Kapitulacija i poniženje bez jaja, paradajza, stida i obraza

Sve bombastične najave Milorada Dodika o hapšenju i deportaciji Kristijana Šmita, instrukcijama koje je davao Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske, pale su u vodu a Republika Srpska i njene institucije su još jednom javno ponižene.

Republika Srpska 18.09.2023 | 11:34
Kapitulacija i poniženje bez jaja, paradajza, stida i obraza

I to se dogodilo. Kristijan Šmit došao je u Banjaluku i Republiku Srpsku, sastao se za banjalučkim biskupom Franjom Komaricom, obilazio mjesta, fotografisao se i vratio u svoju rezidenciju u Sarajevu.

Sve bombastične najave Milorada Dodika o hapšenju i deportaciji Kristijana Šmita, instrukcijama koje je davao Ministarstvu unutrašnjih poslova Republike Srpske, pale su u vodu a Republika Srpska i njene institucije su još jednom javno ponižene.

Ne samo da Policija Republike Srpske nije postupila po instrukcijama Dodika, već nije bilo ni jaja i paradajza, koje je on najavljivao danima, nakon kapitulacije i povlačenja, pokušaja „vađenja“ iz problema u koji je sam upao.

Još jedno veliko obećanje Malog Bajice palo je u vodu, Republika Srpska je ponižena, a hrvatski i drugi mediji u regionu šprdaju se sa nama nakon dolaska Šmita u Banjaluku, koje je prošlo bez ijednog incidenta.

Ni Šmit nije uspio ovim potezom da popravi rejting, jer je ranijim nedolaskom pokazao pravo lice podmukle kukavice, ali nikog ne interesuje njegov ugled i reputacija, koju je sam uništio nametanjima i ulogom medijatora u Federaciji, te amnestiranjem izborne krađe i igrama sa režimom.

Takođe je smiješna režimska priča i spin o navodnoj „istrazi“ koja treba da utvrdi ko je dao diplomatske papire, akreditacije Šmitu jer je Dodik bio član Predsjedništva BiH a SNSD vlast u Savjetu ministara BiH kad je „turista“ došao, glasao sa SDA za Biseru Turković da bude ministar spoljnih poslova, i naravno da su jedini odgovorni za pitanje koje potežu, skačući ponovo sebi u stomak i živo blato, iz kojeg se ne mogu izvući.

Na kraju ostaje samo gorak ukus tuge i gorčine, jer lakrdijaši izrugivaju i ponižavaju Republiku Srpsku i institucije, i pitanje je samo zašto borci i narod ćute, zašto se ne dignu, dođu pred Palatu Republike i kažu DOSTA JE, SIKTER BAGRO!?

(Nebojša Vukanović

Komentari / 54

Ostavite komentar
Name

Borko

18.09.2023 11:43

Sve je to u režiji tigra od papira.

ODGOVORITE
Name

Borac

18.09.2023 11:47

On je obicna jajara lazljiva.

Name

ЖИКАЖ

18.09.2023 14:07

Може ли који кредит од 500 милиона, Шмите брате??? Све ће бити како кажеш.....

Name

Ruši crvenu sektu

18.09.2023 14:15

Нити постоји основ да се забрани било коме ако није лице са међународне потјернице улазак на простор западне српске државе, нити полиција Српске треба да спречава било кога. Осим ако постоје безбједносни ризици. А то што је познати твитераш, извјесни Милорад Додик поручио неком грађанину Шмиту "не желим видјети твоју њушку у Српској", па за то је и биран, да развлачи памет србомрзилачком крду у ефбиху, а по потреби и муљарама из међународне заједнице. Опет грађанин Шмит који се лажно представља високим представником нашао се у заје.баној ситуацији, у пола земље нити се има састати с ким (ови јадници из тзв опозиције, ова Тривићева, онај ошинути и оне креатуре из педепеа би потрчали да се састану али комшије би их линчовали) нити има било гдје, свакако не у институцијама, а богами ни у некој јавној установи, попут рецимо биртије. Како су србомрзилачки недији у ефбиху почели птрозивати грађанина Шмита и ОХР да су пич.кице, ови су морали нешто урадити, па су се ето криомице дошуњао до периферије Бање Луке, изабрали за домаћина црквено лице јер је храм Божји, чије год вјере био, за Србе светиња, у то никад дирнути неће. Па ни ту за мјесто састанка нису изабрали цркву на Петрићевцу која је такође на периферији Бање Луке али у насељеном кварту већ у Трапистима, строга забит на периферији Бање Луке, подалеко од градског језгра, оно да их нико не види и да што прије шмугну назад. Дошао, направио селфи, шмугнуо назад, Што је изазвало ликовање креатура из опозиције у западној српској држави и антисрпских медија. Чиме су ипак доказали да су јадни да тешко могу бити јаднији.

