

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

20.09.2023 11:10

Pa prije ce dati zivot za njega kada vide kako im je frizider prazan.Zato zna nas Bog Dodik kako treba da vlada.Kada otvoris frizider i vidis da je prazan samo kazes jebes ovaj zivot bolje da me nema,a za to ce se Dodik da pobrine zajedno sa svojim koalicionim partnerima iz Federacije Trojkom ili Bakirom on sa svima dobro saradjuje.Ne mogu ovi u Federaciji da nekoga izaberu da Dodik nemoze da saradjuje sa njima.

Name

Robin Hood

19.09.2023 21:41

Onako kako je on nama pomagao zadnjih 25 godina tako cemo i mi njemu.Dinara nisam dobio od ove drzave a za nju sam dao zdravlje pa me danas sve boli istina dali su mi neki plac i nisam imao para da salijem temelj pa su mi oduzeli nisam prodao kao drugi imam papir da je oduzeto eto to je ta drzava za koju smo ratovali.

ODGOVORITE
Name

Re

19.09.2023 21:55

Koja bre drzava,ko ti to slaga da je drzava,to ti je entitet u BiH.

Name

At

19.09.2023 22:01

Pa nema te drzave za koju si ratovao a nikad je nije ni bilo nit ce ikad bit.

Name

Miroslav

20.09.2023 15:19

Re, Drzava je, po definiciji, narod, teritorija, parlament, presednik, policija. R.Srpska sve to ima. Ceka se samo prilika, da se skine omca oko vrata, pa da to svet prizna. Ono sto zelite, to ce se i ostvariti.

Name

Re miroslav

20.09.2023 17:56

U međuvremenu ti si za cijeli svijet bosanac miroslave. Ko zna koliko dugo to može potrajati. Bosna je čudna zemlja. Neuništiva.

Name

Veljko

19.09.2023 21:42

Njima bi sada sukob najviše odgovarao, da se prekrije pljacka i njihov kriminal! Zato treba odlučno reći ne! Takvim ljigavim gadovima! Nek se oni sukobljavaju i nek šalju onih svojih 100.000 lažnih boraca & dezertera u mogući sukob sa Euforom!

ODGOVORITE
Name

Dragoslav

19.09.2023 21:42

Džukela je uvek mrzio borce

ODGOVORITE
Name

Re re

20.09.2023 06:07

U svakoj instituciji mi to svi znamo burle ima od prvog dana u svom režimu ulizice i prevarante kao svoje papke, koje plaća masno narodnim parama u tim njegovim institucija, koji su tu samo da rade za njega a ne za borce i nesretnike u RS.

Name

Ilija

19.09.2023 21:43

Bravo upravo ste sve napisali kako jeste. Pozdrav za vas i sve istinske borce.

ODGOVORITE
Name

Darko

19.09.2023 21:44

Može koko hoće, ali ne i dokle hoće!? Iza rešetaka biće kad tad laktaski pljačkaški kriminalni bandit. Zatvor!!!

ODGOVORITE
Name

Istina

19.09.2023 21:45

Svaka čast,vidimo kako žive borci a kako oni što su u ratu švercali ili se nazovi školovali daleko odavde.

ODGOVORITE
Name

+

19.09.2023 21:46

Hvala Bogu, da ste tako odlučili. DODIK JE 92 IMAO 33 GODINE. A IŠLI SU SA 3 MIJESECA OBUKE MLADI VOJNICI NA LINIJU. ŽALOSNO, DA ŽALOSNIJE NEMOŽE BITI. MNOGI IZGINULI SA 18, 19 godina. POSLUŠNA DIJECA. A MI PENZIONERI, DOZVOLILI DA 30 GODINA VLAST, BOGATI SEBE, RUŠI SVE PO REDU. ČAK PONIŽAVA BORCE, INVALIDE I DIJECU POGINULIH BORACA. GREHOTA I SRAMOTA. 97 NA TRANSPOTERU, SMUČIO MI SE. I TAKO JE I SADA. TREBA DA JE NA ROBIJI, KOLIKO ŠTETE JE NAPRAVIO NARODU.

ODGOVORITE
Name

Veteran

19.09.2023 21:47

Bravo braćo. Tako je. Režim mora pasti. Odseli narod iz Republike Srpske zbog režima i lopova u vlasti.

ODGOVORITE
Name

Xxx

19.09.2023 21:49

Bravo,konačno je neko stisnuo i iskreno rekao kako jeste, bravo...

ODGOVORITE
Name

//

19.09.2023 21:50

BRAVO ZA ODLUKU. ALI ON NAS JE PRED PROVALIJU DOVEO. U NATO POTPISAO I BRČKO PREDAO I SKORO PRESIJEKAO REPUBLIKU SRPSKU. PA I MILANOVIĆ NAS PONIŽAVA. OPREZNO MORAMO BIRATI POŠTENE LJUDE OD SADA.

ODGOVORITE
Name

Pa nije skoro

20.09.2023 07:00

Presječena je na 2 dijela, SNSD POTPISAO

Name

BANJA LUKA

19.09.2023 21:53

Tako je to su pravi borci i tražite javno smjenu poltrona Radana Ostojića obični poslušnik diktatora traktoriste.

ODGOVORITE
Name

Prijedorčanin M.

19.09.2023 22:26

Svaka čast na ovom saopŝtenju.20g.nisam pročitao iskren stav i patriotski.obavezno iz vaŝe grupe veterana treba na čelo BORSa i većinu u predsjednoŝtvo a ove klimoglavce otpustiti i dati im voljno.molim da radite na tome.

Name

Podrska

19.09.2023 21:56

Konacno dobar i odmjeren komentar. Sva udruzenja proistekla iz OO rata trebaju da imaju identican stav. Sve dok toga ne bude CIK predsjednik ce koristiti nasu neslogu i zloupotrabljavati borce u svoje svrhe.

ODGOVORITE
Name

penzionerka

19.09.2023 21:56

BRAVO za tekst! Ovo je trebalo mnogo ranije da se desi, odnosno odreaguje na sve ono što taj, nazovi predsjednik Republike Srpske, radi sve ove godine. Doveo nas je do prosjačkog štapa.

ODGOVORITE
Name

Joja

19.09.2023 22:01

Pokusaj domacih izdajnika u sadejstvu okupatora da destabilizuju Republiku Srpsku i okrenu Srbe protiv Srba . Necete uspeti ... sigurno

ODGOVORITE
Name

Re

19.09.2023 23:14

Sikter budalo, zar ove ljude nazvati izdajnicima.

Name

профа

19.09.2023 23:29

Глупане испраног мозгае, а и немаш га никако!!!

Name

Vanzemaljac Joja

19.09.2023 23:37

Nema većeg izdajnika od tvog lopova Mile,pravo si glupo sektaško magare.Bog vam dao zdravlja koliko ste vi pošteni.Majku vam j....m lopovsku,kad se ginulo nigdje vas nije bilo.Ološu srpski.

Name

re Joja

20.09.2023 07:42

Ovo sto je sada na sceni je pokusaj destabilizacije Republike Srpske. Pokusaj da neko unisti sve ono sto smo izgradili 92-95 i od tada do danas.Republika Srpska je nikad vidljivija kako u BiH tako i na međunarodnoj sceni.Nece im uspjeti!

Name

Re profa

20.09.2023 08:11

Jesi li ti jedan od onih što kupi diplomu na benzinskoj u Jagodnjaku u okrilju šume, pa glumiš profu.

Name

Re Re

20.09.2023 10:17

Nego šta su, već lopovi i izdajnici. Ajde, ne seri više.

Name

Мој син неће

19.09.2023 22:03

бранити додика.има додик свога игора и горицу,зета павла,снају,жењкине динове,тегелтије,митровиће,мајкиће,радмановиће,вулићку,шулића,љубојевићку,чавића,шешића,нинковићс и све папке и прелетаче,стевандићева два сина...итдитд

ODGOVORITE
Name

Vladimir Pisarević

19.09.2023 22:10

Svaka čast!