Name

Nostradamus

18.09.2023 15:16

@Rusi crvenu sektu.Schmit je dosao u Banja luku i dosao je pod zastitom Republike Hrvatske i njene bezbjedonosne sluzbe.Sve ostalo je nebitno zasto se nije sastao sa opozicijom ili Dodikom ili nekim Dodikovim podanikom.To nije pobjeda nikoga u republici Srbskoj ni Dodika ni opozicije to je vise poraz.

Name

Re Ruši crvenu sektu

18.09.2023 15:43

Hram Božiji čiji kod vere bio svetinja i njega se ne dira? Pa ko poruši džamije po Bijeljini? Šmit. Logično.

Name

Dusko

18.09.2023 15:47

Pa veca je fukara ovaj pas Smit.koji nije mogao ni u jednu instituciju RS uci nego otisao kod ovog popa kao obicna fukara a i vi iz BN nista niste bolji od ovog svabe

Name

Re

18.09.2023 16:08

Pa i da ima potjernica, toj osobi se ne zabranjuje ulazak nego se ta osoba hapsi i isporucuje onom ko ga trazi.

Name

Miroslav

18.09.2023 16:23

On samo sagledava moguce posle, i vrlo je oprezan, racjonalan. Svi vi junaci, sto bi lomili preko kolena, mozete ako nekad budete vlast? Institucije Srpske, su zatvorene za ilegalnog svabu, i to je vazno. A kod se on muva, i kome ide na ispovedanje, to je manje vazno. Mudrost, je vazna, kad se ima posla sa gadovima.

Name

Savoo za miroslava

18.09.2023 17:15

Jajare gde su vam sada jaja? Sto niste gadjali? Jel idete opet na granice da ga zaustavite?hehehehe

Name

Ma idi begaj

18.09.2023 19:41

Jaja i paradaiz ove godine skupi,ko još ima za bacanje..

Name

Re Budimir

19.09.2023 07:49

Budimir zvani blesimir,koji poziva na nasilje.

Name

Dule

18.09.2023 11:44

Ovi naslovi sve govore, kako o Dodiku, tako i ozbiljnosti njegovih skutonoša i plaćenih režimskih medija.

ODGOVORITE
Name

Normalac

18.09.2023 11:46

Mislim da je jasno i Dodikovim pristašama da im Don tone i pitanje je vremena kad će jedan po jedan da se ograđuju od njegovih glupiranja i mahinacija ako žele da sačuvaju kakav takav politički život.

ODGOVORITE
Name

Za Normalca

18.09.2023 13:37

Ajde ne lupaj čovječe, tonemo mi. Dvadeset godina se samo piše brod tone, a oni lijepo i udobno žive. Ovo važi i za poziciju i opoziciju. Kakva je to opozicija kada nemože za dvadeset godina ništa promjeniti. To su poltroni. Čuvaju svoje pozicije. Čast izuzetcima . Samo piskarate po ovim objavama. Ja nepišem ali sad sam morao. Podržavam Vukana posebno kada kaže “svi ćute, i borci i narod” . Baš smo ovce , šta nam rade. Daj Vukane preduzimaj nešto. Imaš LJUBIŠU, Jelenu i traži još koga i mijenjaj to. Nećeš nikad sa Miličevićem moći ništa uraditi. Miličević je trenutno centafor u opoziciji koji igra za poziciju.

Name

Trn

18.09.2023 11:46

Nemaju mu*a

ODGOVORITE
Name

Ljiljana Pavlović

18.09.2023 11:48

Šmit je u Banjaluki došao po dogovoru SNSD-a i Šmita. Niti se on krio niti je posjeta slučajna. Ovakav scenario je napravljen u dodikovoj i smitovoj kuhinji. Samo retardirani ce vam vjerovati da je ŠMIT DOŠAO KRIJUĆI SE, ma kako da ne!? Jasno je ko dan da je ova posjeta izrežirana kod dodika i šmita. Još jadnije je što ministar policije izjavi da MUP nije imao pojma da šmit dolazi u Srpsku. Da li je ovo realno i normalno i koliki konj trebaš biti da u ovo vjerujes. A ako bi ovo stvarno bilo da je istina i da nisu znali onda je to još gore i to je dokaz da je ova zemlja po pitanju bezbijednosti jedna velika 0 kad u nju moze da ulazi i izlazi ko i kada i kako hoće.