ODGOVORITE
Name

Krle

19.09.2023 22:11

Odavno nisam procitao nesto tacnije, iskrenije, a kako da bude drugacije kada je napisano iz srca istinskih boraca i patriota Rep. Srpske, a ne 'onih njegovih'. Zivjeli i hvala vam na ovom tekstu, vracate nam nadu u bolje sutra!

ODGOVORITE
Name

Борац

19.09.2023 22:17

Свака част на овом дивно тексту, одавно нисам ништа љепше прочитала, БРАВО!!!

ODGOVORITE
Name

BOB ROCK

19.09.2023 22:17

SVE U GLAVU, IMATE I MOJ POTPIS IAKO NE ZNAM ZA TU ORGANIZACIJU, NEMA U MOM MJESTU

ODGOVORITE
Name

BOY

19.09.2023 22:21

PA DOBRO JUZRO, KONAČNO DA SE GRAĐANI DOZIVAJU PAMETI I SVIJESTI PA KONAČNO POČINJU DA UVIĐAJU KO JE ZAPRAVO DODIK.

ODGOVORITE
Name

Božo Moćević

19.09.2023 22:34

Sve je u pravu ovaj anonimni borac ili predstavnik inog Udruženja. Samo da iza svega ne stoji borac koji pravi kule i vile po Trebeviću a nije imao za trenerku iz Kiseljaka. A jedinu školu koju je završio je Katolički samostan na Stupu!!! Borci iz Nedžarića znaju koja je "škola" i koji "radovi" u pitanju...a naravno i koji "borac"....

ODGOVORITE
Name

Don Kihot

19.09.2023 23:39

Božo,ma sigurno je u pravu ovaj tvoj Vo iz Laktaša.J...o ti on mater a ti njemu.MRŠŠŠ.

Name

Ambasador

19.09.2023 22:42

Opet pojeftinio parizer u Srbiji. 1kg 4 KM. Koliko se sendvića može napraviti za raju kada sledeći put izađu na entitetsku granicu.

ODGOVORITE
Name

Rile

20.09.2023 07:36

Ova ti je dobra. Bravo.

Name

Mrki

20.09.2023 10:27

Pozdrav od srca hrabrim veteranima !

Name

Mrki

20.09.2023 10:28

Pozdrav hrabrim veteranima od srca.

Name

Kako to

19.09.2023 22:45

Zasto necete da branite predsjednika Republike. Sram vas bilo! Kakvi ste to vi ljudi. Kad mladi staju u odbranu predsjednika a vi necete. Niste vi veterani vi ste kukavice kao sto te tobili i 95*, kad ste bjezali u misiju rupu. Mi mladji smo za predsjednika i Republiku, a vas neka je sramota. Mi bo dali zivot za predsjednika i nasu Republiku. Sram vas bilo vi ste izdajnici! Vjecno zivio nas predsjednik i republika

ODGOVORITE
Name

E jesi glupan

19.09.2023 23:42

Ajd daj život i za Putina,j...o ti predsjednik mater glupu.Ja bi za njega ratovao kao i on što se borio za RS.Švercovala jajara.

Name

Austria

19.09.2023 22:46

Eto prilike da Igor opravda ona 3 miliona sto mu je tata dao od naroda, da se sin ne drogira. Sad pusku u ruke pa brani oca, a ostale milione i milijarde cemo zaboraviti. Pravi, casni borci nece ginuti za mraku i bagru!

ODGOVORITE
Name

STATISTICAR

19.09.2023 23:24

NA GRANICI NIJE BILO MLADIH,BILI SU NJIHOVI OČEVI I MAJKE ZAPOSLENI NA BUDŽETU,IZAŠLI SA POSLA ČUVAJU POSAO I SEBE I SVOJE DJECE. PO NAREDBI!

Name

А

19.09.2023 23:00

Чега су ови ветерани?

ODGOVORITE
Name

Vanzemaljac

19.09.2023 23:43

Pa veterani,oni ti karali mamu.

Name

Bl

19.09.2023 23:01

Bravoooooo,drago mi je da ste došli pameti.Niko nas ne napada,koliko naših živi od Federacije, tamo kruh zarađuju svojoj dječici.

ODGOVORITE
Name

Rambo

19.09.2023 23:02

Čim Milorad dodje sa Sendvičem i Klipušom Borci mjenjaju Stav! Kvota 100%

ODGOVORITE
Name

Vala baš

19.09.2023 23:05

E svaka vam je?!Vi ste baš ratni VEterinari,nedaj te se!!!?? da se Rudonja zaobada,, Eto i da vam donese gajbu Lava ili Milanović koje OŽUJSKO,ili Hajnek_je,svi bi se od prve povukli isto kao Stevan$$$dić ,možda bi bili,Skupštinski Savjetnici ili bi bili sa onim KIKOM Savjetnici a možda i gradonačelnici kao Draško NEDONOŠČE,rodio se prije nego su mu Nokti Narasli..

ODGOVORITE
Name

Istomišljenica

19.09.2023 23:17

Ne vjerujem svojim očima.....a zahvaljujem dragom Bogu da je vaše otvorio. Dobri moj narode, zaslužujete poštenog Predsjednika,vodjstvo koje će raditi za dobrobit naše djece,unuka i praunuka... Usrećili ste me ovom viješću...Kada ste u ratu dali najbolje,želim da vjerujem da će i u ovom periodu, uvredljivom za vas hrabre i odlučne,vaš glas promijeniti ovo bahato ponašanje i pomoći da se shvati njihova,,istina"!!!

ODGOVORITE
Name

Praseci

19.09.2023 23:34

A za izbore svi ste poletili i glasali za njega, prije samo par mjeseci?! Kupio vas sa 100KM i vrecom brasna!

ODGOVORITE
Name

Dragan

20.09.2023 06:20

Lijepo je ovakvu objavu konacno procitati,Aliiiii ko'to objavljuje,ustvari izjavljuje,koji Veterani,Zaduzbinari,Stvaraoci,Prvaci,Zadnjaci,,,OVAKVE IZJAVE TREBA DA DAJE BORS I NIKO DRUGI,BORS TREBA DA POSTOJI KAO PREDSTAVNIK NAS BORACA I TACKA.DOK TO NEBUDE,U OVE OSTALE I U ISKRENOST UOPSTE NEVJERUJEM,,,I ovo je neka podvala,sacekajte par dana pa cete vidjeti.Vozaju'nas narode kako im se hoce.Sad ce narod pruziti'podrsku ovim Veteranima',a smanjiti pritisak na onog zblanutog'i nikakvog predsjednika BORSA,a onda ce neko ko ovo vodi'imati masu'kojom ce manipulisati za Burlu,kao i dosad sto su...najvjerovatnije je to u pitanju.Gdje su bili do sad Veterani i stoce nam ako imamo BORS,jel'da nas dijele,da bi lakse manipulisali nama ?!!

Name

Krajina

20.09.2023 08:12

Poslije rata naredise nalijevo krug, pa ono sto su izbjegli rat, dodjese na celo, a pravi borci na zacelju. Neka Baju brane i daju mu podrski oni koji su prespavali rat Radmanovi, Spiric, Novic, Kosarac...

Name

Ozrenac

20.09.2023 00:02

Neka dodik racuna na svoju vojsku pravi borci znaju u buduce kako ce se ponasat a njegovi su vec registrovani na pokradenim izborima

ODGOVORITE
Name

zrtvasvihrezima

20.09.2023 14:03

U Evropi najveće siromaštvo i bezakonje. Boriti se?

Name

Stefan

20.09.2023 00:08

Dođe vrjeme da se jednom čuje poštena besjeda.

ODGOVORITE
Name

aNAN

20.09.2023 00:40

A šta je sa Jasenovačkom građom????.... I mrtve pretke je prodao!!!!

ODGOVORITE
Name

Saggitarius

20.09.2023 00:57

Tako je! Potpuno ispravan, realan i istinit stav udruženja veterana VRS! Neka sam snosi sve posljedice svoje pogubne i ratnohuškaće politike, zbog koje nas je izolovala cijela međunarodna zajednica i uvela nam sankcije, i sada bi trebalo da ponovo narod gurne u neke nove sukobe i neki novi rat, malo li nas je izginulo u odbrambeno otađbinskom ratu, pa treba da nas izgine još toliko braneći njega i milijarde koje su opljaćkali od naroda on i tajkunska kalakotra koju je okupijo oko sebe i omogućijo im da se enormno obogate! Neka ga oni brane! Pravi borci i veterani sigurno neće!