ODGOVORITE
Name

Sava

18.09.2023 11:50

Nije Smit medijator u Federaciji vec je on diktator U izbornoj noci je doveo na vlast trojku a onemogucio demokratski izabranim da budu u vlasti Isto se gotovo desilo i u rs pa ima se lazni predsjednik

ODGOVORITE
Name

Re Sava

18.09.2023 14:50

Ti sada mislis da je u Federaciji pobijedio SDA i Bakir,a da je Schmit postavio trojku.

Name

!!!

18.09.2023 11:53

Bit će da je paradajz doŝao u stanje truljenje pa se vojnicima sekte zgadilo da ga preuzmu i koriste kao "oružje" protiv kako ga zovu turiste?

ODGOVORITE
Name

Oli

18.09.2023 12:04

Mali miš nista baja.Podjeliti ta jaja i paradajz gladnom narodu🤬

Name

Re Ljiljan

18.09.2023 12:19

A što bi ministar MUPa morao znati da li Šmit dolazi ili ne,Šmit može sjesti u privatni automobil i bez pratnje doći u Banja Luku,ne može MUP pretresati svako auto na ulazu u entitet i na kraju nije to državna granica da se vrši kontrola putnika tako da je ovaj mogao nesmetano doči,ne branim misnistra MUPa iz Federacije sam al idemo putem logike

Name

DJORDJIJE

19.09.2023 14:20

Pas lutalica svugje njuška i trčkara. A niko se ne obazire za njim. I tako nečujno nestane

Name

Istina

18.09.2023 11:59

Za ne povjerovati je, kolika je ovaj narod, zaveden i nepismen (čast izuzetcima). Blago tebi Milorade, e jes ti kašika pala u med.

ODGOVORITE
Name

Re re Ljiljana

18.09.2023 13:39

Alo terapija,šmit je štićena osoba i nemoze dolaziti kao da je pao sa Marsa🤢

Name

Nostradamus

18.09.2023 14:54

@Re re Ljiljana.A ko tebi sada kaze da je Schmit dosao bez pratnje i osiguranja i da je tek dosao tako kao da je spao S,Marsa.Sigorno je dosao sa pratnjom i osiguranjem u to ne sumnjam,cak mislim da ga je stitio SAJ.

Name

Грми

18.09.2023 12:00

Устајете борци на ноге као што смо стварали слободу ,да поново отерамо ову гамад.

ODGOVORITE
Name

Daca

18.09.2023 12:01

Majke mi, kada vidim Dodika, Džajića, Željku po zborovima, kada čujem da Milini savjetnici potezu pištolje itd, bude me sramota 'ko sam i gdje živim! Gadljivo, brate.

ODGOVORITE
Name

Kritičar

18.09.2023 12:13

Ništa novo. Navikli smo na Dodikove laži.

ODGOVORITE
Name

Nemanja

18.09.2023 12:13

Pravo pitanje je na kraju Vukanović postavio. Zasto narod i borci cute na sve ovo. Pa zato sto su neobrazovani zatucani zaostali kukavice ulizice i zato ne zasluzuju bolje. Na zalost, onima koji ovo vise ne mogu gledati preostaje samo otici odavdje jer bolje nikad nece biti

ODGOVORITE
Name

1958

18.09.2023 17:33

Mi koji smo zaostali,zatucani,neobrazovanim smo i bili u rovovima,a vi obrazovani ste se na vrijeme sklonili po radnim obavezama ili otišli vani po nešto kao donirali i sada nam vi i vaši potomci krojite sudbinu i dijelite obale epitete.

Name

Goran

18.09.2023 18:50

Svaka Cast borcima. Da nije bilo njih ne bi bilo ni Rep. Srpske. Ali sta vam vlast radi to je sramota ,podijelili su vas na " 16 "organizacija i udruzenja,sloge nigdje. Al vidim ne smeta vam pa neka bude.

Name

Idealno

18.09.2023 23:21

Nemanja, sve sto si naveo za borce ,moze proci , osim da smo kukavice, to jednostavno nije tacno. Ali je tacno da sve sto stoji za borce, smo u stvari mi kao narod takvi...Sta bi sad ja kao borac trebao raditi? Ici na ulicu, protesvovati ili sta? Bio sam među prvim, a mozda i prvi 92-e, a sta sam za to dobio, otkaz iz firme pred penziju... I sad da ja idem nesta da ganjam...Ali nisam ja jedini ovakav slucaj, ima nas koliko hoces. Sutra da zapuca, ja bi samo mogao pucati na suprotnu stranu od one iz 92-e, a vjerujte da nebi bio jedini takav...