ODGOVORITE
Name

Nikola

20.09.2023 01:37

Stevandić je bio pravi borac.On je u SNSDu.U čemu je problem?

ODGOVORITE
Name

300

20.09.2023 22:23

Неко те је дебело слагао да је Стевандић био борац

Name

Orao

20.09.2023 01:44

To je Ronhilu trebalo reci pre 20 Godina A ne deliti narod podobne i nepodobne Dok je Ronhil i njegova bratija plackala Narod I drzavu i radila sve veste kriminala

ODGOVORITE
Name

Banja Luka

20.09.2023 06:19

Kasno je sad za sve borce VRS da bilo sta mogu uciniti.Cutali ste 15 i vise godina i svojim ne cinjenjem otpora ovakvoj kriminalnoj politici vladajuceg SNSDa dali ste mu legalitet. Bivsi sam Gardista 1MOB I zao mi je sti su sami gardisti ovo dozvolili kao i sama VRS. Nek nam je Bog na pomoci nama borcima koji smo jos zivi od zavrseka rata.

ODGOVORITE
Name

Borac

20.09.2023 06:26

Dali je realno da 1 mjesec proveden u zoni borbeni dejstava pod vedrim nebom na granici otadzbine gdje je svaki minut bio ugrozen zivot nas boraca sada vrjedi 2.20 km ili kako Radivan nejaki kaze 3.00 km zaloano.

ODGOVORITE
Name

Xxx

20.09.2023 07:16

O hvala ti Bože da čujem ovo. Borci svaka vam čast. Ovog lopova i izdajnika nek brane njegovi poltroni.

ODGOVORITE
Name

//

20.09.2023 09:05

Svaka čast. Živijeli pravi BORCI. Uz Vas je pošteni Narod. Ima nas dosta.

ODGOVORITE
Name

Re svim komentarima.

20.09.2023 09:45

Hvala na iskrenom tekstu i stvarnom prikazu situacije. Uz Vas smo. Niko nas ne napada i niko od siromaha neće u rat. OVO JE PODVALA BOGATOG SNSD, DA BI NAŠA DIJECA BRANILA NJIHOVO BOGASTVO. SA DIJASPOROM SVI MIRNO BIRAJMO POŠTENE VOĐE I GRADIMO RS. DA SE VRATE OBNOVITI DIJEDOVINU. SAMO ZEMLJA SE NE MOŽE, PROIZVESTI I NAPRAVITI. I VRIJEME KUPITI. SNSD NAM JE UNIŠTIO 30 GODINA I RASELIO MLADE, ŠTO JE NAJŽALOSNIJE. SAMO JELENA, VUKAN, PETROVIĆ, BOSIĆ, GOVEDARICA I ONI UZ NJIH ĆE NAS IZVUĆI. PODIJELJENI SMO U ENTITETE. PA ŠTA. ZA NEŠTO DRUGAČIJE, SAMO DOGOVOR, A NIKAKO RAT. ŽIVIJELI.

ODGOVORITE
Name

Jovan

20.09.2023 10:00

Vidi ovih izdajnika, Bože sačuvaj

ODGOVORITE
Name

Boba

20.09.2023 10:01

Bravo

ODGOVORITE
Name

Eto

20.09.2023 10:20

Gdje je bila snsd kad je sipa hapsili starješine i borce neki dan u Republici Srpskoj . Što nisu blokirali granicu ma oni nisu bitni

ODGOVORITE
Name

Miki

20.09.2023 10:53

Dodik je car!!

ODGOVORITE
Name

seprtlja

20.09.2023 12:19

E bas ste nezahvalni. A sta bi pusili u rovovima da nije bilo Mileta.

ODGOVORITE
Name

Cinjenica

20.09.2023 12:22

Jednog dana, ako Bog da cim prije, kad narod shvati osnovnu sustinu zivota, koja je ugradjena cak i u Rezolucije o ljudskim pravima, zlocinacke OUN, a koja glasi, parafraziram: da su svi ljudi na planeti rodjeni jednaki i da kao takvi imaju jednaka prava na planetu, dakle iste preduslove, vodu, vazduh, prostor, prava...a da se kasnije ljudi ponasaju kao kukavice, manje vrijedni, nesposobni, ...pa shodno tome se i odricu svojih ljudskih prava i postaju ono sto obicno zovu robovima, poslusnicima, podredjenima...e to je dijagnoza i naroda kod nas, kad dospije u to stanje on ne vidi da je Viskovic, Javor, Dodik, Smit, Cvijanovicka,...bilo ko, isti kao i oni, samo na poziciji radi svojih sposobnosti i mogucnosti da predstavlja njih kroz jedan glas, dok stvarno predstavlja njih...danas kad znamo da se niti jedna vlast u svijetu, bar ne zapadnom ali i kod nas, ne bira kao glas tog naroda, da zastupa narod i bori se za njega i njegove interese, onda je jasno, da narod danas nema glas, nema prava, nema cak ni borbu za njih, sta mu preostaje?! Da se probudi, shvati cinjenice i preuzme kolektivno stvar u svoje ruke...nakon toga izabere svog predstavnika i napravi takve Zakone da mu ne padne na pamet da radi protiv naroda...to je danas ocigledno nekaznjivo i tu je sva sustina problema kojeg danas imamo. Zapamtite niti ste sta vi, Borci bolji od nas koji smo tad bili djeca, niti su ovi na vlasti bilo sta bolji od bilo koga od nas pojedinacno, ako smo isti narod i imamo istu kulturu, tradiciju, proslost i zelimo istu buducnost, onda moramo zajedno u borbu za nju, nece nam je niko pokloniti kao sto nije ni RS tih ratnih devedesetih...vi ste je oruzjem sacuvali, a u miru prepustili onima od kojih ste je branili, zapadnim hegemonima i njihovom "Ferdinandu" Miloradu Dodigu

ODGOVORITE
Name

Xxxx

20.09.2023 14:30

Bas me zanima kako bi to opozicija odgovorila na ove pritiske rusenje dejtona, nismo mi bas toliko ludi da ne vidimo sta se srpskoj priprema. Opozicija mudro cuti i ne nudi nikakva rijesenja, sto kod naroda stvara sumnju u njihov patriotizam, a sa druge strane je jako vidljivo i to opozicija pokazuje na svakom koraku da im je na prvom mjestu skidanje dodika sa vlasti. Ja kao obican gradanin to tako vidim.

ODGOVORITE
Name

Re

20.09.2023 15:47

Ko to jos brani lopove?

Name

Dragan

20.09.2023 15:24

Ima Radovan Kovačević potparol...neka zasuče rukave u odbrani svog šefa....

ODGOVORITE
Name

Ратник

20.09.2023 16:52

Ma пушите и ви! Доста ми је *јунака* који, а макну из града узимају дневнице из удружења...а тек плате!!

ODGOVORITE
Name

Ludi Milojko

20.09.2023 20:58

Kasno je za bilo kakvu reakciju i stav,prošao voz "veterani"!

ODGOVORITE
Name

Milena

21.09.2023 09:21

Najzad pravo oglašavanje i prava poruka. Doveli su ga neviđen monstrum baba pakla olbrajt a sad nek mu pomaže ( nismo glupi jer to i čini ) đed pakla tj ujka Džo. Ovaj narod sve preživi pa će ako je šepavca preživio sigurno će i seoskog đilkoša. Preživjeće i Srpska a ova vlast je pokazala i dokazala da joj se ne može ni najmanje vjerovati.

ODGOVORITE
Name

DOGoran

21.09.2023 11:31

ovo će potpisati svaki pravi borac,svaka na mjestu

ODGOVORITE
Name

Marko

21.09.2023 19:46

Cudi me da i ove nije kupio?

ODGOVORITE