Name

Mirel

18.09.2023 12:17

Dodik i Šmit su svoje igre odigrali ne trebamo ni jednog ni drugog vec onog ko ce se pobrinuti o drzavi po ugkedu na Vučica i koji nece dozvoliti da siromah nema ni hrane za mesec i da sozijana briga izostane.Sve ostalo je samo propast, busanje i lazi.

ODGOVORITE
Name

KARAĐOZ

18.09.2023 12:27

Moj jarane ovo je samo igra da se ovaj narod još više sludi a oni obojica tu igru zajedno vode sve do nekih bitnih odluka

ODGOVORITE
Name

Arsa

18.09.2023 12:28

Paradajz je već truo kako neko reče a jaja su skupa al treba ih imati,očigledno mali baja iz bakinaca ih nema.Tako da njegove priče ne treba shvatati ozbiljno jer on je bolestan imam i potvrdu o tome mene više brinu ovi što ga podržavaju u njegovim lažima.

ODGOVORITE
Name

Logika

18.09.2023 12:34

Borci su izginuli, ovo što je ostalo sve Baja pokupovao za sitne pare iz malog džepa.

ODGOVORITE
Name

Yu

18.09.2023 12:58

A vi ostali bi kao volili da ga uhapsi.Nezna se ko je gori Dodik ili opozicija koja samo ima pricu.Pozovite vi Smita da razgovarate o Dodiku pa saznajte sta i kako mozete raditi da skinete Duduka.

ODGOVORITE
Name

Ledu

18.09.2023 13:11

Stojim iya toga da su nam potrebne promjene,ali na koji na;in ih ostvariti?!? Svojevremeno je Sandra Bulok glumila u filmu od odvikavanja...Dobila je zadatak da konju dopusti da podigne nogu.Elem,ona je se derala histerisala i sl. Konjuar ju je pitao: "Znate li definiciju kretenizma"? "Raditi iste stvari uz očekivanje drukčijih rezultata".

ODGOVORITE
Name

Ni

18.09.2023 13:25

Ko je polublazeni u sredini?

ODGOVORITE
Name

Coco

18.09.2023 13:30

Sta kazu Dodikovci na ovo ???

ODGOVORITE
Name

ti si

18.09.2023 14:56

idiot

Name

Nostradamus

18.09.2023 14:57

Oni krivi opoziciju .

Name

XYĐ

18.09.2023 14:13

Šmit u Banjaluci, Dodik bez jaja!

ODGOVORITE
Name

Kako !!!!

18.09.2023 17:08

Dodik bez jaja otići kod njega dobićeš dvoje .

Name

+

18.09.2023 14:37

Sve je to postalo. Ni manje ni više. VULGARNO. Ko je pametan, neka pomogne RS I Narodu u njoj. Ja više na njih neću trošiti vrijeme.

ODGOVORITE
Name

"

18.09.2023 14:39

Nemaju mu.a. A i šta će im. Imaju para. To im je pohlepa.

ODGOVORITE
Name

Pa

18.09.2023 14:42

Narod ti je to davno rekao, ali ti to ne kontaš.

ODGOVORITE
Name

xxxx

18.09.2023 16:31

Dodik je uvijek bio civiliziran čovjek sa pristojnim bengrandom,on čuva svoj obraz i obraz svog naroda

ODGOVORITE
Name

BOY

18.09.2023 16:46

Treba biti načisto lud ili ispranog mozga pa povjerovati u priču M. Dodika.

ODGOVORITE
Name

Ovako

18.09.2023 20:01

Paradajz i jaja, posto nisu upotrebljeni pod hitno podijeliti narodu, ima naroda da jedva prezivljava

Name

ISPOVIJEST

18.09.2023 18:57

Šmit došao kod Komarice na ispovijed. U Sarajevu ne bi smio otići u katoličku crkvu. Mora čovje da se ispovidi šta su mu otac i djed radili kao fašisti radili i koje su zločine počinili. Pošto je on prvo koljeno poslije njih u njemu postoji još fašistički gen. Pogledajte mu oči koje sve kazuju. Što je morao mijenjati auta u putu? Što ga ne primiše oni kod kojih je ranije dolazio, pa mu Komarica dobro dođe da umanji sramotu.

ODGOVORITE
Name

Xxxx

18.09.2023 20:39

Hehe vatikanski pacovski kanali ponovo se koroste. Tako I ovaj dosap kod komatice, I pavelicu je tako dolazio, mozda I oni brkica mali. A ustaska bntv likuje.

ODGOVORITE
Name

Re

19.09.2023 07:51

Ko je ono isao u vatikan i ruke ljubio? Nesta si zaboravan? Ko dade milanovicu dozvolu za Derventu?